[]

tsk nasıl bedenleri alamıyor?

www.youtube.com

Objektif yaklaşmaya çalışıyorum. Nasıl böyle bi şey olabilir? Yani olay ne tam olarak 25 saat boyunca ha şartları diye askerlerin ölü bedenleri dışarda mı bırakılır? Askerleri cidden iplemeseler bile prestijlerini de mi düşünmüyo bu herifler? Şu görüntüleri görüp çocuğunu askere gönderenlerin üstüne bi de 5 tane olsa 5ini de veririm diyenlerin kalıbına tüküreyim.


 
Mantıken, alamadığı için alamıyordur işte.

Bölge güvenliği sağlanamamıştır.naaşları almaya çalışırken, dibinde ister istemez toplanmış oluyorsun, açık hedef.
  • wilhelmwasmuss  (07.09.15 23:58:45) 
pis sözlerin altına cevap yazmam genelde. ama senin buradaki sözün zorululuk doğurdu. 5 tane olsa 5ini de veririm diyenlerde vatan,din,iman sevgisi ve bilinci olur.
anlatabildim sanırım. starbucksta kahveni yudumlarken yazıyorsun sanırım...

  • 1adam  (08.09.15 00:01:28) 
Natonun en büyük 3. ordusu değil mi sözde? Sınır dışı harekat olsa anlarım da kendi toprakları içerisindeki bedenlere nasıl 25 saat ulaşamaz?


  • oddyseus  (08.09.15 00:02:25) 
1adam, sorun 5 tane olsa 5 askeri de göndermek değil canım arkadaşım. Cümlenin başında bi koşul var, -şu görüntüleri görüp- diyorum. Hükümetin yanlış politikaları uğruna ölüyorlar ve üstüne de fransız muamelesi görüyorlar bedenleri 25 saat alınmayarak. Ha bunu göre göre 5 tane olsa 5ini de veririm diyorsan gerikalısındır başka açıklaması yok. Başka türlü olsa 10 tane olsa da göndersin lafım yok.

Adam televiyzyonda çıktı yine kaosu kendisinin yarattığını açıklıyor. 400ü verseymişiz bunlar olmazmış. Seçimden önce bunlar olmuyordu 400 istedi vermedik tesadüf mü şimdi bunların olması?

Daha hiç olaylar birbirine girmeden seçim kaybedince halk kaosu seçti diyen kimdi ya?
  • oddyseus  (08.09.15 00:07:04 ~ 00:09:45) 
@1 adam

Vatan sevgini yalnizca olerek degil calisarak ureterek de gosterebilirsin. Ornek:Almanya

Din sevgisini ihtiyaci olanlara yardim ederek de gosterMEyebilirsin. Ornek: Mother Teresa

Bilinc de zaten savaslarin her turlusunu bildigin zaman ve savasin olumlu bir sonuc getirmayacegini bildigin zaman olur.
  • Traveller  (08.09.15 00:08:40) 
koskoca ülkeyiz aq. terör örgütünü bitirmek isteseler şimdiye 1000 kere bitirmişlerdi. asker naaşları çok da umurlarında değil demek ki.


  • glamdr1ng  (08.09.15 00:10:26) 
tsk dan akıllısın ya, gitsene - hümanist- arkadaşım (!)
sen oraları pendik - kartal arası e5 yolu sanıyorsun.

  • 1adam  (08.09.15 00:11:14) 
Ben zaten savasa karsiyim neden savasa gideyim. Siz baris zamanindaki kefenli grup aslinda savasa siz gitmelisiniz! 5 cocugunu da gonderirmissin ya onden sen git bence.


  • Traveller  (08.09.15 00:16:15) 
1adam, tamam işte ben tsknın basiretsizliğinden bahsediyorum. 25 saat arkadaş 25 kokmaya bile başlar yavaş yavaş. ne kadar tehlikeli olursa olsun kendi sınırları içerisindeyse napıp edip alacak. hayır şehit ailelerine yazık yahu bi de bu görüntüleri izleseler mahvolmazlar mı?

Ben bunun uğruna ölmesinler diyorum işte bak:
twitter.com

Hala karşılaştırma yapıyor dezenformasyon yapıyor. Neymiş 2000 tane öldürmüş 800 esir 500 yaralı peeeh. Hadi cidden yaptılar diyelim bizden 16 gitti ama bak nasıl da 2000 götürdük kafasındalar hala. burada uğrunda ölüne vatan değil hükümet. Neymiş de 700binlik ordu, binlerce tank uçak, insansız hava uçağı, özel harekat timi kendi uğruna ölenlerin cesetlerini hava şartları ve güvenlik nedeniyle alamıyormuş(evet açıkladıkları sebep buydu). Ailelere yazık ya.
  • oddyseus  (08.09.15 00:18:14 ~ 00:20:19) 
@Traveller biri savuma diğeri, ekonomik faaliyet. üretim dediğin buralarda yok mu ?
almanyanın yıllar önceki terör faaliyetlerine karşı olan tutumunu da gözden geçirebilirsin.

  • 1adam  (08.09.15 00:18:48) 
@1adam

Ekonomin iyi durumda olursa ulkede kimse isyan etmez. Almanya'da 3 milyon Turk var yine baska milletlerden insanlar var isyan edeni goruyor musun? Iskocya bile kendi ulkesinin Birlesik Krallik'tan ayrilmasini referandumla reddetti. Irak ve Suriye'de ic catisma varken bir Korfez ulkesinde catisma duyuyor musun?

Aslinda kendi cocuklarinizi olume gondermek yerine onlara egitim ve is sagladiginizda adam olacaksiniz ve hepimiz kurtulacaz.

Almanya'nin 100 sene onceki durumuna degil bugunku durumuna bak. Ona kalirsa 100 sene once de Osmanli Devleti vardi. Gecmiste yasamayin artik.
  • Traveller  (08.09.15 00:25:47) 
@Traveller
askerlik = ölüm,korku vs. diye kendini koşullandırmışsın. savaş, çatışma zaten ben de istemiyorum. asker olmadan devlet mi oluyor? var mı böyle yer?
ben hadi 100 sene öncesinde yaşıyor olayım ama sen ütopyalardasın.
diğer ülkelerin sorunu bizimkine benzemiyor. dolayısıyla çözümü de farklı. örneklerin o nedenle hatalı.

bu arada hümanist arkadaş son sözünü daha ılımlı/lite bir hale getirmeye çalışmış :)
  • 1adam  (08.09.15 00:39:49) 
yahu teknik anlamda benden daha donanımsız olan pkk, askerin oradan geçeceği istihbaratına sahip ama senin nato nezdinde üst düzey donanması olan ordun pkk'dan habersiz öyle mi?

ben de bu danışıklı dövüşe çocuğumu göndereceğim öyle mi ölsün diye?
  • m murphy  (08.09.15 07:42:08) 
Askere gitmedim gitmeye niyetim yok, ya sev ya terket secenegim terk ederim..

Ama isin gercegi nefret edilen, benim de nefret ettigim amerika oraya kimyasal atar, israil savas kurallarini hice sayar herkesi zehirler de alirdi cesetleri. Acik soyluyorum, herkesi zehirlerdi baska ulkeler.


Cesetlerin icerisine bomba doldururum 25 saatte.. aileye posette ceset mi verecekler amk
  • stevie  (08.09.15 09:29:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.