[]

üniversiteye hazırlık süreci

dershaneye gidemeyecek olan meslek lisesi son sınıf öğretcisinin yardımlarınıza ihtiyacı var. yol, yöntem, akıl danışıyor.

evlerinde internetleri var, kitap bulabiliriz. eşit ağırlık derslerine çalışacak.

soru çözmeye başlamadan önce konuları çalışması lazım sanırım. meslek lisesinde konuların hepsi işlenmiyor bildiğim kadarıyla. konu çalışmak için aklıma ilk gelen khan academy oldu. ne dersiniz, iyi midir?

sınavda lazım olacak konuları bilmiyorum, konuları derli toplu bulabileceğimiz bir yer var mı?

sizin önerileriniz neler, nasıl bir yöntem izlesin?

 
internette onlarca videolu konu anlatım siteleri var. bunun yanına çözümlü soru bankası kitapları alırsa dersanenin yokluğu hissedilmez. hatta dersaneden çok daha iyi olur.


  • wampex  (08.09.15 12:17:23) 
khan academy nasıl bilmiyorum ama konu anlatımı için youtube'da çok iyi kanallar var. edebiyat için atlas yayıncılık, tonguç akademi, matematik için ekol hoca, hocalara geldik, tarih-coğrafya için yine atlas yayınlarının videolarını öneririm. bunların yanında her dersten birkaç tane farklı kaynak bitirmek lazım. matematik temeli kötüyse antremanlarla matematik, finalin kolay soru bankası ile başlayıp sonra biraz daha zor soru bankalarını çözebilir. ya da birey in kitapları mesela seri şeklinde a, b,c diye. a'dan başlayıp sonra b'yi çözebilir, eğer matematiği orta derceyse de a'ya da gerek yok direk b'den başlasın, sonrasında karekök, zafer, bilfene de bakabilir. her gün en az 20 tane paragraf sorusu çözmeli, dil anlatımdan eksikler varsa bir an önce kapatmalı. onun için de bireyin konu anlatımlısı iyi. edebiyat için palme ve a yayınları güzel. bir de çoğu kitabın pdf'sine ulaşılabiliyor, kitap daha iyi olur ama o şekilde de çalışabilir.
bir de bu temel liselerin açılmasından sonra okullarda çoğu son sınıf öğrencisi buralara geçti, küçük şehirlerde doğru dürüst dershane kalmadı zaten. okullar da artık son sınıflar için kurslar açıyor, çoğu okulda böyle ve cidden önemsiyorlar, yani benim gördüğüm bu. eğer orada kurs açılmazsa başka bir okulunkine gidebilir, yararı olur.

  • vacigok  (08.09.15 13:57:57 ~ 13:58:45) 
çok çok teşekkür ederim vacigok.
dil anlatımı iyi sanırım. uğur dershanelerinin 12. sınıf konu anlatımlıya başladı, şimdilik soruları takır takır çözüyor. ilerleyen konularda nasıl olur bilmiyorum. bu bitince birayin kitabını buluruz.
kitap bulmak pek sorun değil, çevrede çokça kitap var.
sıkıntımız daha çok, hangi dersi hangi ayarda çalışacak, plan program yapmak lazım gibi konular. kuş bakışı göremediğim için plan yapamadım. bir dersten hangi konuları çalışacak bilirsem derslerin ağırlıklarını da göz önüne alıp kaba bir plan yapabilirim. biraz ilerleyince de çocuğun performansına bakıp programın ince ayarlarını yaparım diye düşünüyorum.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (08.09.15 14:28:34) 
ne demek. plan program isi kisiye de bagli biraz bence. okul acilincaya kadar en cok matematige agirlik vermesini oneririm, okul acildiktan sonra lys konulari da girecek araya ve ikisini birlikte yurutmek daha zor olacaktir. eksiklerine gore su kadar gunde su kadar mat konusu bitirecegim gibi bir program iyi olur. bir de turkce cografya bakar arada, okul acilincaya kadar bu tarz bir program uygulayabilir yani..


  • vacigok  (08.09.15 15:37:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.