[]

Endoskopi olayları...

Arkadaşlar merhaba,

Konumuz “Endoskopi” evet bu lanet olası şeyi daha önce tecrübe ettim. O zaman uyutulmadan tetkik yapılmıştı. 5dk. Sürecek dediler yarım saat sürdü. Çok detaya girmeyeceğim hiç hoş bir tecrübe değildi.

Şu son 1 haftadır yine midemde tuhaf ağrılar olmaya başladı. Bu ağrılar çok tanıdık. Daha öncede bu şekilde başlamıştı ama bu kadar şiddetli değildi.

Şimdi bu endoskopi denilen olayı bir de uyutarak yapıyorlarmış. Ben nasıl olduğunu bilmiyorum. Başından geçen arkadaşların tecrübelerini paylaşmasını rica edeceğim. Ne kadar zaman uyutuluyorsunuz? Hissediyor musunuz? Sonrasında boğazınızda midenizde vs ağrı oluyor mu? Uyanma süreci nasıl? Ne kadar sürede uyanıyorsunuz? Uyandıktan sonra araba kullanabilir misiniz? Uyanırken saçmalama olayları oluyor mu? Narkoz olayları gibi yani ağlama kusma gülme saçma sapan konuşma vs. Yalnız başınıza mı uyanıyorsunuz?

Teşekkürler.

 
Ne kadar zaman uyutuluyorsunuz=süresi değişiyor uzarsa işlem ek doz yaparlar
Hissediyor musunuz=hissedende var hissetmeyende ikisinide gördüm
Sonrasında boğazınızda midenizde vs ağrı oluyor mu=büyük ihtimalle biraz olucak
Uyanma süreci nasıl=normal uykudan uyanırmış gibi oluyor ama biraz sersemleyebilirsiniz
Ne kadar sürede uyanıyorsunuz?=uzun sürmüyor hemde hiç
Uyandıktan sonra araba kullanabilir misiniz=senin tercihine kalmış ama tavsiye edilmez hatta kesinlikle kulanmayın derim
Uyanırken saçmalama olayları oluyor mu=büyük ihtimalle olucak nasıl olacağı size kalmış
Narkoz olayları gibi yani ağlama kusma gülme saçma sapan konuşma=belki belli değil
Yalnız başınıza mı uyanıyorsunuz=hayır başınızda birinin bulunması gerekli
  • GreyFever  (09.09.15 17:58:56) 
annem yaptırdı. Koluna serum takıp yan çeviriyorlar seni. Oksijen maskesi takıyorlar sonra uyuyorsun. Uyandığında seni başka odada yatırıp dinlendiriyorlar serumun oluyor. Biraz uyukluyor gibi oluyorsun sonra düzeliyor. 2 st yemek su yok. Saçmalama kişiye bağlı. O gün araba, bıçak kullanma. Birkaç gün yutkunurken acı olabilir. Yanında biri olursa iyi olur.


  • rock n roll  (09.09.15 18:09:56) 
ben iki işlem birden yaptırdım. işlemler başladığında uyutuluyorsun, işlem bittikten sonra yerine geçtiğinde uyanmış oluyorsun. hiçbir şey hissetmiyorsun. bazıları sonrasında boğazında ağrı falan hissetmiş, ben hiç hissetmedim. sadece sedasyondan dolayı baş dönmesi vardı ancak 15-20 dakikada kendime geldim diyebilirim. ancak yine de uyandıktan sonra araba kullanmamalı bence de, ne olur ne olmaz. öyle saçmalama falan bende olmadı.


  • soso  (09.09.15 18:18:06) 
Benim cok rahat gecmisti,tek basima gittim yan yatirim bogazima fis fis siktilar,kolumda igne yaptilar gerisini hatirlamiyorum.bir hemsire odama gelip uykudan uyanir gibi uyandirdi.
Sonrasinda baska tahlillerimde vardi ve onlari halledebilcek durumdaydim.

Kisacasi uyudum ve uyandim.hic bir sorun yoktu.
  • brnbrs  (09.09.15 18:23:57) 
uyuttuklarında soktukları şey boru olmayabilir yanlız, onu bi düşünmek lazım :D


  • mrvengeance  (09.09.15 18:44:04) 
@mrvengeance bir gün başına gelirse uyutulmadan yaptırmanı öneriyorum o zaman. Yarım saat 5 kişiyle dövseler seni daha zinde kalırsın o derece. Öyle bişey. Yattığın yerden kalktığında zombiden hiç bir farkın kalmıyo dış görünüş olarak


  • draconas  (09.09.15 20:21:18) 
Bana lokal anestezi yapılmıştı, o sayılıyor mu? Yarım saat mi sürmüştü acaba, bilmiyorum. Sesler duymuştum konuşma sesleri ama anlamıyordum, gözüm de açıktı ama görmüyordum belki de kapanmıştı. Ama bittiğinde gayet de algılarım açılmıştı, yani dozajı çok iyi ayarlamışlar sanırım çünkü operasyon esnasında öyle acı falan çekmedim, sadece gerginliğin verdiği bir stres vardı. Ama lokal dediysem de her yerim offline olmuştu diyebilirim. Bittiği zaman bir yarım saat yalpaladım, kendimdeydim ama halim yoktu. Yanımda biri olması iyi olmuştu. İşlem biter bitmez beni göndermişlerdi aletleri çıkarıp. Saçma sapan gülme, konuşma vs yoktu. Sadece boğazım konuşurken, yutkunurken çok yarım gün boyunca çok acımıştı. Acısı 2-3 gün sürmüştü, o kadar.


  • yahveyire  (09.09.15 21:11:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.