[]

Herkesin bildiği şeyleri bilmemek ?

bazen böyle garip durumlarla karşılaşıyorum. tabi ki herşeyi bilmek zorunda değiliz. ama bazen insanın başına geliyor. mesela geçen arkadaşlarla bir konuşmada şifonyerden bahsedildi. ulan düşündüm ne olduğu bilmiyorum :S daha komiği dün arkadaşımla bir kafeye gittim kahve sipariş ettik. üzeri köpüklü bir kahve geldi. o zamanda düşündüm bu köpük içerken ağza burna yapışır acaba karıştırsam mı köpüğü kaşıkla mı yesem ne yapsamda karşımdaki aa ne cahilmiş demese diye düşündüm. genel kültür eksikliği desem çokta kitap okurum aslına ama belki ilgi alanlarıyla alakalı olabilir. misal şifonyeri

sizinde var mı böyle çoğu insanın bilip sizin bilmediğiniz şeyler ? başınıza gelen komik olaylar falan yalnız değilimdir umarım :) birde bu küçük eksiklikleri öğrenmek için ne yapmalı ?


 
zigon sehpa diyorlar, merfer mi ne bisi dediler, abuk subuk isimler var.
ogrenmek icin saga sola sormak lazim yapacak bir sey yok :)

sifonyer neymis? :(
  • chaotic good  (07.09.15 16:03:19 ~ 16:03:40) 
sen gene iyiymişsin ben şifon ile şifonyeri karıstırmıstım. tekstil firmasında calısıyordum tasarımcı kıza şifon kumas diyecegime sifon yer demiştim. he bilmemek değil bu da karıstırmıstım.


  • all girls dream  (07.09.15 16:14:31) 
kroyola diye bi markayada karyola demiştim amk:=)


  • all girls dream  (07.09.15 16:15:27) 
kombi buzdolabını duyunca şoke olmuştum. bizim evde kombi var filan demiştim. sonra öğrendim ki buzluğu altta olanmış.

birde hala yol tarifini şuradan aşağı buradan yukarı diye yapanlardan hiç bir şey anlamam. yok yaşadığım yer ova aşağısı yukarısı neresi otuz yıldır aklım ermedi.
  • nedendir bilinmez  (07.09.15 16:41:59 ~ 16:42:22) 
berjer koltuk diye bir şey varmış. ben de onu yeni öğrendim. yalnız değilsin.


  • lesmiserables  (07.09.15 16:44:02) 
Yiginla bir herkesin bildigi, bilmeyene gulundugu ve benim bilmedigim seyler. Genelde de onemsiz seyler oldugu icin umrumda bile degil.


  • stavro  (07.09.15 17:47:55) 
kahve kısmı mesela, tek başına kitap okumakla ilgili değil. çocuklukta, ilk gençlikte kahve içilişini erken yaşta görüp görmemekle ilgili. şifonyer (veya mesela konsol veya komdodin) de öyle ama, parantez içindekileri kitapta karşılaşıp sözlükten öğrenmek, kahve köpüğüne göre gayet mümkün olan bir şey. yani, geçmişten gelen bazı eksiklikler sonradan öğrenilemeyebilir, hayatın akışı gereği karşılaşılarak öğrenilebilir de. size tavsiyem, bilmemiş/görmemiş/öğrenmemiş olsanız da, 'ne var, bilmiyorum' diye bilmemekle övünmemek. sorduğunuza göre bilmemekle övünecek biri değilsiniz.

ne yapmalı'ya tam cevap verememişsem de bir şeyler sezdirebilmişimdir umarım.
  • tedirginlik hucresi  (08.09.15 04:37:40) 
@tedirginlik hucresi

haklısınız. şöyle bir düşününce bunların kitap okumakla değilde hayat tecrübesiyle alakası daha çok. ne biliyim misal şifonyer benim ortamlarımda pek konuşulmayan bir konuydu. çokta ilgimi çekmemişti ama zamanla bu tarz şeyler kafama takılıyor neden bilmiyorum diye. böyle karşıma çıktıkça da ailemden sözlükten falan öğreniyorum

ya da 30 yaşına da gelseniz annenize -annee şifonyer nedir diye soru sorabiliyorsunuz :)
  • Wolfware  (08.09.15 20:18:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.