[]

Kablosuz modem ve güvenlik

Merhaba,


Teknolojiyle aram giderek bozulduğundan, cehaletimi bir kenara bırakmanızı umarak:

İnterneti program/film indirmek, dizi izlemek gibi amaçlarla kullanmıyoruz, tabii gerekli bir program varsa indiriyoruz bu istisna. Eve gelip kullanan da olmuyor. Bu nedenle limitli tarifedeyiz. Ancak iki aydır anlayamadığımız bir nedenle faturalarımız limitsiz tarife+%25'i seviyesinde. Yüksek hacimli işlemlerin yapıldığı söylenen günlerde de oalağnüstü bir faaliyet olmadı. Modemle birlikte servis sağlayıcısının verdiği şifreyi kullanıyoruz. Bu şifrenin güvenliğinden kuşkulanıyorum, servis sağlayıcı güvenli olduğunu söylüyor. Modemi kullanmadığımızda genellikle kapatıyoruz ve yine de limiti aşıyoruz. Sizce neden ve ne yapılmalı? (Tane tane anlatılırsa makbule geçer.)


Teşekkürler,

 
bahsettiğiniz şifre modem arayüzü şifresi mi yoksa kablosuz ağ şifresi mi?
kablosuz ağ şifreleme modunu WPA veya WPA2 ye ayarlayın. wpa yeterlidir. şifresini de değiştirin.
eğer şifreleme modu Wep ise kırılıyor olabilir, zira gerekli bir donanım ile bir dk dan az sürede rahatça kırılabiliyor. wep ten uzak durun, wpa ya ayarlayın.

ek: sistemde haberdar olmadığınız ve internetten sürekli download yapan bir zararlı da olabilir. gerçi internetin yavaşlığından bunu anlayabilirsiniz ama yine de bir olasılık.
  • sttc  (29.09.09 23:37:54 ~ 23:38:58) 
civarda, bu işten anlayan biri varsa, bir kaç günlük uğraş ile şifreni çözebilir. bu mümkün.

aliulvicoskun.blogspot.com

şifreni değiştirebiliyorsan, değiştir. haftada bir kez değiştirerek, bir ay da öyle dene.
  • erkan  (30.09.09 00:05:08) 
bi başkasının internetinizi kullanma ihtimali yanında kendi bilgisayarınızında internet aktivitesini inceleyin derim ben. netlimiter gibi bir programla bilgisayarınızdaki yazılımların network kullanımlarını ve istatislerini incelemek gerekli.


  • cafcurucufcuf  (30.09.09 00:47:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.