[]

KOSGEBle ilgili aklıma takılan deli sorular ?

selamlar arkadaşlar

bir ay içinde bir dükkan açma fikrim var. bildiğiniz gibi kosgebinde çeşitli destekleri oluyor hibe kredi vb gibi.

şimdi araştırmalarıma ve gördüklerime göre öncelikle 30.000 tllik hibe olayı biraz gözboyama. zaten harcamalarınızın yüzde 60ını ödüyorlar bunuda bazen ödüyorlar aylar sonra bazen ödenek yok diyip ödemiyorlar. bunlar işin gerçekleri. açıkçası direk KOSGEBe güvenip dükkan açmayacağım. ama tabi üç beş ne gelse kardır gözüyle bakıyorum. kafamda iki soru var

1)-bildiğim kadarıyla dükkan açmadan önce KOSGEB eğitimini almak gerek. yoksa açtıktan sonra verilmiyor zira proje falan sunmak gerekiyor. sizce üç beş ne gelirse kardır kafasında olan biri için bu eğitim ve sonrasında gidip gelmeler uğraşmaya değer mi ?

2)-bir ikincisi aslında asıl amacım işler rayına oturunca KOSGEBin sunduğu diğer hizmet 70.000 tl faizsiz kredi. bu konuda pek fikrim yok. şartları nedir ? yararlanan var mı ? bunda da kısmi mi veriliyor yada nelere bakıyorlar ?

 
Torpilin yoksa uğraşmaya değmez. 15bin civarı ödüyorlar geri kalanı ayda bin lira çalışan maaşı ve sigortası. Dükkanda lüks mal varsa ödemiyorlar. Baya sıkıntılı.


  • diffarensiyel  (07.09.15 15:55:07) 
Dükkanı 3 sene kapatmam diyorsan bence kosgeb eğitimine git ve kosgeb destekli açılışını yap. ben kosgeb den para alan çok firma biliyorum . eğitimini ben de aldım projem de onaylandı ama henüz girişemedim birşeye . öyle bekliyor. nasıl olsa süresi yok ömür boyu ne zaman açmaya karar verirsem o zaman kullanırım .
reklam desteklerini kullanmayı becerirsen sağlam ödemeler yapıyorlar . bu duruma da şahit oldum . kosgeb desteği ile fuarlara katılan firmalarda bulundum . yutiçi ve yurtdışı gezilerinin % 60-70 i kosgeb den tahsil eden . .. sabırlı ve akıllı davrananlar kazanıyor .

  • devilone  (07.09.15 16:02:12) 
3 yıl kapatamazsın ve başka şirkette çalışamazsın yoksa kosgeb in zararı yok


  • fatalsoul  (07.09.15 17:25:31) 
1. eğitime girmeden sertifika alamıyorsun, sertifika almassanda sana sana ne hibe ne kredi hiç bir destek vermiyorlar. yani alman şart.
3000 lira destek veriyorlar. kira gideri filan için 12.000 lira ödüyorlar, dükkana aldığın malzeme içinde 15.000 lira ödüyorlar. tabi tüm bu giderleri faturalı olarak ibraz etmelisin kosgebe.
birde 30.000 lira harcama yaparsan sana 30.000 lira vermiyorlar. 30 bin alman için 50 bin liralık gider ve harcama göstermen lazım.
2.sorularının cevabı şurada var;
cdd.kosgeb.gov.tr
  • etna  (07.09.15 17:33:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.