[]

Ev mi,sokak mi, ikisi mi??

6 aylik tosun gibi bir kedim var,evimiz zemin kat ve bahceli,kedimi kucuklugunden beri bahceye saliyorum,zira sokaga cok meraklı.Öyleki bahceye cikarmasam kendi pencerenin sinekligini acip cikiyor sonra gecenin bir yarisi hangover modunda geri geliyor hergele.Halinden mutlu görünüyor,rutinimizi bozmak istemiyorum,çünkü bazen evde ben olmuyorum,evde çok sıkılıyormuş gibi geliyor bana.Ama;
-Zaman zaman çöpe giriyor sanirim,üstü başı pis geliyor mecbur yikiyorum.
-Diğer kedilerle kavga ediyor,bazen eve baska kedi getiriyor.
-Gecen bana fare hediye etti kucagima atti esoglessek.Boyle de pis huylar edindi.
Onu eve kapatmak istemiyorum ama kışın ne yapacagimi bilemiyorum cunku pencere kapi hep kapali olacak kışın.Bi de böyle sokak hikayeleri varken ne yapacagimi bilemedim acaba bahçede bi kulübe mi yapsam kedicigime hep orda mi yaşasa ya da evimin kedisi mi olsa çok kararsizim :(

 
Sokak kedilerinin yarisi ya viral hastalik sahibi ya da tasiyicisi. Her seferinde kedinizin hayatini riske atiyorsunuz.


  • mutevazi  (07.09.15 14:53:53) 
Şimdi zaten kediniz kendi kararını vermiş ve çoktan ev+sokak kedisi olmuş ki bence en ideali de bu. Halihazırda bahçeli bir eviniz var. Ben site içinde bir apartmanda yaşayan halimle kedimi sokak ve eve alıştırdım, 1. Katta idik o zaman, gider gelirdi. şimdi 12. Kata taşındık, camdan dışarıyı izlediği her an kahroluyoruz, kedi kafesiyle aşağı götürmeye çalışacağız bakalım. Şu an en büyük macerası açtığımız daire kapısından çıkıp koridor gezintisi yapmak.

Şahsen ben 15 yıl boyunca kapalı ve doğama aykırı bir yaşamdansa, 4-5 yıl ama özgürce yaşamayı tercih ederdim. Kedimin dışarıda ikenki bakışıyla evdeki bakışı arasındaki farkı çok net görebiliyorum çünkü.

Üşüyünce gelebileceği bir evi, evde kolaylıkla bulabileceği yemeği olduktan sonra bence sokak+ev kedisi yapmalısınız.

Edit: kedilerde viral hastalıklara karşı düzenli aşılama (bilhassa karma aşı) ve dengeli,beslenme ile koruma sağlayabilirsiniz.
  • kaymaktutmayansicaksut  (07.09.15 15:00:52 ~ 15:36:03) 
araba geçen bir yerdeyseniz kediniz ölebilir. en büyük korku bu olmalı.


  • madarch  (07.09.15 15:43:13) 
kedinize çocuğunuz gibi dikkat edin araba altında kalmasın ama bu kazadır ve ne yazık ki bir ihtimaldir olabilir.

kedinize çocuğunuz gibi dikkat edin hastalık kapmasın diğer çocuklardan ama onlarla oynarken bu olabilir, aşılarına ve ilaçlarına dikkat edin.

kedinize çocuğunuz gibi dikkat edin ama çocuğunuzun da kedinizin de sahibi olmadığınızı onların bir mal, zevk ürünü, yada peluş oyuncak olmadığını unutmayın sizinle rahatça
yaşarken sıkıldığında arkadaşlarıyla da oynamasını sağlayacak yollar arayın. köle ve oyuncak değil karşılıklı iki dost oluyoruz onlarla doğru mu?
  • Big bada bum bum  (07.09.15 17:26:48) 
Viral hastalıklardan kastın FIP ve FIV olduğunu düşünüyorum. Yamulmuyorsam bunlardan sadece FIV'in aşısı var. İki hastalığın da tedavisi yok.


  • zombi  (07.09.15 17:31:16 ~ 17:31:41) 
ikisi bi arada en güzeli. yıllarca muhtelif sokak kedisi bakan; evde de bakan, evdekilerin en narinlerinin (bizim yediğimiz etleri falan bile seçen mesela), hem de kış ortasında, altı ay, açlıktan, kavgadan, hastalıktan, soğuktan ölmediğini gören; son birkaç aydır altı-yedi yıldır sadece ev kedisi olan kediyi bahçeye sokağa salıp gün boyu istediği yerde takılmasına izin veren ve yemek yeme ve biraz dinlenme harici hep dışarıda takıldığını ve daha sağlıklı göründüğünü gören biri olarak: mümkünse ikisi bir arada, yani kedi efendi evi DE tercih ederse. hastalık falan büyük dert olmuyor, kendimden değil sadece birçok tanıdıktan gördüğüm bu.


  • tedirginlik hucresi  (08.09.15 04:46:10) 
Ev. Güvende olur. Sokağa çıkınca birgün gelir geri gelmez.


  • tekdir ile uslanmayan kiz  (08.09.15 04:56:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.