[]

Tüberküloz/Verem ve askerlik

herkese merhaba,

2008 yılında tüberküloz hastalıgına yakalandım. 2-3 hafta kadar yedikule göğüs hastanesinde yatırıldım ve heyet raporu falanda almıstım. pek çok kez ağzımdan ve burnumdan kan geldi. o zamanlar 16 yasındaydım.

sizce bu tehlikede geçirilmiş bir hastalıga ragmen askere alırlar mı? lütfen atıp tutma olayına girmeyiniz.

 
subeye gotur raporunu gata ya fln yollarlarsa ordan cıkan sonuca gore.


  • bryan fury  (06.09.15 13:38:01) 
halihazırda elinde geçerli bi rapor varsa almazlar. ama zamanında kullandığın bi ilacın raporu vs. varsa alma ihtimalleri çok yüksek. bu noktada kesin bişey diyemiyorum çünkü öyle şeyler gördüm ki adamı çürüğe ayırdılar ama öte yandan şunu bunu yapamaz raporu olanları alıp geri hizmette masa başı oturtup yine de askerlik yaptırdıkları oluyor. bunun neye göre olduğunu bilmiyorum. bence şubeye git seni askeri hastaneye sevk etsinler. ancak giderek öğrenirsin kesin sonucu.


  • ergenpezeveng  (06.09.15 13:39:28) 
@ergenpezeveng peki askeri hastaneye sevk edilirsem artık askere gidiyor sayılıyorum sanırsam. sadece bilgi alamıyor muyum burdan. eger gideceksem açık ögretimle falan uzatmayı planlıyorum süreyi.


  • sinjin  (06.09.15 13:41:49) 
bildiğim kadarıyla sayılmıyosun. şubeye gidince sana soracaklar. hastalığın var mı sağlam mısın. sen de evet askere aielverişli olduğumu düşünmüyorum dersin. onlar da seni durumu anlamak için ya direkt hastaneye ya da aile hekimi ya da çevredeki bi sağlık kurululuşuna yollar. öncelikle oradan bi uygun olmayabilir yazısı alırsın. (aile hekimi ya da polikinlik) bu yazıyı aldığın takdirde seni askeri hastaneye yollar. ama bu aşamada henüz başvurun onaylanmadığı için asker olmazsın. yine de bunları şubeye gidince açık açık sor bilgi al çünkü adamların orada yazacağı bi yazıya bi evrağa göre durum değişir. açık açık ben gitmek istemiyorum de zaten o sana soracak sen gitmek istiyon mu istemiyon mu diye. istemiyom de. istiyorum da filan dersen seni yollarlar askerdeyken uğraşırsın. istemiyorum de.


  • ergenpezeveng  (06.09.15 13:50:19) 
şubede askerliğe elverişli değilim diyeceksin. Seni askeri hastaneye sevk edecekler. Orada heyete gireceksin elindeki raporları göstereceksin ve kendileri de muayene edecek. Eğer risk taşıyorsa ki bence taşıyorsun askere alınmayacaksın


  • oscar  (06.09.15 16:02:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.