[]

avukat arkadaşlar şuram ağrıyor(apartman işleri - ortak karara uymama)

apartman istanbul'da. cephe giydirmesi ve birkaç tadilat için daire başı 6000tl masraf çıkarılmış. denilene göre daire daire gezip bunun için izin alınmış. toplanıp alınan bir karar yok. denilene göre daire daire gezip onay almış artık kim sorumluysa. şimdi bu apartman yaklaşık 30 senelik bunun kentsel dönüşümde yıkılması zorunlu kılınabilir. biz diyoruz ki önce bir deprem testi yapılsın eğer yıkılması gerekli değil derlerse o zaman cephe giydirme işleri vs halledilir. denilene göre kimse test yapmaya yanaşmıyormuş aynı kişiler cephe giydirmesi yapılsın direkt diyorlarmış. fakat önceden belirttiğim gibi toplantı falan yapılmadan kapı kapı dolaşıp almış onayı. ortada resmi olan veya resmi olmayan ıslak imzalı bir belge yok. biz bu durumda deprem testi yapılmadan ben bu işe onay vermiyorum desek yasal durumumuz ne olur? şu anda bize denilene göre 10 daireden 9'u onay vermiş. normalde çoğunluk bu gibi işler için yetiyor fakat dediğim gibi ortada toplanıp yazıya dökülmüş bir anlaşma yok.

şimdiden teşekkürler.


 
karar defterinde yazması lazım bildiğim kadarıyla.
ayrıca arsa payına göre ödeme yapılıyor. 6000 lirayı nasıl çıkarmışlar?

  • sutlu nescafe  (08.09.15 19:39:11) 
karar defterine yazılmadığı için onaylamazsınız, yönetici toplantı yapar, 9 daire yapılsın siz yapılmasın derseniz çoğunluğun kararına uyulur yapılır. avukat değilim bir ara bizimkiler yöneticilik yaptı. bizde de 8 daire var 6 kişi onaylıyordu 2 kişi kılçıklık yapıyordu her konuda(haftada bir gelen temizlikçinin parasında bile sorun çıkarttılar şimdinin parasıyla aylık 15-20TL için yapmadıkları kalmamıştı). ödemediler ödemediler son mecburen ödediler.


  • kuzey li  (08.09.15 19:47:17) 
peki bu karar defterinde yazıldığında gene diğer daire sahiplerince imza gerekiyor mu o defterde?

cephe giydirme işlemi yapılacakmış, bir de birkaç bir şeyler güya toplamda 60000 tl falan ediyormuş o da daire başı 6000tl ediyor.
  • seksli harf  (08.09.15 19:48:12) 
işte ortada bir toplantı falan yok sıkıntı da burada. karar defteri dediğiniz şeyde de daire sahipleri onayladım deyip imzalamıyorsa eğer sanırım gene itiraz hakkımız olmuyor.

toplantı yapılmış olsa ve çoğunluk bu şekilde sağlasa gene lafımız yok da kapı kapı gezip fiyat teklif eder gibi ayrı ayrı söylemek izin almak nedir arkadaş?
  • seksli harf  (08.09.15 19:49:50) 
hocam sen itiraz etsen de hemen toplarlar imzayı hallederler. deftere yazarlar. sen sadece 3-5 gün geciktirmiş olursun...


  • gotic  (08.09.15 19:50:36) 
peki toplantı yapılmadığını ve bu durum yüzümden sıkıntı çıktığını ispatlama şansım yok mu? söz gelimi karar defterinde toplantı yapıldığına dair imza alınıyor mu mesela?


  • seksli harf  (08.09.15 19:52:08) 
bizimkiler apartman defterine yapılacakları yazıyordu birde toplantıdakiler imza atıyordu, yanlış hatırlamıyorsam yine maddeleri yazıp imzalayıp kapıya asıyorlardı. kağıda yazılanda sadece yönetici ve yönetici yardımcısı imza atıyordu.

aparman defterine herkes imza atıyordu ama diğerini hatırlamıyorum tam.
  • kuzey li  (08.09.15 19:52:23) 
Bina eski ise belediyeye müracat et gelip baksınlar binaya yıkılıp yıkılmayacağı belli olur.


  • kibrit  (08.09.15 23:12:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.