[]

spor sonrası kendine gelme

dün akşam itibariyle acayip gaza gelip, spora başladım. spor dediğimde; youtube'daki billy banks'in 5 bölümlük tae-boo hareketlerini yaptım. bugün hafiften, özellikle sırt bölgesinde ağrı var.
şimdi;
1* diğer yerlerde ağrı olmaması, o bölgeleri iyi çalıştıramadığım anlamına mı gelir yoksa hamlama için daha erken mi?
2* ağrıyı azaltmak için (eğer giderek artacaksa) ağrı kesici ve/veya kas gevşetici gerekir mi?
3* spor sonrası ne içmek gerekir? su, maden suyu, meyve suyu, ve nezaman bişey içmek gerekir? (power rade gibi sporcu içeceklerine hiç güvenmiyorum)
4* duşa girince suyun sıcaklığı nasıl olmalı? saunalardaki şoklama gibi soğuk su mu yoksa kasları dinlendirmek için sıcak yada ılık su mu?
5* bu akşam da yapmak gerekir mi yoksa bugün zaten alışık olmayan vücudu dinlendirmek mi lazım?
6* en can alıcı soru: basen/bacak incelmesi için tae-boo doğru bir seçim mi?
7* evde yaptığım için o gazla yalın ayak yaptım. illaki spor ayakabı giymek lazım mıdır?

 
duş için ılık su.
spor öncesi sonrası gün içinde her daim su iç bol. enerjin düşmüşse meyve suyu. bulabilirsen tazesinden.

  • cha  (30.09.09 12:13:19 ~ 12:16:01) 
1- her yerin ağrıyacak diye bir durum yok bence.
2- ağrı fazlaysa her ikisini de al.
3- bol bol su.. meyve suyu ayrıca, benden gelsin enerji için.
4- 2 kere şampuan yap, öyle duşun rahatlatacağı bir ağrın olmadığına inanınıyorum. hangisi iyi hissettiriyorsa ona devam bence.
5- power spinning ten 3 gün hayattan kesilmiş birisi olarak söylüyorum ki SAKIN DİNLENME, YATMA, kalk ve aynı işi yap kaslarını sürekli çalıştır yine. Orada birikenleri yok etmen lazım.
6- o kadar atlayıp zıplamak kesin iyi gelecektir boğazı da tutarsan.
7- şart değil, ayağın halıdan yanmaya başlarsa olabilir. parkeyse de 1-2 gün sonra tabanların ağırabilir. vücut ağırlığının tartılması lazım bence biraz.

son ek. gerçekten dinlenme sakın. aç mutlaka harekete devam. işe gidemedim yahu. kendi işim olmasa ne yapardım bilmiyorum. 2 gün işe gidemedim. bırak işe gitmeyi üst bacaklarım öyle bir ağrıdı ve acıdı ki, yataktan kalkmak işkence, oturmak işlence, wc ye gidemedim, klozete oturamadım ki. 26 yaşındaki adamım gözlerim doldu acıdan, abartıyor gibi gelebirilim ama engellilerin neler çektiğini, oturup kalkerken bir tarafları sürekli acıyanların neler hissettiğini çok azcıkta olsa anladım. benim ki olabiliecek en üst düzey hamlamaydı herhalde ama tatmayın o acıları ve spora devam edin.
  • gokriver  (30.09.09 12:20:23) 
1- erken
2- bugun de aynı hareketleri yap, yarına bisey kalmaz. laktik asit ya da keratin di snaırım uretiyor kaslar hamlama durumunda. bugun tekrar yaparsan onları yakmıs olursun.
3- maden suyu ya da su iyidir. terlemeyle hem mineral hem de su kaybedersin. bunları dengelemek gerek.
4- keyfıne kalmıs
5- go to 2, evet bu aksam da yapman gerek
6- bolgesel zayıflama diye bisey yok,
7- yoo ?
  • bryan fury  (30.09.09 13:32:52) 
1- 2. gün daha yoğun ağrı hissedebilirsin. bir ihtimal de sırt kaslarının daha zayıf olmasıdır.
2- iyi beslenmen yeterli.
3- meyve suyu en iyisi.
4- soğuk. kas ağrılarını minimuma indirirsin.
5- laktik asidi dağıtmak için sık yapman daha iyi ama bazı kasları tam gerdiremeyecek kadar kastıysan yapma.
6- bölgesel yağ yakımı yok ama şekillendirme var. tae-boo bu bölgelere yoğunlaşıyorsa olabilir.
7- tae-boo için özel bir durum yoksa hayır.
  • arnold schwarzeneger  (30.09.09 13:42:29) 
Öncelikle "Sen Bir Enkazsın"
Sonralıkla seçtiğiniz kardiyo seansını izledim, gayet güzel, yeni başlayanlarda rahatlıkla yapabilirler ancak şurası var ki bu bir kardiyo antrenmanı sayılıyor bu nedenle keşke yapabilseydiniz de 50 dakkaya tamamlayabilseydiniz siz 10 dakkayla yetinmek zorunda kalmışsınız sanırım.

1-) Hamlama için erken değil tam yeri tam zamanı, diğer yerlerde ağrı olmaması o bölgeleri iyi çalıştıramadığınız anlamına geliyor evet.

2-) Ağrı giderek artmayacak, azalacak ve yokolacak.

3-) Spor sonrası için saydıklarınızın hepsi olur. Ancak maden suyu içecekseniz öncesinde bir bardak normal su içmenizi öneririm, meyve suyu için de aynısnı öneririm. Spor esnasında da çok su kaybederseniz -ki edebilirsiniz antrenmanın şiddet ve süresine göre- su, tuzlu şekerli su, içebilirsiniz, su işinizi görecektir. Powerade gibi ürünlere ihtiyacınız henüz yok ancak o ürünlere güvenebilirsiniz, spor esnası ve sonrası için gayet uygundurlar. Yazacağız bunnarı bekle türkiye.

4-) duşa spordan sonra girecekseniz soğuk su, sağlığınız elvermiyorsa ılık su daha iyidir, suyun altında gaslarınıza masaj yapın. şoklama toklama yapmanıza gerek yok.

5-) Bahsettiğiniz antrenmanı bugün de yapabilirsiniz ancak zaten sırtınız mırtınız ağrıyorsa yapamazsınız, yapabiliyorsanız yapın.

6-) taybu, maybu hepsi hikaye egzersiz sistemleri özünde aynıdır. Basen bacak incelmesi için (ki yazdılar size bölgesel zayıflama diye bi şey olmadığını) yağ yakmak gerekir, yağ yakmak için de düzenli olarka buradaki 50 dakikalık program ve birazcık kısacağınız unlu şekerli gıdalardan gelen kalori işinizi görebilir.

7-) mümkünse spor ayakkabı giyin çünkü evinizin zemini serttir, tabi toprak evde yaşamıyorsanız. yoksa ben çıplak ayağı tercih ederim tabi ama o eskidendi çoook eskiden şimdi yumuşak zemin bulamıyoruz.

Ekleme @pichoscosama: :-))) bu arada sana msnden ne yazam iletilmiyor ulaştırılamıyor haberin olsun. sanırm benim dns ayarlarımdan, ya da değildir bilemedim.
  • Karluk  (30.09.09 15:06:08 ~ 19:29:34) 
Yahu Karluk, sen bir enkazsın deyip kaçmasana. :) Versene linkini. www.bodytr.com


  • pichoscosama2  (30.09.09 16:02:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.