[]

ssd harddisk ve dvd yuvası

Merhaba arkadaşlar, bana en uygun fiyatlı ssd ve dvd yuvası bulabilir miyiz?

laptopum casper cn-tki 480A model. Bunun için uygun olanını falan nasıl buluyoruz? Bu konuda pek bir fikrim bilgim yok. Şunu al senin için en iyisi o olur dediğiniz falan var mı? Daha sonra bilgisayar değiştirirsem yine kullanılır mı? Sadece windows yüklemek için küçük bir şey mi almam daha iyi yoksa programları falan da mı onun içine yüklemek gerekiyor hızlı çalışması için?


 
he abi ne bileyim işte caddy soruyorum bi de ssd soruyorum. hangisini alayım ssd olarak? kaç cigulibayt olsun mesela optimum?


  • safepassage  (07.09.15 12:10:13) 
sadece ultrabooklar değil de bazı ince notebooklar da 9.5mm oluyor. en azından benimki öyle.


  • yuto  (07.09.15 13:53:07) 
dvd sürücüyü dışardan cetvelle ölçtüm şimdi, eni 13 cm yüksekliği 2 cm çıktı. herhalde 12.7 inç işimi görür. Çok ince bir laptop değil yani.

cevaplar için çok teşekkürler, hepsinden yeni bir şey öğrendim. daha cevaplayacak olan varsa memnuniyetle okurum.


not: elim yatkındır, yaparım fakat sonrası epey ayrıntılı geldi. imaj alma, ordan oraya aktarma vs konularda yardımcı olmaları için yazıcıoğluna gidip hem oradan ssdyi alıp hem de taktırmayı düşünüyorum. Uygun olmazsa internetten alıp video izleyerek yapıcam bu gidişle.
  • safepassage  (07.09.15 14:22:00 ~ 14:38:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.