[]

fabrikada üretimde çalışan muhendislere/sorumlulara sorum

İlk iş deneyiminizde özellikle ilk aylarda işçilerle aranız nasıldı? Ben genel olarak onlara yardımcı olmaya çalışarak geyik.havasi varsa geyik yaparak ciddiyet varsa direkt işçiye değil de ustabaslari ile muhattap oluyorum. Ama benim bölüm amirim bunu yanlış buluyor işçiye emir verip baya bağırıp ağızlarına siciyor ama buna rağmen kimse onu umursamıyor. Geçen gün de üstüne falan yürüyüp tehdit etmişler. Sizce bu işin doğrusu orta yolu nedir ?




 
Isci ile muhatap olma. Usta ile muhatap ol.
Senin amirin yanlış adama catarsa dayak yer. Sanırım ezik tiplere bağırarak diğerlerini korkutmaya çalışıyor.

  • dafuq  (06.09.15 22:05:11) 
Çok farklı bir meslek ile uğraşıyorum, fakat izlenimim şu yönde:

İnsanlarla geyik yapmak tamam, hatta çalışanları fazlasıyla motive eden bir durum. Fakat bu geyiği suistimal ettirmemek de (haddini aşan şakalar, ciddiyetsizlikler vb.) hiyerarşi olarak daha üstte olanın elinde diye düşünüyorum. Suistimal etmemeleri yönünde bağırıp çağırmak veya uyarmak olarak değil ama, onlara bunu hissettirerek.
  • tatlar kacti  (06.09.15 22:07:40) 
resmi ol ama hal hatır sor, birşey isterken güzelce sebebiyle anlat, rica et. uygulanmayan birşey olursa artisliğini de yap, odana falan çağırttır. otur böyle yürümüyor, biraz daha ciddiye alman lazım falan de gözü korksun. şantiyede böyle oluyor, fabrikada da benzerdir muhtemelen.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (06.09.15 22:31:23) 
bak üretimde çlıaşıyorsan ilk ama ilk araman gereken şey, iş güvenliği kurallarına uyulup uyulmadığıdır. senin yönetimindeyken kimse zarar görmesin, gerisi hikaye... ayrıldığın heryerden gönül rahatlığıyla ayrılırsın.


  • peace.on  (06.09.15 22:37:23) 
babamdan örnek vereceğim:

kendisi 30 yılın üstünde mühendislik yaptı. elemanları oldu, hiçbirini azarladığını duymadım şimdiye dek. hala daha arayıp halini hatırını sorarlar, hala daha ziyaretine gelirler ama babamın hiçbir zaman onları ziyarete gittiğini görmedim (ki zamanında çalışanlarına çay saatinde çay içmelerine izin verdi diye işten kovulan bir adam bu). prensip olarak bunu kabul etmiş adam ve saygınlığını da gayet güzel korumuş onca zaman. yani demeye çalışıyorum ki ne bağır çağır ne de çok yüz göz ol; dengede durursan kimseyle kötü olmazsın, kimseden saygısızlık görmezsin.
  • devilred  (06.09.15 22:45:49) 
Benim adım kerim +1

Muhabbet tabi ki et ama sınırını bilsinler, enseye şaplak durumuna kesinlikle izin verme. Hal hatır sor, çocukları iyi mi, ailesiyle bir problemi var mı vs hayatlarına dokun. Bağırıp çağırmadan da insan yönetilebiliyor, çözüm bağırmakta değil. Kendine insani yönünden ve teknik bilgi yönünden saygı duydurduktan sonra her dediğini seve seve yaparlar.

Uzun vadede teknik olarak da kendini çok iyi geliştir, iş güvenliği kuralalrına uyacak şekilde makinaları kullanmaktan, söküp takmaktan, eline anahtar almaktan çekinme. Ustaların sana söylediklerini sorgula, ayakta öpmesinler seni. Kendini iyi geliştirmen temel amacın olsun.

İlave soruların olursa çekinme, sor burdan :)
  • espagnole  (07.09.15 11:29:33 ~ 11:29:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.