[]

paxera kullanımı

meraba,
bugün psikiyatriste gittim. 20-25 dakika ilgili bir şekilde konuştuk. şikayetlerim önem sırasına göre sosyalfobi-uyuyamamak-dikkat dağınıklığı idi.
sosyal fobi: her ortamda ve durumda olmuyor, ama yeni katılacağım ya da katıldığım ortamlarda yüksek kaygı duymama neden oluyor. onun dışında hayatıma aşırı etkisi yok. kızarkdaşım var, arkadaşlarım var, dışarı çıkıyorum, derse giriyorum vs.

dikkat dağınıklığı: son 2-3 senedir ortaya çıktı. kaygıdan kaynaklanıyor muhtemelen. derste vs hocaya odaklanamıyorum. film falan izlerken dalıyorum arada. zorunda kalmadıkça derslere odaklanamıyorum.

uykusuzluk: bu da kaygıdan muhtemelen. eğer deli gibi yorulmadıysam uyuyamıyorum. bir şeyler düşünüyorum yatakta debeleniyorum vs.

ayrıca psikoloji öğrencisiyim ve kendimin farkındayım. son 2-3 senede çok yol aştım. ama bazı şeyler (sunumda sesin kısılması) kontrolümün dışında gibi geliyor. bazen yine düşük olasılıklı kötü şeyleri düşünüp duruyorum(halk otobüsünde kapı açılacak mı açılmazsa ne düzeyde ses yüksekliğindebağırmalıyım vs)

şu ana kadar hiç ilaç kullanmadım. doktor paxera 20 mg yazmış. genelde ağır ama etkili yorumları yapılmış. ama dikkati daha da dağıttığını söylüyor çoğu kişi.

1 haftadır spor salonuna gidiyorum, beslenmeme uykuma dikkat etmeye çalışıyorum(kilo almak için), bu ilaç bunları kötü etkiler mi?

ayrıca senaryo yazıyorum, bol kitap okumaya çalışıyorum, dersler de önemli baya. bu umursamazlık ve dikkatsizlik artınca, yeteneklerimi, ilgimi, bilgimi kullanmamı engeller mi?

doktor tavsiyesini önemsiyorum fakat böyle ilaçlara başlamadan önce iyi tartmak gerektiğini düşünüyorum. oluşan soru işaretlerine göre gerekirse başka doktora tekrar gidebilirim.
teşekkürler şimdiden

 
paxera kullandım ben bir süre. yan etkilerini yaşamadım. kullandığım süre içerisinde kilo aldım. bana oldukça iyi geldi bu ilaç. ilk aşamada ben de senin gibi ilacı içmek istemedim, çünkü kaygılanıyordum yan etkilerinden.. ama bu da ayrı bir anksiyeteydi. kısaca anksiyeteye kaygıya oldukça fayda eden bir ilaç. ve senin kaygılarını okuyunca sana da iyi gelecek gibi görünüyor. uykusuzluk major bir problem zaten. benim uykusuzluğum falan yoktu. yemek yeme zorluğu yaşıyordum... düşük dozda başlanıp sonra yükseltiliyor, sonra azaltılarak bırakılıyor. ilaçla ilgili sorun olursa sorarsın.


  • gaea  (07.09.15 15:09:28) 
Merhaba,
paxera, paxil ve seroxat ilaçalrının muadili bildiğim kadarıyla. ben panik atak tedavisi için 10 sene kadar önce kullanmıştım. panik atağımı tedavi etti, doktorumun önerdiği gibi de ilacı bıraktım. Artık bu konuda sorun yaşamıyorum. O zamanlar kötüydüm, panik atak korkusuna evden çıkamıyordum. İlaç hayatımı kurtardı.
Ancak dediğiniz gibi bir umursamazlık yapıyor. Mesela o zaman bölüm birincisiydim ünide, daha sonra derecemi kaybettim çünkü okulu ve dereceyi umursamamaya başladım.

Onun dışında annem de paxera kullanıyor (doktor tavsiyesiyle). Paxil kullanıyordu şimdi paxera oldu. Onda da anksiyete bozukluğu vardı ve durumunu gerçekten ciddi anlamda düzeltti. keşke daha önce kullanmaya başlasaydım diyor. Ama onda da gözlemlediğim bir umursamazlık ve dikkat dağınıklığı durumu var. Ama eski hali olmasındansa bu hali daha iyi. Umarım ilaç tedavisi sonuçlanınca daha iyi olur.

Sadece sosyal fobi için bu ilacı kullanmalı mısınız bilemedim. yani sosyal hayatınız gayet iyi durumda dediğinize göre. Kaygı hepimizde var. ilaçtan önce, hayatınızdaki kaygılara ve nedenlerine odaklansanız önce? yani kaygı yüzünden oluşan dikkat dağınıklığınızı tedavi etmek için, dikkat dağıtıcı yan etkisi olan ilacı kullanmak konusunda ben tereddüt ederdim.

Geçmiş olsun.
  • innerbliss  (07.09.15 15:10:01) 
Uyku getirir paxera ama herkeste getirmiyor. Bir de istah acar ama bu etki zamanla gecebilir. Kilo almana yardimci olabilir.


  • stavro  (07.09.15 17:54:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.