[]

Vücut geliştirmeye ara vermek

1 hafta süresince hastalandım, peşine seyahat vs. derken 1 ayı buldu spora gidemeyiş. Bariz bir şekilde kas kaybettim ve acayip demotive edici bir durum. Bu mu yani o kadar çalış, zaten zor ve sabır isteyen bir spor, ilerleme kaydet gözle görülür bir şekilde ama tüm kazanımlarım 1 ay besleneme ve spora yapama hemen gitsin?

Sizin tecrübeleriniz nedir bu konuda, vg bu kadar nankör mü?


 
6 ay düzenli spor yaptım bıraktım. neredeyse 5-6 ay vücudum şeklini korudu. sonra 2 ay tekrar devam ettim, hemen eski haline döndü. en nihayet birbuçuk yıldır spor yapmıyorum göt göbek çıktı hiç spor yapmamış gibiyim. yani nankör bi spor sayılmaz. ama takviye kimyassl kullanmamıştım, gelişim dsha yavaş daha kalıcı oluyormuş o şekilde.


  • dedi kalabaligin icinden bir ses  (07.09.15 21:37:55) 
(bkz: kas hafızası)
(bkz: #47283048)

  • tirt star  (07.09.15 21:41:04) 
www.youtube.com

alakalı olarak bunu buldum.
  • agabel  (07.09.15 21:50:41) 
kas hafızası olayı doğrudur. bu işte küçük de olsa bir avantaj.

bir de vücut tipi vesarie de etkiliyor.

ben ectomorph'um her sene 10 Ay giderim spora,mesela bıraktığım ilk 1 hafta kendimi berbat hissederim (psikolojik olarak) ve sanki vücut da biraz çekilir. 2 ve 3. haftalar tam tersi kaslar belirginleşiyor (sanki idmandan çıkmışım gibi) ve 6. haftadan itibaren gerçekten kas kaybetmeye başlıyorum.

not :steroid kullanmam,whey,bcaa var.

yine de çok nankör değil bence.

tabi bu işin şanslıları da var,nasıl yiyip yiyip kilo almayan tipler varsa belli bir yaşa katar.

hiç SPor yapmadan üçgen ve fit gezen,35 lere kadar yağ bağlamayan,üstüne spora giderse rakipsiz olanlar var...
  • bialo czerwoni  (07.09.15 22:10:46) 
1 ayda kas kaybetmezsin. Yani kas dediğin şey tereyağı gibi bir şey değil ki kaybedesin. Hatta çalışmıyorsun diye hiç kas kaybı yaşamazsın bu kadar kısa süre içerisinde. Ağırlık çalışırken, özellikle hacim çalışmalarında, Sarkoplazmik Hipertrofi yaşarsın. Yani kaslara ATP gibi kreatin gibi glukoz gibi maddeler daha yoğun bir şekilde depolanır, bu da kas hücrelerinde sıvı artışına neden olur kasların olduğundan daha şişkin gözükür. Sen ağırlık çalışmayı bıraktığında tüm bu sıvı artışı kaybolur, görüntün daha az hacimli hale gelir. Misal düşük karbonhidrat diyetine girdiğinde de aynı şey olur. Vücut fazla suyu atıp kas glukozunu tükettiğinde kaslardaki şişkinlik yine kaybolur. Sporcu bunu kas kaybı olarak görse de bu esasında sıvı kaybından başka bir şey değildir. Kas öyle kolay erimez. Yani 1 kiloluk dana antrikot olduğu yerde erir mi? Erimez. Kas için de aynı şey geçerli. Onun kaybı için çok daha farklı parametrelerin bir araya gelmesi lazım.


  • angelus  (07.09.15 22:50:51) 
Angelus + 1. Sadece sıvı kaybı yaşadığın. VG yerine kuru kas kütleni arttıracak temel egzersizler üzerine kurulu bir güç programı uygularsan değişiklikler bu kadar dramatik olmaz bu arada.


  • arnold schwarzeneger  (08.09.15 08:53:33) 
@arnold

Nedir bu güç programı?
  • agabel  (08.09.15 15:34:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.