[]

yeni yüzme öğrenen birisi için palet tavsiyesi

havuzda kullanacak, alırken nelere dikkat etmek gerek,
o kadar çok çeşit var ki bir tavsiye linki atsanız gittigidiyor vs. çok memnun olurum.

teşekkürler.

 
paletle yüzme öğrenirse paletle yüzmeyi öğrenmiş olur, çıkardığında bocalar mümkünse paletsiz öğrensin


  • freebird5406_2  (07.09.15 09:58:35) 
paletle öğrenilirse paletsiz bocalar +1

paletsiz öğrensin.
  • kibritsuyu  (07.09.15 10:09:02) 
paletle yüzme, bir daha yüzemezsin. o kadar zor öğrenilecek bir şey değil. 7 yaşında bir çocuk 3 günde öğreniyor.


  • r10  (07.09.15 10:29:31) 
cevaplar için teşekkürler esasen annem için sordum.
bayadır kursa devam ediyor. hocası palet alırsan daha hızlı ilerlersin kendine güvenin gelir demiş. palet firmaları ile çalışmadığını varsayarak onun iyiliği için söylediğini düşündüm. o yüzden bir tavsiye istedim dostlar.

  • theconqueror  (07.09.15 11:15:21) 
Havuzda palet kullanmak yasak olur bazi yerlerde diger yuzenlerin guvenligi icin bence kullanmasin carptigi zaman cok fena oluyor. ayrica hocasi basindan savmis emin ol palet iyi bir sey degil yuzme ogrenen biri icin.


  • floydian  (07.09.15 11:30:51) 
yüzmeyi geliştirmek için palet kullanılabilir. önemli olan palete alışmamak.

linktekilerden birini tavsiye edebilirim.
www.galatamarine.com

urun.n11.com
  • peggy  (07.09.15 11:39:17 ~ 11:39:38) 
cogu havuzda paletle yuzmeye izin verilmez.


  • goldentitan  (07.09.15 11:57:50) 
kusura bakmayın ama ortalama 1.40-1.50 oluyor havuzlar ve palet takanlar çok komik oluyorlar. yanda yüzenlere zarar vermeleri de cabası.

ayrıca o nasıl bir kursmuş öyle? aylardır gidiyor, hala doğru dürüst yüzmeyi öğrenemiyor ve daha hızlı ilerlemesi için, kendisine güven gelmesi için palet tavsiye edilmiş. ilginç.

yüzme denilen şey çok basit. çok da çabuk öğrenilir. şaşırdım duruma.
  • mea maxima culpa  (07.09.15 19:03:27) 
palet kullanmanın havuz derinliği ile ne alakası var, hey allahım.
sen önde yüzene bodoslama dalmazsan, mesafeni gözetirsen bir şey olmaz, zaten adı üstünde "havuz paleti".
hayır nasıl havuzlara gidiyorsunuz anlamıyorum ki, halk havuzları falan mı var, tıka basa dolu. tatile gittiniz otellerin dandik yüzme havuzlarından bahsetmiyorsunuz umarım.

yüzmeyi öğrenme süresi kişiden kişiye değişir. kimilerine zor gelebilir.
ve evet yüzme kursunun bir parçası olarak palet kullanılabilir, komik falan durmaz.

kurstaki hoca önerdiyse demek ki o havuzda palet kullanmak için uygun ortam mevcut.

herkes de işin uzmanı, herkes birer phelps.

blog.milliyet.com.tr
www.yuzme.com.tr
  • peggy  (07.09.15 21:48:47) 
peggy evet belki de gerçekten ciddi bilgin olmadığı konularda yanlış bilgilendirmemelisin insanları? havuz derinliği ile paletin hiçbir alakası yok. palet arkadan gelene ama daha önemlisi yandan geçen kişiye karşı zararlıdır nadiren de olsa tehlike yaratır. kullanan kişinin kendisi içinse tamamen teknik odaklı bir spor olan yüzmede özellikle yeni öğrenenlerde veya amatörlerde teknik bozulmasına yol açar. işini bilen bir hoca eğer bacak kullanımında bir sıkıntı gördüyse board kullandırarak yavaş yavaş ama doğru ve etkili bir şekilde öğretirdi. palet kullandırmak oh ne ala azıcık yüzmeyi öğretiyor su üstünde durabilecek kadar sonra ver paleti another satisfied customer.

bu kadar önemsiz bir konuda da bana bu kadar şey yazdırdın ya helal olsun.
  • floydian  (07.09.15 21:56:09 ~ 22:35:41) 
bilgim olmayan? küçük yaşlardan beri yüzen, lise ve üniversite yüzme takımı ve su altı rugbysi takımlarında yer almış biri olarak yanlış biliyorsam peki o zaman:)
ben de havuz derinliği ile alakası olmadığını söyledim zaten? arkadan gelen insan için "nadiren" tehlikeli olabilir demişsin. belki insanlar olimpik havuzda 50m kulvarda yüzüyor?
kurs hocası uygun gördüyse kullanabilir. şimdiye kadar zaten pullboy ve board kullandırmış olabilir, şimdi de palet kullanması gerekiyordur? yararlı olacaktır? ki yararlı olduğu durumlar var, bir saat açıklamayayım internetten araştırabilirsin. bence bilmeden konuşmak çok yanlış. hoca başından savmış falan.. ha olabilir de, ama bilmiyoruz değil mi?

duyuruyu açan arkadaş da zaten palet tavsiyesi istemiş, palet kullanayım mı, kullanmayayım mı diye sormamış.

neyse ya zaten en iyi siz biliyorsunuz:) palet pis, palet kaka.
  • peggy  (08.09.15 00:09:00) 
8 senedir haftada 5 gün yüzüyorum. zamanında uzun süre tam olimpik havuzda da yüzdüm, şimdi yüzdüğüm havuz 1.40 derinliğinde.

ne yaptığını bilmeyen, yüzmeyen ama garip hareketlerle kulvarları işgal eden, bir şekilde çocukları tarafından üye yapıldıkları için laf ola beri gele yüzmeye gelen teyze ve amcalarla beraber yüzmek zorundayım her gün. bu teyzeler cıp cıp cıp ne idüğü belirsiz şeyler yapıp, kendi aralarında sosyalleşecek diye ben günlük sporum için mücadele veriyorum.

bu teyzeler, amcalar yüzmeyi bilmiyor, düz yüzemiyor, havuzda gereksiz yer işgal ediyor, çoğunlukla üstünüze üstünüze yüzüyorlar.

keşke her havuz sizin yüzdüğünüz havuzlar gibi nizami ve olimpik olsaydı. keşke her yüzen eğitimli, kurallara uyan, aklı başında insanlar olsaydı.

üniversite yüzme takımından arkadaşlarınızla buradaki örnekteki gibi bilmem kaç ayda yüzme öğrenemeyen yaşlı teyze ve amcaları karıştırmayın.

sizin yüzdüğünüz olimpik havuzlarda genç ve lisanslı sporcuların palet kullanması ile spor merkezindeki küçük havuzlarda laf ola beri gele çıpır çıpır bir şeyler yapan tombul teyze ve amcaların palet kullanması çok farklıdır.

evet, duyuruda da böyle bir yer herkes her şeyi "çok" biliyor.
  • mea maxima culpa  (08.09.15 10:39:02 ~ 10:43:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.