[]

spordan hemen sonra

Genelde iki muz yiyorum. Burda sıkıntı yok. (Muzu sevdiğim için iki tane yiyorum yoksa 1 tane yetiyor aslında)

Bugün spor salonundaki diyetisyen, spordan sonraki ana öğünde mutlaka pirinç pilavı gibi, karbonhirat değeri yüksek yiyecekler ve tavuk göğsü gibi yağsız protein ile beslenmem gerekir diyor.

Siz nasıl yapıyorsunuz? Bu şekilde devam eden var mıdır?

 
hacim kazanma/kilo alma amacın varsa olabilir. Ama her halukarda temiz beslenmen lazım, pirinci en azından basmati almaya çalış ya da esmer pirinç tüket. Alternatifi bulgur olabilir. Yağsız protein diye de kasma biraz yağlı proteinleri de katabilirsin diyetine. Amacın yağ yakımı-kilo vermek ise spordan sonra karbonhidratları alma derim -spordan önce en az 2 saat önce almaya çalış karbonhidratı-, spordan sonra sadece protein al derim.

NOT: bu tür soru açarken genel olarak 24 saat beslenme şeklinizi, spordan beklentinizi-amacınızı ve ne tür bir spor yaptığınızı belirtirseniz daha sağlıklı cevaplar verilebilir.
  • candanag  (06.09.15 15:20:55 ~ 15:22:59) 
enerji versin diye spordan önce kompleks karbonhidrat yenir, spordan sonrası için de tavuk göğsü. ben muzu spordan önce yiyorum potasyumdan dolayı


  • yeni dunya duzeni  (06.09.15 15:24:13) 
muz ye tabi sıkıntı olmaz da senin vucut gelistirme gecmisin nasil? kac seneden beri yapiyorsun? sonra vucut tipin nasil? ektomorf, mezomorf veya endomorf musun? ben ektoyum ondan onume geleni yiyorum. bende biraz teknik detay fazla oldugundan istedigim ayari verebiliyorum.

ama genel olarak antrenmandan sonra soylenildigi gibi protein ve karbonhidrat alimi yapilmali. eger protein tozu vb. yoksa ilk yarim saat icerisinde vucuda giris yapilmali.
  • evimin paspasi  (06.09.15 15:29:01) 
Teşekkür ediyorum arkadaşlar. Gelen soruları toparlamaya çalıştım.
Biraz detay vermek lazım aslında.

Son iki senedir, haftada 3 gün spora gidiyorum. ektomorf vücut tipine sahip olduğum için spordan beklentim, hacim kazanmak.

Beslenme olarak sabahları 3 yumurta yerim, 2'sinin sarısını yiyorum, bunu 1'e indirmeyi düşünüyorum. Klasik peynir zeytin, domates, salatalık olur yanında. Saat 10 gibi bi meyve yerim (sabah 7'de kahvaltı yapıyorum.)

Öğlen iş yerinde çıkan sulu yemekler var, ama sebze yerine tavuk ve et olanı tercih ediyorum.

Akşam yemeğinde spora gitmeden 2 saat önce tam buğday ekmeği ile bişeyler yiyorum. Ara sıra ton balığıda yerim. Ama genelde yoğurt, tavuk/hindi göğsü, ya da et. Tabi her zaman böyle olmuyor. Kabak, patlıcan yediğim de oluyor. Sonrasında badem ceviz gibi şeyler yiyorum.

Öğlen çok iyi beslenmiyorum. Dediğim gibi öğlen iş yerinde çıkan sulu yemekler var.
  • gkn  (06.09.15 16:23:08 ~ 16:23:57) 
Yumurtanın beyazını yiyip sarısını yememe olayından rica ediyorum vazgeçin artık. Her gün 10 tam yumurta da yesen problem olmaz. Vücut besinlerden gelen kolesterolün %2'ini ya kullanıyordur ya kullanmıyordur. Keşke hepsini kullansa ama vücut kendi kolesterolünü kendisi üretiyor. Ayrıca hem hacim kazanmak isteyip hem de yumurtanın sarısından gelen yağı kolesterolü kullanmamak birbirleriyle çelişen bir davranıştır. Zira; Kolesterol=Testosteron=Kas. Yumurtayla ilgili alerjik bir problemin yoksa sarısıyla birlikte ye.


  • angelus  (06.09.15 16:31:47) 
@angelus, bana kalsa 3 yumurtanında sarısını yerim. Ama spor salonundaki diyetisyen bunun doğru olmadığını söyleyip duruyor.


  • gkn  (06.09.15 16:39:12) 
Karaciğer vücut için gerekli olan kolesterolü günlük olarak kendisi üretiyor 2500 mg kadar. Yani yumurtadan gelen birkaç mg'lik kolesterolü vücut anlamıyor bile. O yüzden korkacak bir şey yok. Kaldı ki kolesterol zaten korkulacak bir şey değil, bizim için çok değerli bir madde. Korkmaya gerek yok dediğim gibi. Diyetisyenler "Kibrit kutusu kadar peynir" kafasıyla çalışan tipler, çok da güvenilecek insanlar değil. 70 yaşındaki bir insanla 20 yaşında günde 2 saat ağırlık kaldıran adama aynı beslenme programını öneriyorlar.


  • angelus  (06.09.15 16:48:21) 
Kim olursa olsun diyetisyenlik diplomalı birisinden uzak dur. Kafadan birkac madde ezberleyen insanlar. Ekmek yemezsen doymazsin cok yersin diyen diyetisyen gördü bu gözler. O günden beri 5 numara gözlerim. Angelus benim icin yeterince güvenilir birisi, "ama dershanedeki hoca şöyle dedi" yapabileceğin birisi değil :)


  • gunde 3 litre kola icen adam  (06.09.15 22:38:12) 
Güvenimiz tam :) zaten tezini açıklamış ve destekleyici şekilde savunmuş.

Ben diyetisyene de çok güvenmediğim için buraya danışayım istedim.
  • gkn  (06.09.15 23:04:31) 
Diyetisyenlerden uzak dur + 1.


  • arnold schwarzeneger  (07.09.15 09:21:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.