[]

Kredi kartı açtırdım (2 adet)

Çok garip bir mutluluk var üzerimde.

Kredi puanım ise muthiş, tahmin edeceğiniz üzere, 1800 küsürlerde.
Yakın zamanda da bir telefonla konut kredisi çektim. Anlayacağınız bankalarda beni çok seviyor, ben de onları. Sevgimiz karşılıklı. Her ay bonuslar, puanlar, miller. Daha ne olsun.
/ironi


eksiduyu.ru
İnsanlar kredi kartını kapatınca neden bu kadar seviniyor ben anlamıyorum. Kredi kartı, kullanmasını bilene güzel. Peşin çalıştığın durumlarda fiş kesmeyen çomar esnafa da bi darbe vuruyor. Ekonomi de kayıp kaçakta olmuyor. Hesabını doğru yaparsan, yani cebindeki paradan fazlasını harcamazsan olabilecek en ideal ödeme yöntemi.

Kredi kartını insanların gözünde bu kadar kötü, lanet, pis yapan nedir?

 
parası yokken, olmadığı halde harcayabilmesini sağladığından kendini kontrol etmeyi beceremeyen, iradesi zayıf insanların borçlarını ödeyememesi ve faizlerle şunlarla bunlarla uğraşması sadece... kredi kartı kötü filan değildir, nakit taşımak da riskli, yüklü miktar taşımak da zor, bozuk parayla uğraşmak da tiksinç sonuçta... düzgün kullanılan kredi kartı candır <3

he esnaf kısmına da tam katılamayacağım, türkiye gibi lüks tüketimden vergi alınmayıp zorunlu tüketimden hayvan gibi vergi alınan bir yerde normal bu durum...
o esnaf bankaya o komisyonu durduk yere veriyor, kendi kârından kesip... bankalar hiç uğraşmadan durduğu yerden pay alıyor.
çoğu esnaf da ya kredi kartıyla ödeyeceksen fazla çekmeyi teklif ediyor denk geldiğim kadarıyla, ya da genel olarak fiyatları yükseltiyor ve nakitte de pahalıya geliyor sonuçta...
  • ucan spagetticanavari  (09.09.15 17:15:14 ~ 17:17:24) 
Allah gostermesin insallah bundan sonra maddi sorun yasamazsiniz hic. Kredi karti borclanmaktir. Ileriye yonelik borclanmaktir ve hesapta yoktan simdi aldigin bir seyin 3 ay sonraki odemesinde o donem maddi sikinti yasarsan bir sarar sonrasi alir basini gider. Kinadigin sey basina gelir aman diyim.


  • isott  (09.09.15 17:22:16) 
www.otonomyayincilik.com

Kitabi okuyalim
  • Traveller  (09.09.15 17:26:02) 
Aynı durum alkol ve sosyal medya için de geçerli.
Kullanmayı bilemeyen insanlar kötülüyor genelde. Yani kredi kartı kendi kendine borç yapmıyor cüzdanda, sen gidip birşeyler alıyorsun. ödeyemeyince de kerdi kartını suçluyorsun. ben de bunu anlamıyorum.

benim de 1 kredi kartım var, taksite girmiyorum hiç. aldığım maaş belli, eğer bankada param varsa ancak kredi kartıyla birşey alıyorum. karşılığı varsa yani. Taksitle alayım da sonra para bulur öderim kafasına girmiyorum.
üstelik geçenlerde kampanya var diye tableti kredi kartıyla aldım nakit param olduğu halde, 50 lira chip para verdiler, gidip o parayla market alışverişi yaptım mesela.
  • innerbliss  (09.09.15 17:28:20 ~ 18:25:39) 
@isott, kınamıyorum tabi ki, sadece benim bilmediğim bişey mi var, kredi kartını bu kadar kötü yapan diye sormuştum.

Ben alışveriş yaparken, genelde cebimdeki para kadar alışverişi tek çekim yaparım. Taksit yapacaksam da öyle 12 taksit 24 taksit hiç yapmam, yapmadımda. Sanıyorum, insanlar kendilerine sunulan sanal limit ile, alışverişin limitlerini zorluyorlar sonra da borç üstüne borç.
  • gkn  (09.09.15 17:31:47) 
Kredi kartını insanların gözünde bu kadar kötü, lanet, pis yapan nedir?

-bütçesinden fazla harcamak, taksitli alışveriş yapmak
  • sayns  (09.09.15 17:32:51) 
Yok ben farkli bi sey demiyorum ama mesela insan 3 bin lira geliri var diye 3-5 ay taksitli bi seyler aliyor haliyle gelecegi ipotek altina aliyor. Sonra da atiyorum 3 ay sonra bir sorun olusuyor ve o ayki 3 bin lirasinin bin lirasini oraya vermesi gerekiyor. Bu sefer ne oluyor? Hayatini idame ettirebilmesi icin kredi kartinin asgarisink yatiriyor. Iste burada sikinti basliyor. Sonrasinda da bir turlu belini dogrultamadan borc sureklk artiyor. Bunu demek istedim. Aman insallah bi' sorun yasamazsin. Son 1 yilimi zorlanarak kart bitirmeye ugrastim. Sikintilari az cok biliyorum. Bi' yerde bi' falso yapinca cok fena sariyor cig gibi buyuyor. Ha mallkk tabi ki bizde. Adam olsak adam gibi harcariz. :)


  • isott  (09.09.15 17:36:56) 
Kredi kartı kullanmak ayak parmaklarının arasına pizza sıkıştırıp yemeye benzer. Evet ayağın temizse ve becerikliysen yersin de, ne gerek var? Nakit taşımak bana da süper saçma geliyor evet o yüzden de enpara kullanıyorum. Debit kart, internette de geçiyor e tamam başka ne işim olacak?


  • gunde 3 litre kola icen adam  (09.09.15 17:45:52) 
@gunde 3 litre kola icen adam evet ben de çoğu yerde debit kullanıyorum ama heryerde geçmiyor malesef. geçen gün internetten cüzdan beğendim, sadece kredi kartı seçeneği vardı mesela.
Kuzenim kredi kartı kullanmıyor, ondan sonra bana gelip, sen internetten şunu al bana, ben sana parasını veririm diyor. çok kızıyorum. Al bir tane kart dursun kenarda yani nedir bu korku?

  • innerbliss  (09.09.15 18:04:59) 
İşlevi debit sadece. Visa electron veya maestro değil, visa veya master. Yani bu geçmiyorsa kredi kartı da geçmez. Ben zaten internette geçsin diye aldım, geçmese ben de mecbur kredi kartı alacaktım.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (09.09.15 18:10:20) 
avantajı ne mi kredi kartının? puan kazanmak... son 1 yılda kampanyalardan da normal alışverişlerden de toplamda 200-250 lira puan kazanmışımdır...
kira ödememi de kartla geçiyorum, ayda 8 lira worldpuan kazanıyordum, şimdi noldu bilmiyorum yarı yarıya düştü son 2 aydır 4 lira geldi 800 lira çekimden ama neyse işte... hiç yoktan ufak ufak veriyor... hem kullanım kolaylığı sağlamış oluyor hem de bırak fazladan masraf çıkarmayı üstüne para kazandırıyor az da olsa...
debit kartım da var 3 tane. kredi kartım 1 tane ama farklı bankalardan olsa daha fazla kampanyadan yararlanılabilir. düzgün kullanabilene avantajdır...
  • ucan spagetticanavari  (09.09.15 18:12:57 ~ 18:13:50) 
Benim gelirim ayda 5000 üzerinde ama cebimdeki kredi kartının limiti 1000 tl.onu da 2 hafta evvel aldım,başka Şehire gidince rahatça araba kiralayayım diye.ödemelerimi de hep Maaş Kartı ile Yaparım.ha olan parayı faize koyuyorum orası ayrı konu.


  • nadalforever86  (09.09.15 18:49:55) 
uzun bir süredir kredi kartı kullanıyorum. oldukça memnunun.

iradeniz zayıfsa, paranız yoksa kredi kartı kullanmayın. kredi kartlarına da bok atmayın. kredi kartı kendi kendine alışveriş yapmıyor. sen cebinden çıkartıp alışveriş yapıyorsun.
  • tavish11  (09.09.15 18:54:58) 
Arap yağı bol bulunca s..ne sürermiş cümlesi her şeyi açıklıyor. Çirkef, cahil millet kart alıp akıllıca kullanmayı, içgüdülerine hakim olmayı beceremiyor sonra bir de bankaya karta suç buluyor. Hem suçlu hem güçlü işte tam akp profili.

Sekiz yıldır iki kartım var. Daha çalışmaya da tam başlamadım ama ikisinin toplam 2500 civarı limiti var. Estreyi ödeyrmediğim oldu, asgariden devam ettiğim oldu ama ne aldıysam ihtiyaçtan aldım. Bir kere de bankaya suç bulmadım. Hiç dibine kadar sömürmedim. Çok zor bi şey değil yani.

Bence bu biraz100 km uzaktan "bu herif seni döver" diye bağıran adamla gidip evlenen sonra da şikayet eden kadının haline benziyor.
  • mistreated  (09.09.15 19:51:48) 
Ya kredi kartı inanılmaz bir şey. Sıfır faizli, 30 gün vadeli kredi limiti veriyor sana banka, bu devirde BABAN yapmaz böyle kıyağı. Ne alıyorsam kartla alıyorum ben.

Bizim köylü takımı personal finance denilen olgudan habersiz bi biçimde, aldığı 1000 lirayı dahi harcamayı yönetemediği için anam battık modunda takılıyor, ondan kredi kartı tu kaka. Sokaktan geçen 100 kişiye sorsan 99'u hala "asgariyi ödesen yeter" der geçer, beyin yok çünkü bu insanlarda. Kredi kartının ya da bankaların hiç bir suçu yok. (Limiti yüksek yapıyorlar, borcu teşvik ediyorlar dersen bu bankaların mallığı aslında, yoksa hiç bir banka, hiç bir kurum "batık" vermek istemez)

Türkiyeye özgü bir saçmalık işte aq.
  • roket adam  (09.09.15 20:15:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.