[]

Devlete Dava Açmak

Selamlar,

Biliyorsunuz arkadaşlar ülkemiz çadır devleti gibi hangi ideoloji gelse onun s.kinin keyfine milyonları mağdur edecek haltlar yiyorlar. Bu haltlardan bende nasibimi aldım. Bir ara meslek liselerine katsayı uygulaması vardı ve bu yüzden istediğim bölümü okuyamadım ve şu an mutsuzum. Şimdi ise yok. Ve sıfırdan herşeye tekrar başlayamam ve yine olacağı belirsiz. Benim anlamadığım böyle b.klar yiyen kişiler kenarlarına köşelerine çekilmiş ballı maaşlarını alırken ben bu mağduriyet yüzünden bir türlü düzen tutamadım. Şimdi nice vicdansız çıkıp sende seçmeseydin, ya da uyum sağlasaydın diyebilir onlara cevabım "go fuck yourself". Neyse işin özeti yaşadığım maddi ve manevi kayıplar için hangi yolları sırasıyla izlemeliyim. Kimleri dava etmeliyim? Eğitim hakkım elimden alındığı için yabancı bir ülkeye sığınma başvurusu yapabilir miyim? gibi gibi sorular. Şimdiden teşekkürler.


 
multeci ile siginmaci ayni sey degil mi? unlu olunca siginmaci mi oluyor? daha elit bir tanimlama yani?


  • baldur2  (06.09.15 18:09:41) 
@hayirsiz düşüncem böyle bir dava açıp bunu gerekçe göstermek, bu konuda üstüme düşeni yapmış olup mağduriyetimi belgelemek. Çünkü gerçekten bir insan hakkı olarak benim iradem dışında bir alanda üniversite eğitimi almaya zorlandım. AİHM'de böyle bir dava sonucu 5000 Euro tazminat kazanılmış bir emsal dava var ama ben işin parasında değilim. Temel insan hakkım bugün olmayan bir uygulama yüzünden elimden alındı.


  • AdamFawer  (06.09.15 18:21:04) 
sen okula girdikten sonra mı şartları değiştirip katsayı uygulaması getirdiler? eğer öyleyse şansın olabilir gibime geliyor.


  • titiraprap  (06.09.15 18:25:00) 
Okula girmeden önce de vardı ama o yaşta(14) ebeveynlerimin seçimi yüzünden bu belanın içine girdim. Bu katsayının bugün olmaması geçmişte haksızlık yapıldığını gösterir diye düşünüyorum.


  • AdamFawer  (06.09.15 18:29:47) 
eğitim hakkının elinden alınması gibi bir durum yok. liseye girerken diyor ki burası meslek lisesi, buraya girince katsayı farkı var. bilerek giriyorsun. sonra da çalışmayıp ya da az çalışıp istediğin bölümü tutturamıyor ve bunun için devleti suçluyorsun. devletin bu katsayıyı kaldırarak yaptığı özgürlüklerin genişletilmesi. olumsuz bir durum yok yani, olumlu bir durum. ha katsayı yoktur, katsayı sonradan konur o zaman bu özgürlüklerin kısıtlanmasıdır, dava açabilirsin, davan sonuç verir. şimdi açacağın davadan bi halt çıkmaz, çünkü sen zaten liseyi tercih ederken durumu biliyordun katsayı farkı olmayan bir liseye de gidebilirdin. ha seçimi ben yapmadım ailem yaptı diyosan devleti değil aileni ya da az çalıştığın için kendini suçla. şimdi katsayı falan yok "o bölüme girsem hayatım süpeötesi olacaktı" diyosan sınava bir daha gir.

mülteci olma hikayesi de iyiymiş. adamların evinin üstünde bomba patlıyo götünde ayı bağırıyo da ancak öyle mülteci oluyo. sen kıçını kırıp çalışmadın diye seni mi alacaklar?
  • littlejack  (06.09.15 18:58:31) 
Burada devlete dava açsan da kazanacak bir şeyin yok. Kurallar sen girdikten sonra değişmiş de mağdur olmuş değilsin(maalesef). Bu mantıkla eskiden annesi olmayanlar darüşafaka'ya giremediğinden tüm annesi 13 yaşından önce ölmüş insanlar devlete dava açabilirler. Ama hukuk öyle işlemiyor, yasalar açık ve geriye doğru işlemezler. Belki seçimlerinden dolayı aileni dava edebilirsin, ancak ondan da bir şey çıkacağını sanmıyorum.


  • noluyo yaa  (06.09.15 20:15:08) 
Arkadaşlar olay bile bile girmişsin değil olay sistem bozukluğu. Bunun doğurduğu mağduriyet. Burada olay vatandaş devlet ilişkisi. Temel insan haklarına aykırı bir durumun konuşulması. Kişiselleştirip yok çalıştın çalışmadın bayağılığına düşmemek. Eğitim politikalarında stabilite olmalı yapılan her değişiklik geliştirme amacı gütmüyorsa mağdur edici özellik taşır. Ben önce kime dava açmalıyım diye soruyorum konu nerelerde tartışılıyor.


  • AdamFawer  (07.09.15 03:15:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.