[]

korna calarak pkkyi protesto etmek

Bir tek bana mi yapmacık ve sacma geliyor? Amaclari ne bu insanlarin? Facebook'ta, instagram'da paylasim yapip durunca olen insanlar geri mi gelecek? Sokaklarda korna calinca o annelerin/ babalarin içine su mu serpecekler? Gaza gelip bunlari yapan insanlar iki gun sonra selfieler cekip paylasmayacak mi? Bu sekilde baris mi gelecek?


Olay nedir? Bu insanlarin amaci ne? Somut bir seyler yapmak yerine niye bu tarz seyler yapiliyor?

Gercekten midem bulaniyor artik insanlardan.

 
Somut ne yapılacağıdı pardon?

cevap: olay birlik olmak.
  • anonymice  (08.09.15 22:54:53) 
editleyeceğim.

edit: şöyle birşey yazılmıştı ; www.eksiduyuru.com

olayın birlik olmakla alakası yok. daha devlet kendi ölen askerine sahip çıkamıyor burada birlik olmaktan bahsediyoruz. sokaktan korna çalıp geçenlerden dolayı milliyetçi duygusu kabaran, şimdi birlik olma zamanıdır diyen var mıdır bilmem. burada turlarken harcadığın benzin parasını git şehit ailelerine gönderde bi faydan dokunsun en azından.

ayrıca;

(bkz: #54650161 )
  • yamuklu sucurta  (08.09.15 22:54:56 ~ 22:58:57) 
Kesinlikle! Bu kisiler neden silahlaniyor ya da isyan ediyor diye dusunecegimize korna caliyoruz. Kornayi duyan bir terorist korkup geri mi cekilecek. 1993'te ben hatirliyorum teror saldirilari oluyordu. Simdi kac kisi hatirliyor onlari?

Gaza gelip Diyarbakir otobusunu taslamak, yayinevini yakmaya calismak mi baris getirecek!
  • Traveller  (08.09.15 22:57:05) 
bir çeşit tepki işte. hiçbir şeyi değiştireceği yok, bunu korna çalanlar da biliyordur sanırım. düşündüğün zaman evet saçma ve gereksiz ama ne bileyim, topluluk halinde bir protesto işte neticede. terör konusunda vatandaşın elini taşın altına koyup yapabileceği şeyler sanırım sınırlıdır. somut olarak ne yapılabilir ki?

sokağa çıkıp mal mal kürt diye ona buna saldıran dangalakları desteklemiyorum ama şu "onları anlamalıyız" geyiğinden de sıkıldım ya. ortada anlaşılacak bir şey yok. teröristlerin başı ezilmelidir. bu kadar basit. bunu da halkın yapmaya kalkması facia olur. bence o yüzden sağı solu yakmak yerine korna çalıp en azından hükümet üzerinde baskı oluşturmaya çalışsınlar, daha iyi.
  • der meister  (08.09.15 22:59:49 ~ 23:01:10) 
toplasmak yasaklanmamis miydi yanlis mi hatirliyorum?
korna calanlari demiyorum, bina yakip yuruyenleri diyorum.

  • bir varmis bir yokmus  (08.09.15 23:00:49 ~ 23:01:19) 
Bordo kornalılar. Eve gidince de Facebook'tan askerli ve Türk bayraklı paylaşımlar yapacaklar. Fakat en azından dükkan falan yakıp linç girişiminde bulunmuyorlar, o da bir şey.


  • angelus  (08.09.15 23:02:27) 
insanlar ne yapabileceklerini bilmiyorlar protesto etmek istiyorlar, bireysel olarak bakıldığında belki anlamsız olabilir ama yönlendirilmeye açıklar, eğer bir işe yaramasını istiyorsan ve daha geniş bir açıdan görebiliyorsan insanları yönlendir; bir şey yapmamaya devam eden veya elinden bir şey gelmediğini düşünenlerin de bir farkı yok kanımca. daha samimi ya da daha yapmacık olmanın bir önemi olduğunu ve bir fark yarattığını düşünmüyorum.


  • neseranni  (08.09.15 23:04:30) 
Bir teroristin basini ezersin yerine yeni bir bas cikar. Onemli olan milliyet uzerinden dusmanligi engellemektir. Ama Kurtler de...diye baslayan cumlelerle hicbir halki asagilamamaktir. Hatta tum Kurtleri ya da baska bir milleti onlar da hep soyle hep boyle diye genellememektir. Iste halkin yapmasi gerekenler bunlar sevgili troll'ler.


  • Traveller  (08.09.15 23:08:56) 
Acemi, sacmalama istersen. Ben molotof atsin mi dedim? Bana açıklamasini yap korna çalmak ne ise yariyor? Sehidini çok dusunuyorsan aktif bir seyler yaparsin. Devlet gazisine sahip çıkmıyor mesela, bunun icin imza kampanyası duzenlersin. Sehit çocukları icin bir seyler yaparsın. Bu da bir tepkidir. Olaylarin ic yuzunu iyice anlar, arastiririrsin.

Kendini gelistirirsin, insanlarin daha iyi egitilmesi icin caba harcarsin. Her seyin basi egitim sonuçta.

Ha sen bu tarz seylerden anlar misin bilmem zira duyuruda insanlara cemkirmekle olmuyor bu isler.
  • fraise  (08.09.15 23:09:33) 
fraise, güzel diyorsun da türkiye'de olacak iş mi şimdi bu sen söyle. bu söylediklerinin gerçekleştirilebilmesi için bir çeşit devrim falan lazım. kürt diye mhp'li döven ülkücülere 16 şehit verilmişken "olayın iç yüzünü anlayalım, şehit ailelerine destek olalım" diyemezsin ki. herkes anladığı dilden konuşur, aynı şekilde herkese anladığı dilden konuşulmalıdır ki uzun vadede yol alınabilsin. söylediğin şeyler yapılabiliyor olsa şu an zaten bu duyuru ve tüm bu olaylar olmazdı. seninkisi çok masumane ve pratikte faydasız bir yaklaşım bana kalırsa.

dediğim gibi korna çalınmasını çok da mantıklı bulmuyorum, şahsen bu tip bir protestoya katılmam ama insanlar bir şekilde tepkisini göstermek istiyor işte. ülkenin dört bir yanında birileri yürüyor, birileri korna çalıyor, birileri birbirini dövüyor... göstermek istiyor insanlar öfkeli olduğunu.
  • der meister  (08.09.15 23:13:31) 
@der meister o kadar sakin yazılır mı allah aşkına :) sonuna kadar katılıyorum.


  • yamuklu sucurta  (08.09.15 23:16:59) 
@acemi korna çalmak ne işe yarıyor söyler misin? tepki çekiyorsun. tepki çektin diyelim. sonucu ne olacak? bu yaptıklarının hiç bir faydası yok. en azından mantıklı hareket etmek lazım. bana mantıklı hareket nedir diye sorarsan, onu da hiç bilmiyorum.


  • yamuklu sucurta  (08.09.15 23:18:50) 
Ben safa gore değil, usluba gore tik veriyorum. Soruyu da bana saldirman icin sormadim. Az biraz yazdiklarimi okusan benim safimi da anlarsin da algilamani kapatmissin bence komple.


  • fraise  (08.09.15 23:35:27) 
@acemi pekala bende sana polisinin ne olduğunu göstereyim.

www.youtube.com

''bütün polisler böyle gerizekalı hepsi aptal'' desem sence yaptığım hareket mantıklı mı olur?
  • yamuklu sucurta  (08.09.15 23:36:01) 
efenim toplanmak ve tepki göstermek güzel beni de gururlandırıyor fakat yapılan yürüyüşlere katılan tiplere baktığımda android beyinli bir neslin yürüyüşünden öte birşey göremiyorum... sadece bunlar da yok ...şikayet etmesini bilmeyen hak aramasını bilmeyen koyun gibi insanlar da var içlerinde .. çok azınlıklık bir kesim var cidden adam gibi olanları yorumlayan
ha neden insanlar sokağa dökülüyor söyleyeyim endimce : elinden bişey gelemeyen değil yapabileceği halde harekete geçme yorumlama ve eyleme dökme becerisinde olmayan insanların biraz yürüyüp bağırıp vicdanlarını susturmaya çalışmasından başka hiçbir şey değil...

not: allah aşkına 100 tane 70 tane it etkisiz hale getirildi deniyor ama ortada somut ne bir resim ne bir video vb basında bişey yok .. doksanlardan kalma youtube videolarıyla avunuyoruz hala örneğin bu sorgulanabilir...
  • tociess  (08.09.15 23:36:56) 
Bok beyinliler


Futbol maçı kazansa, sokağa çıkıp korna çalar
Düğün yapsa gelin almaya gider sokağa çıkar korna çalar
Şehit olmuş cenaze var sokağa çıkıp korna çalıyor
  • cecilia  (08.09.15 23:40:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.