[]

Sözlükle tanıştıktan sonra hayatınızı değiştiren şeyler oldu mu?

tanıştığınız bir kişi sayesinde, veya öğrendiğiniz bilgiler sayesinde.




 
lisedeyken dinin sorgulanabilirliğini keşfetmiştim. atayizliğimi fitilleyen yer sözlük oldu. yıl 2006.


  • scent of a pastrami  (10.09.15 00:48:55) 
ben lisedeyken sözlükte lost teorileri yazan adamlar vardı, ben onlara acayip imrenirdim. adamlar göndermeleri falan anlarlardı, okumuş etmiş adamlardı, refere edilen romanların vs. hepsini bilirlerdi. onlara özenip kendimi geliştirme tutkusuyla doluyordum. ekşi'nin kutsal bilgi kaynağı olduğu zamanlar yazan adamlar beni çok etkilemiştir ergenliğimde.

üstteki cevabı görünce aklıma geldi, çok muhafazakar bir çevrede yetişmiş olduğumdan farklı fikirlerle ve dünya görüşleriyle ilk karşılaştığım yer de ekşi olmuştur muhtemelen yine lise yıllarında.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (10.09.15 00:50:39 ~ 00:51:54) 
Din ve tanrı konusundaki görüşlerimi değiştirdi kesinlikle, daha sonra da siyaset. Neyse ki az sayıdaki liberaller sayesinde doğru yolu buldum.


  • i was made for you  (10.09.15 00:53:11 ~ 00:53:42) 
Bir konuda akillica felsefi konusmalar yapabilen kisinin baska bir konuda tam okuz olabilecegini ogrenmistim. Ornegin ekonomik sistemi ve dini baskilari elestirip bunlarin medya vb. araciligla insanlara dogru olan tek yolmus gibi gosterildigini savunmustu biri ama kadin haklari konusunda tam okuzdu. Kadinin dogasi geregi yemek yapmasi gerektigini ise sahip olmanin erkekler icin uygun oldugunu escinselligin hastalik oldugunu falan soylemisti.


  • Traveller  (10.09.15 01:01:32) 
uçuk şeyler olmadı ama bişeyi araştırıken başka başka şeyler daha öğrendim. bi film hakkında yorumları okurken ona benzer başka güzel filmleri de keşfedip izledim. bu tür şeyler oldu.

hiç hatun düşüremedim mesela. ben asıl onun için üye olmuştum. akşam akşam yine uykum kaçtı amk.
  • ergenpezeveng  (10.09.15 01:07:51) 
scent of a pastrami, i was made for you +1 ama ateist değilim:)


  • theworldismine  (10.09.15 01:10:00 ~ 01:10:32) 
tartisma adabini tam olarak eksideki
eksisozluk.com
Bu entry ile kaniksamistim ve ondan sonra hayatimdaki her tartismali olay/durumda buna gore hareket etmeye calistim.
ve inaniyorum ki insanlar sadece tartismayi bilse, hayatta birbirimizi yiyerek harcadigimiz zamanlari daha faydali islere aktarabilcez, daha uretken olabilicez.
  • rentts  (10.09.15 07:45:02) 
atayiz olmamda büyük pay sahibidir uludağ ve ekşi sözlük, kafam oralarda açılmıştı ilk olarak, 14 yaşındaydım galiba ilk takılmaya başladığımda. onun dışında insanlar tanıdım ama hayatımı değiştirecek bir şey olmadı yani, sözlük dışında da tanıyordum sonuçta.


  • der meister  (10.09.15 07:47:35) 
der meister'ın bebeliğini bilirim mesela. elimde büyüdü kerata sözlüklerde :D


  • scent of a pastrami  (10.09.15 08:28:36) 
kesinlikle. sevgilim oldu :))


  • fabr  (10.09.15 08:44:57) 
dini bana sorgulatan yerdir ekşi sözlük. 14 yaşından beri takip ederim, 17 olmuşken dinden soyutlamıştım artık kendimi.


  • dirty pussy and cock  (11.09.15 00:45:23) 
oldu.


  • yalnizliktan devren kiralik  (11.09.15 01:15:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.