[]

Çocuklardan kurtulmak

Mahallede oyun oynayan o kadar fazla bir çocuk yoğunluğu var ki. Adeta bir ilkokul bahçesi.

İlk bakışta hala sokaklarda oynayan çocuklar, 90'lar falan gibi şeyler akla gelebilir. Gelmesin. Böyle bir ızdırap olamaz. Yaşlı, hasta, işçi, memur demeden bir Allah'ın kulu uyku uyuyamıyor. Uykuya, dinlenmeye hasret kaldık.

Her türlü ikaza, ricaya, ailelerine uyaruya rağmen, mahallelinin yalvarmalarına rağmen saba 8 gece 3-4 arası mesai sarf eden bu sokak piçlerinden rahat yok. Bakın bizim zemin katta oturan kiracının 5 günlük bebeği, camlarında patlayan futbol topunun gürültüsü nedeniyle şu an hala hastanede. Ve o topu atıp, minicik bebeği hastanelik eden sokak piçinin ailesi sizinki çocuksa bizimkisi de çocuk diyor.

Arabalarımızın hergün bir yanını kırık, çizik buluyoruz. Erkek çocuklarıu futbol terörüyle, kız çocukları 9 taş terörüyle özellikle bu yaz hayatımızı kararttı.

Böyle gitmez. Kimse kimsenin çocuğunun kahrını da çekmek zorunda değil. Kimse kimsenin aile planlamasızlığının acısını çekmek zorunda değil. Bİr gün büyük olay olmadan bu mevzuyu belediyeye mi, karakola mı nereye taşımalı?

Cidden büyük mesele çıkacak yoksa.

Edit: Onlar da ne yapsın, gidecekleri yer yok, şehirleşme falan demeyin lütfen. Sorumlusu biz değiliz ki ceremesini biz çekelim. Çocukları futbola meraklı diye her gün evladını alı futbol okuluna götürüp getiren aileler de var. Çocuklarını her gün uzaktaki parklara götürenler de var.

 
oynayacak yer bulamamaları çocukların da sorunu, mahalle olarak şikayetçiyseniz belediyeden çocuklar için mahalleye yakın, güvenli futbol sahası, çocuk parkı gibi alanlar yapmasını talep edebilirsiniz

edit: aileler kimseyi rahatsız etmemek için çocuklarını futbol okuluna yazdırmak götürüp getirmek zorunda değil fakat belediye yurttaşlarına temel şehircilik hizmetlerini sunmak zorunda
  • freebird5406_2  (07.09.15 19:32:39 ~ 19:34:31) 
minicik bebeği hastanelik edip, 'sizinki çocuksa bizimkisi de çocuk' diyen insanlara ne yazık ki laf anlatamazsın. ki dayaktan da anlamazlar. mahalle kavgası çıkar sonra aynı tas aynı hamam devam eder.. şu yazı içerisinde kime küfredeceğimi şaşırdım açıkçası ve zararsız bir çözüm bulamıyorum. terbiyesiz, canavar çocuklara mı yoksa onların böyle yetiştiren, daha doğrusu çocuklarını yetiştirmeyen, terbiyesiz insanlara mı? ben bu insanların yetiştirdiği çocuktan daha terbiyeli, daha insancıl hareket eden köpek yetiştiriyorum.

eğer imkanınız ve fırsatınız varsa taşınmak en doğru çözüm.

edit: bizim zamanımızda da belediyecilik hizmetleri iyi değildi, şehircilik hizmeti nedir bilinmezdi ancak biz böyle canavar değildik, ailelerimizde bu kadar anlayışsız ve vahşi değildi.
  • air  (07.09.15 19:39:27 ~ 19:41:14) 
Her yönü ile çivisi çıktı memleketin valla.


  • dunyatuhaf  (07.09.15 19:39:47) 
zengin semtlerde oyle bir dert yok


  • partizan  (07.09.15 19:41:34) 
zengin semtlerde böyle bir dert olmamasının nedeni ailelerinin çocuklarını tablet, bilgisayar ya da oyun konsoluyla rahatlıkla kontrol altına alabilmeleri. ancak bundan 5 yıl önce durum çokta farklı değildi :) zengin ailelerinde de ''sizinki çocuksa bizimkisi de çocuk'' lafı yerine ''benim çocuğuma kimse karışamaz'' lafı hakimdi. çocuklar sokakta yine aynı terörü estiriyorlardı da ''neyseki'' şimdi evden çıkmıyorlar.

edit: bilerek trollere ve gereksiz şeyler yazanları 'ciddiye' alıp cevap veriyorumda ciddiye alan biri olursa hiç olmazsa bilgilensin diye..
  • air  (07.09.15 19:50:23 ~ 19:54:49) 
benzer durumdan ben de muzdaribim, arabanın anasını ağlattılar hatta en son olan olay da şu: eksiduyu.ru

maalesef benim de aklıma kesin bir çözüm yolu gelemiyor. çocuklara bir şey diyemiyorum çünkü nasıl yetiştiriliyorlarsa o doğrultuda hareket ediyorlar. anaları-babaları olacak tek hücreliler de laftan anlayacak seviyede değiller işte. hele 5 günlük bebeğin olayında öyle diyebilecek kadar vicdansızlarsa sen bu insanlara ne yapabileceksin ki? Karakola bir gün şikayet edersin, olmadı iki gün, sonra yine aynı olur.

freebird'ün önerisine ben de katılıyorum, evin yakınlarında yoksa eğer park alanı için talepte bulunabilirsiniz. o civarda imarda park alanı gözüken yerler varsa duruma göre değerlendirmeye alırlar.
  • dust in the wind  (07.09.15 19:53:20) 
freebird'un onerisi cok yapici olmus. Eminim ki bir park, oyun alani olsa hem cocuklar hem siz rahat edersiniz. Boyle herkes magdur. Komsularla birlikte Beyaz Masa'yi darlayabilirsiniz.


  • aychovsky  (07.09.15 20:58:18) 
Taşın. Kalabalık olan onlarsa başa çıkamazsın. Polis uğraşmaz, sen ikna edemezsin, kavga etsen bire on.


  • arnold schwarzeneger  (08.09.15 09:01:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.