[]

mühendislik mezunuyum eczacı mı olsam diyorum ?

can sıkıntısında bu sene sınava girip eczacılık mı yazsam diyorum ? mümkün olan en uzun sürede bitirebilirim belki de bitirmem bilemiyorum altan.

amaç para değil,şu an çok iyi bir firmada,çok iyi insanlarla,iyi bir paraya çalışıyorum.haftada 4 gün çalışıyorum.haftaiçi 1 günde de 2 ders filan alabilirim yani dönemde 2 ders eder.

içimde ukte kaldı diyebilirim aslında.zamanında yazacaktım sonra vazgeçtim filan.şu anki işimi sadece ortamı ve parası için yapıyorum.ileride bir kaçış yolu olur belki bana diyorum ?

bir tanıdığımın durumu da çok gaza getirdi beni.arkadaş boğaziçi inşaat mezunu 2 çocuğu var hem de küçücükler henüz ve şu an tıp okuyor bir taraftan çalışarak.o bile yapıyorsa ben niye yapmayayım diyorum ?

yoksa hayallerde mi yaşıyor bazı ipneler ?

 
Sinif arkadaslarimdan biri muhendisti, eczaciligi beraber bitirdik. Olabilir yani, imkansiz degil. Ama devam zorunlulugu olan, bir suru laboratuvar dersi olan bir fakulte. Haftadamtek gunle bitmez. Ayrica kacis yolu olarak eczane acamazsiniz, yeni kanuna goz atin bence. Yani hobi olarak okunacak bir fakulte degil ama olmaz diye de bir sey yok. Iyi sanslar.


  • malwethiel  (07.09.15 22:20:18) 
eczacılık kazanması zor ve hobi olarak okunmayacak bir bölüm lys biyoloji ve lys kimyada paslanmaya müsait dersler.
5-6 yıl öncesinden kalan bilgileriniz ile kazanmak çok zor güzel çalışmanız lazım.
kazandıktan sonra devam zorunluluğu olmayan şehrinizde özel üniversite bakmanız lazım o da bir ton para tutar belki devlette devam zorunluluğu olmayan vardır bildiğim bir alan değil. hayaliniz olabilir. ama şöyle bir laf var unutmamak lazım "sevdiğini alamıyorsan aldığını seveceksin."
  • alp9900  (07.09.15 22:46:33) 
ikinci üniversite zevkine okunur ama eczacılık gibi boş beleş zevksiz amele bölüm okunmaz.


  • mrthany  (07.09.15 23:49:31) 
Ne muhendisisin bilmiyorum aslinda ama mumkunse biyomedikal gibi iki alani da az cok iceren bir bolumde yuksek lisansa baslamayi dusunmeni tavsiye ederim.


  • Traveller  (08.09.15 00:20:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.