[]

Pkk ne istiyor

Ne istiyo?




 
meşru ya da değil fark etmeden güç sahibi herhangi bir kişi/kurum/kuruluş'un yapacağı gibi elindeki gücü ve etkiyi artırmak istiyor ne isteyecek.


  • hypervaskulerdondurucu  (07.09.15 15:55:50) 
Bu sanirim cok detayli bir soru. Bir de PKK neredeyse 40 yillik bir orgut ve 40 yilda dunya cok degisti. Ornegin bir zamanlar antikapitalist bir sistem uzerine kurulmus olabilir ancak artik komunizm yok ve bunu desteklemek gercekci olmayabilir. Ikincisi Orta Dogu'daki gucsuz devletler ISID gibi gucler tarafindan yutuluyor. Bu durumda hala bagimsizlik istiyorlar mi bilemem.

En onemlisi de su: Ben artik olayin PKK vuruyor T.C. yanit veriyor durumundan cok daha karisik olduguna inaniyorum. Nasil ki her Turk en koyu sekliyle milluyetci degil her Kurt de PKK sempatizani degil. Her HDP'li de PKK sempatizani degil. Terorun her turlusu kotu elbette ama dun aksamki aciklamalar ve AKP iktidardan gidince terorun azmasi aklima baska sorari da getiriyor. ISID saldirdiginda PKK vuruldu, PKK iki polisi oldurdugunu once kabul etti sonra reddetti. Oncesinde bir sahis Suriye'ye 8 adam gonderirim 4 fuze attiririm falan dedi.

Olaylar TV'de sosyal medyada gordugumuz gibi degil kisaca.
  • Traveller  (07.09.15 15:57:28) 
Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Irak'ın kuzeyi, Suriye'nin kuzeydoğusu ve İran'ın kuzeybatısını kapsayan bölgede bir devlet kurmayı amaçlayan ve bu amaçla söz konusu toprakların Türkiye sınırları dahilinde kalan kısmına sahip olabilmek için güvenlik güçleri, köy korucuları ve sivillere karşı eylem yapan yasadışı silahlı örgüt.

Pkk'nın tanımı ve genel amacı bu şekilde evet ancak komplo teorisyenliğine de soyunmadan şunu diyebilirim ki bundan daha farklı amaç ve tanımları olduğu da bilinmekte.
  • makarnavodka  (07.09.15 15:59:14) 
Traveller +1 (güzel özet)


  • lcha  (07.09.15 16:04:29) 
(bkz: barış dışında her şeyi denemek )

makarnavodkanın dediği şeyler yanlış ya da yalan. pkk 10 yıldan daha fazla süre önce, tam bağımsızlıktan da devletten de diğer ülkelerdeki kürt topaklarıyla birleşmekten de vazgeçti. 10 dakikalık araştırmayla bilebulunabilir bu. eş vatandaşlık, anadilde eğitim ve özerklik talebi var. özerklik de halkın kendi valisini seçmesinden öte bir şey değil. izmire istanbula diğer anadolu illerine de gelse keşke de, devlet kafasına göre gidip mersine nükleer santral yaptırmasa.
  • thenis  (07.09.15 16:05:05 ~ 16:07:58) 
@thenis

Ben genel tanımı dedim zaten. Yalan demeden önce biraz daha temkinli olmalısın.

://www.tkb.org/Home.jsp

Bunun dışında pkk'nın genel amacı değişmemiş sadece bu amacı globalleşen dünyaya ayak uydurmak için daha somut amaçlara evirip insanların önüne atmıştır. Böylece kaosun yayılımı daha farklı alanlara kaymış, bundan daha fazla beslenebilmişlerdir.
  • makarnavodka  (07.09.15 16:27:47 ~ 16:33:52) 
kürdistan benim, türkiye bizim olsun.


  • fayfim  (07.09.15 16:56:30) 
Toprak.


  • stavro  (07.09.15 17:41:13) 
ben de bi soru sorayım. herkes aynı şeyi söylüyor. orada babası asker olan arkadaşlar da. askerimizin ateş etme yetkisi yokmuş. bildiğin ölüme gönderiyormuşuz. amaç ne bundaki?


  • glamdr1ng  (07.09.15 18:28:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.