[]

kktc ziyareti

merhaba
bayramda kktc'ye gideceğim, otelim girne limanda.
daha önce hep ozanköy'de konakladım, araç kiraladım bu yüzden.

şimdi araç kiralamasam nasıl olur? çok problem yaşar mıyım toplu ulaşımla? Günübirlik magusa yaparım ama onun dışında girne merkez çevresinde takılmayı düşünüyorum.

bir de daha önce her yerini gezdim (lefke hariç).
tüm kaleler, manastırlar, ören yerleri ve mavi köşk vs.
şimdi denize girmek dışında alternatif ne yapabilirim?

 
kibris.com.tr burayi gezdin mi :)

toplu tasima aksam 6'da filan bitiyor, zaten nadir var, isini gorurse iyi. girne'de sehir icinde taksiler de sabit ucret 8 lira miydi neydi, emin de degilim gerci belki degismistir. toplu tasima gitmeyen yere/olmayan saatlerde saga sola oyle takilabilirsin. magusa'dan geri donmek icin son otobus saatini denk getirmek kesin sorun olacaktir ama.

alternatif homini girtlak yapabilirsin, uzak da olsa camlibel'de yorgo kasap restoran var mesela, gerci biraz kazik (ve yogunluk varsa hizmet bakimindan iyi olmuyor) ama lezizdir, sarabi da guzeldir mezeleri-eti de.

ek olarak lapta'da "hill top restaurant" var, yiyebildigin kadar yiyorsun manzaraya hakim sekilde. yine et, kebap, tavuk, meze, icki seklinde.

bir de madem gidiyorsun mardo subelerinden cikma her gun baska dondurma ye. restoran isleri tabi ki birkac kisi gidersen eglenceli olur.

denize girmek disinda denizle ilgili baska seyler yapabilirsin, sezon kapanmamistir umarim. parasailing, dalis vs. aksam da sezonu kapatmamissa club locca'da dans edebilirsin, escape beach club'in yan tarafinda.

alevkayasi'na piknige gidilebilir, ama arabasiz zor. o cevrede (girne dag yolu) 2-3 tane restoran da var, denenebilir.

girne'deyken stonegrill'de de et yemek lazim, oldukca iyi. firsatkibris'ta bazen kampanyasi oluyordu.
  • disq  (09.09.15 09:44:45 ~ 10:34:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.