[]

Sonradan sizin için iyi olduğunu anladığınız olaylar

veya tercihleriniz oldu mu? Böyle, lanet bir şey yaşayıp ya da çok hatalı bir tercih yaptığınızı düşünüp yıllar sonra aslında doğru yaptığınızı gördüğünüz, iyi ki olmuş dediğiniz şeyler var mı?

Sizi başta çok mutsuz eden, ama daha sonra iyi sonuçlara vesile olan olaylar. Bunun olasılığı nedir, klasik 'her işte bir hayır vardır' sorusu oldu ama.


 
arkadaşımın cümlesidir.

İşyerinden kovulmak başıma gelen en güzel şey olmuş hayatta
  • basond  (09.09.15 20:48:29) 
1 seneye yakın staj yapıp, en fazla yol - yemek aldım. Bazen onu da alamadım. Şimdi ise iyi ki para yerine ''doğru'' tecrübeyi seçmişim diyorum. Para harcanınca bitiyor, ama tecrübeyi hayatınızın sonuna kadar kullanıyorsunuz.

Edit: Tabii ki parasız staj yaptırmak doğru değil. :) Gönül isterdi ki ikisi de bir arada olsun ama şartlar öyle gerektirdi.
  • tatlar kacti  (09.09.15 20:52:26 ~ 20:53:10) 
nerdeyse başıma gelen tüm kötü olaylar sonradan iyi bir şeye sebep oldu. olasılığı benim için yüzde 100 e yakın. zira her kötü olay ufkunu açıyor insanın.


  • rayde  (09.09.15 20:57:02) 
oldu ve sonrasında hep daha iyi oldu gerçekten.
Hatta en sonuncusu çok çok düzgün bir insanla tanışmama vesile oldu, bayağı da güzel oldu.

  • neferkitty  (09.09.15 20:57:44) 
benzerinin tam tersi var olay şöyle

arkadaşım hep çalışmadan maaş alsam ne güzel olur diye içinden geçiriyormuş, bir gün lenf kanseri olduğunu öğrendi. İş yerine aylarca gelemedi, ama şirket maaşını yatırmaya devam etti.
Ziyaretine gittiğimizde dualarım kabul oldu keşke böyle dua etmeseydim demişti etkilemişti beni.
  • basond  (09.09.15 20:58:47) 
eski arkadaş/dostlarımın tamamını hayatımdan çıkarmak. çok iyi etmişim dedim.


  • rakicandir  (09.09.15 21:15:50) 
Tabii ki, bol bol. Bu yüzden bizim için neyin iyi neyin kötü olduğuna karar veremeyeceğimize, çünkü gelecek için bilgimiz olmadığına sonuna kadar inanıyorum. Her işte hayır var anlamında değil sadece, her şeyin hayrı da şerri de var. Şu an üzüldüğümüz veya erindiğimiz bir şey ileride işimize çok yarayabilir, "Vay be, ne işime yaradı" diyebiliriz. Ama daha sonradan da "Keşke işime yaramasaymış o zaman" da diyebiliriz.

basond'un dediği örnekten gideyim. Bir arkadaşım işten kovuldu ve yeniden zor iş buldu. Şimdi bulduğu işe ise bayılıyor ve tam kendine göre. İleride bu iş sayesinde çok tanınan, zengin, vb. bir insan da olabilir, aynı işi yaparken bir iş gezisi sırasında trafik kazası da geçirebilir, hayatına sıradan bir şekilde devam da edebilir. Bunların da çok öngörülebilir olduğuna inanmıyorum, tesadüfi olduğuna inanıyorum.
pbs.twimg.com :large
  • aychovsky  (09.09.15 21:24:21 ~ 21:26:30) 
oldu
sonradan fark ettim ki o sövdüğüm olaylar olmasaymış şu anda olduğum yerde olmazmışım
ve şu anda çok mutluyum
  • la noix  (09.09.15 21:34:41) 
Isten ciktim, kendisi isimi kurmak icin. Ortakla anlasamadim, basladigim gibi zararla ayrildik. Isten de ayrilmistim. Ama daha iyi bir is buldum. Gerci bu sordugun seye ornek sayilmaz cunku bu zarara ugradigimda zaten en ufak bir pismanlik duymuyordum.


  • stavro  (09.09.15 21:37:54) 
4 sene felsefe okuduktan sonra kendimi ispat edebilecegim bir soruyla karsilasmak oncelikle beni cok sevindirdi badicim. Saol varol. Simdi engin goruslerim su yonde: hayatta sorunlar ve yanlis tercihleri olagan karsilamak lazim. Ve bu mihvalde senin sorunlara yaklasimin daha onemli. O kotu tercihin getirdigi kotu durumlari firsata cevirebilme potansiyelin var mi mesela? Evet var diyorsan ve kafaya takmak yerine gardini aliyorsan. Oncelerin soyledigi gibi her iste bir hayir vardir. Umarim seni engin gorualerimle kisacikta olsa aydinlatabilmisimdir.


  • 2006  (09.09.15 21:41:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.