[]

her hayvanla aynı yakınlık kurulabilir mi?

Gecen hafta minik bir kediyi 2 gun evimde misafir ettim, ilk kez kucagimda kedi uyuttum; sevdim, oynadim. Sahiplenmeyi cok istesem de hem ev cok küçük hem de esyalar eve ait diye aldigimiz sitenin bahçesine biraktik. (zaten bakan onlarca kisi vardi ve surekli kalsin diye almamistik, biraz kendine gelsin diye dusunduk) eve gidince dayanamayip geri gidip alalim dedik, hayvan ortalarda yok. Her gun bakıyordum gelecek mi diye, bugun öğrendim ki biz birakir birakmaz biri gelip almis, sahiplenmis.

Ogrendigimden beri icime yumru oturdu resmen, cok uzuldum. Baska bir kedi sahipleneyim diyorum ama baska bir kediyle ayni iletisimi kurabilir miyim, bilmiyorum. Petarkadas' taki kedilere baktim, hicbiri o sicakligi vermiyor. Bu kediyle farklı bir iletisim kurmustuk.


Velhasil ben bu kedi disinda baska bir kediyle o bağı tekrar yakalayabilir miyim? Yoksa bazi kediler farkli midir? Napsam, hic bilemedim.

 
geçen sefer de düşündüm. bence o eve kedi hapsetmeyin. madem bahçeden bakan onlarca kişi vardı, bırakın orada kalsın. toprak eşelesin, kelebek kovalasın.


  • icim urperiyor  (10.09.15 01:02:08) 
aynı yakınlığı kurabileceğinizden şüpheliyim. evde iki kedim var birini bebekliğinden beri ben büyüttüm aşırı severim. diğer kedim zorla eve gelip kedimiz oldu. çok uyumlu sevecen bir kedi. ama ne o nede başka bir kediyi ilk kedim kadar sevemiyorum.


  • Wolfware  (10.09.15 01:04:21) 
hayır


  • ergenpezeveng  (10.09.15 01:05:42) 
Icim urperiyor, kedi gitti zaten yok ki. Sahiplenmis birileri. Ben de benzer seyleri düşünüp bıraktım ama sonra icime oturdu. 2 saat sonra döndüğümde yoktu.


  • fraise  (10.09.15 01:05:49) 
her kediyle hayır, ama başka bir kediyle de o yakınlık kurulur.


  • whimsical  (10.09.15 01:09:46) 
sokakta bulduğum setter cinsi köpeğe ilk saniyeden aşık olmuştum. bu kadar uslu ve akıllı bir hayvan daha görmedim, melek gibiydi. maalesef evim küçük diye başkasına sahiplendirmek zorunda kaldım. benimle sadece 1 gün geçirdi ama aylar oldu hala yolda ne zaman beyaz üstüne kahverengi benekli bi setter görsem "bu benimki mi" diye bakıyorum.

bazen oluyor öyle bi etkileşim...
  • littlejack  (10.09.15 01:15:11) 
o kediyi demedim, o eve dedim. evinizin küçüklüğünden bahsetmiştiniz. o eve herhangi bir kedi ya da köpeği sahiplenmeyin lütfen.


  • icim urperiyor  (10.09.15 02:43:17) 
evin küçüklüğüyle hayvanın çok ilişkisi olmadığı kanısındayım. hareket edebileceği alanlar sağladıktan sonra sıkıntı olmuyor.

aynı bağı kurmak size kalmış. temas ederek evinizi açacağınız her hayvanı aynı şekilde sevebilirsiniz. ama uzun süre kaldığında yaşayacağıız sorunlara ne kadar hazırlıklısınız onu düşünmek gerekir.
  • madarch  (10.09.15 14:49:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.