[]

elimdeki malzemelerle Yemek önerisi

Yemek konusunda henüz başlangıç duzeyindeyim.

Şuan evde;
Kemiksiz Tavuk göğsü, biber, salça, kaşar peyniri, her türlü yağ, fırın, ocak var.

Markete gidesim yok sıcaktan dolayı. Elimdeki bu malzemelerle yapabileceğim basit bir tarifiniz var mı?

(lütfen varsa çok basit dille anlatabilir misiniz, dediğim gibi henüz çok yeniyim.)

 
Tavuğu kuşbaşı doğra, tavayı ısıt, içine bir miktar zeytinyağı dök, onun içine biraz salça atıp kavur, biberleri doğrayıp içine at biraz kavur, üstüne doğradığın tavuk göğüsleri at kavur, üstüne tuzunu baharatını at, kaşarları rendeleyip üstüne at, ocağın altını ve tavanın kapağını kapatıp birkaç dakika bekle. Kaşar iyice eridiğinde servise hazır demektir. Afiyet olsun.


  • angelus  (06.09.15 15:58:46) 
Tavuğu iyice pişirmek ve salçanın yanmasını önlemek için yukarıdaki tarifi yapma.
Tavukları bi sudan geçirip küp küp doğra tabaya at. Su salacak biraz öyle pişsin çok köpük olursa tavukları başka tavaya al. Sıvıyağ dök biberleri dilimle tavukları koy kavur varsa sarımsak dilimleyip ekle bir iki diş tabi biber ve tavuklarla hatta mümkünse daha önce koy kaburacağın tavaya. Böyle iyice kavrulunca tuz ve toz biber varsa ekle, baharatlarıi son bir iki dakikada ekle yoksa yanar. Toz biber yoksa sarımsaktan sonra salça da ekle.

  • pshasha  (06.09.15 16:10:35) 
yemek yaparken genel geçer kurallar şunlar:

en önce en geç pişeni koyarız. bu nedenle tencere/ tava yemeklerinde önce et konur.
yazlık sebzelerin pişme sırasına göre geç pişenden çabuk pişene göre sıralarsak; soğan, havuç, biber, taze fasulye, patates, patlıcan, kabak.

pshasha'nın tarifi güzelmiş, ilave olarak ben de başka bir tarif daha vereyim aklında olsun başka bir zaman kullanırsın.

tavuk göğsü ve kaşarla yapabileceğin bir yemek cordon blue:

tavuk göğsünü incelt. arasına bir dilim kaşar koy ikiye katla. önce una sonra yumurtaya sonra galeta ununa bula ve tavada kızart.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (06.09.15 16:22:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.