[]

Asker dağa çıkmayı reddedebilir mi?

Merak ettiğim bir mevzu var. Rütbeli ya da rütbesiz bir asker teröre karşı yürütülen bir operasyona katılmayı reddedebilir mi? Bu tür operasyonlarda gönüllülük şartı var mı? Terör bölgesinde görev alan bir asker "ben gitmek istemiyorum" dediği zaman bunun bir yaptırımı var mı?

Teşekkür ederim.


 
emre itaatsizlik?


  • zikardo  (08.09.15 12:26:09) 
verilen emri reddetmek gibi bir seçeneği yok.

zaten öyle dağa operasyona gönderilenler askerlik mesleğini seçmiş kişilerdir. yani bunu göze almışlar denebilir. yine de tabii ki içlerinden böyle bişey geçirebilirler ama onların böyle bişey diyeceğini sanmam. normal erler de karakol baskınında, yola kurulan tuzaklarda başka yere transfer edilirken filan ölüyodur zaten. onları dağa göndermezler.

ilk cümle dışındakiler tahminim.
  • tepedeki psychedelic adam  (08.09.15 12:29:16) 
Vatana ihanetten yargılanırlar.


  • angelus  (08.09.15 12:30:24) 
Terör bölgesinde genelde böyle olay yaşanmaz.Hatta hiç yaşanmaz.Sadece operasyonda bulunan rütbeliler araziye göre emri değiştirebilirler.

Rütbesiz askerler bazen korkabiliyor.Bu durumda subaylar subaylıklarını gösteriyor ve klişe olsa bile aslan parçası olup çıkıyor çocuklar.

Eğer çok zorlama olursa askeri savcılığa gönderilir.Lakin belirttiğim gibi ben hiç duymadım.Zaten orada öyle sıcak bir ortam oluyor ki er , erbaş ve rütbeliler diğerlerinin saçının teli için kendini feda etmeye hazırlanıyor.Bu nedenle çok zor.
  • member of illuminati  (08.09.15 12:32:05) 
emre itaatsizlik +1
giden askerler de "asker" zaten.
tabii ki istemiyor olabilirler.
olume gitmek, tahmin bile edemem.
  • chaotic good  (08.09.15 12:32:22) 
NO


  • hayvan herif  (08.09.15 12:35:05) 
Dağa çıkmaya korkan asker zaten acemi birliğinde bir rahatsızlık one sürerek refüze oluyor.

Oraya gitmek isteyen çok asker var. Oraya gidince de ayrı bir ruh hali, güç, kararlılık oluyor insanda.

Ben hiç operasyona gitmek istemeyen asker görmedim. Bir defa gidip çatışma geçirdiğinde yapamayacak olanlar zaten geri göreve alinir yeterli asker varsa.

O asker orada çatışma çıktığında kendini e timini savunamayacaksa zaten onu operasyona götürmeyi düşünmek saçma.
  • sormayın bana sen o musun diye  (08.09.15 12:46:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.