[]

Zengin olmak ve yabancı dil arasında korelasyon

atkımı taktım ve açtım entel başlığımı. şaka şaka dikkat çeksin diye böyle açtım.

fransızca almanca ingilizce ve rusça bilerek zengin olunur mu ? turizmle falan uğraşarak.


 
Hayır.

İş eğitimden ziyade çakallık, puştluk, iyi insan ilişkileri, çıkarcılık, network ve şansta bitiyor.

Lise mezunu bir akrabam 600 bin liralık araba kullanıyor şu an.
  • scent of a pastrami  (05.09.15 21:57:44) 
Ama yaşam şartlarını iyileştiribilirsin, belli bi seviyenin altına düşmezsin hani iyi eğitimle.


  • scent of a pastrami  (05.09.15 21:58:10) 
flemenkçe çince ve ispanyolca da eklersen ekmek çıkar........


  • 2 tostos turan  (05.09.15 21:58:29) 
@2 tostos, okadar şeyi bilen adam peygamberliğini ilan eder lan :/


  • yamuklu sucurta  (05.09.15 22:00:40) 
hepsini çok iyi düzeyde bilirsen olur da öyle kolay değil fransızca almanca rusça bilmek. bir de şöyle bir şey var, bunları 22 yaşında bilsen bir üniversite öğrencisi için korkunç para kazanabilirsin yazın belki ama 30 yaşında, bu dillerle hiçbir alakası olmayan bir işte çalışacağın zaman sana getirisi olmaz. yaşın başın almış gitmiş, devlet memurusun diyelim. istersen 94 tane dil öğren, maddi olarak pek faydasını görmezsin.

yıllar önce bir ablam, "rusça öğrencem, oraya giderim, çok zengin olurum" minvalinde bir lafım üzerine, "rusya'da rusçayı senin öğrenebileceğinden çok daha iyi bilen, senin yaptığın herhangi bi işi yapabilecek milyonlarca insan var ama biliyosun di mi?" demişti haklı olarak.

dil bilmek her zaman önemli ve güzel tabii ama işte nerede ve nasıl kullanacağını bilmek lazım. sen türkçeyle rusçayı harmanlayabileceğin bir meslekte avantaj sağlayabilirsin, çünkü rusya'da türkçe bilen adam sayısı türkiye'de rusça bilene göre azdır muhtemelen. ama bunu yapmazsan, iş "e rusya'dakiler zaten rusça konuşuyo"ya geliyor.
  • der meister  (05.09.15 22:01:29) 
lan olm nerde o korkunç paralar, 3 tane dil öğrendim hala evde pinekliyorum


  • masa penisi  (05.09.15 22:06:20) 
olunmaz


  • cenkertem.afc  (05.09.15 22:08:18) 
Bu tür şeyler toplum içerisinde bilezik diye tabir edilen, direk getirisinden ziyade bu sayede bir adım öne geçebileceğin ve kariyerinde önünü açabilecek şeylerdir. Yani bilmek iyidir ancak hemen etkisinin olması kolay kolay beklenemez.


  • va  (05.09.15 22:30:35) 
Sırf dille olmaz. Ticaret iktisat vs iş sırasında öğrenirsen iyi kariyerin olur güzel yükselirsin. Bi de toplumda sen alim adamsın abi gözüyle bakarlar


  • mistreated  (05.09.15 23:34:15) 
Belki birkac kisiyi ise alacaklarina seni alirlar. Bu durumda daha iyi bir sirkette is bulma ihtimalin artar.


  • Traveller  (06.09.15 00:04:57) 
Dostum herhangi bir şeyi yapman, zengin olacağın manasına gelmez. Öyle sihirli bi formül arıyorsan yok yani, bilgine.


  • roket adam  (06.09.15 01:25:26) 
bu dilleri bildin ve turizmle uğraştın diyelim
mesela kokartlı rehber olsan alacağın günde 300 lira filandır, dil avantajın şu olur: yüksek sezonda pek boş günün olmaz. bu da dili en etkin kullanacağın işlerden biridir. üstelik dilin kullanıldığı işler iyi insani ilişkiler de isteyen işlerdir genelde, böyle bir meziyet de lazımdır. onun dışında bizim ülkemizde dil biliyorum diyen 50 cümle filan kurmayı biliyor genelde. turizmdeki dil bilenler de genelde böyle.
ki zaten bu dillerin hepsini birden genelde kullanmazsın bile otel/firma ya rusa çalışır ya almana hadi hepsine çalışan bi yer olsun; ne yapacan halkla ilişkiler mi satış filan mı? verecekleri paralar yine belli olur. yani inglizce bilene 3k maaş veriyorduk sen 4 dil biliyon sana 12k maaş gibi bişey yok. zaten 12k maaşla da zengin olunmaz ya :)

turizmde maaşla filan değil de ortaklık filan yaparsan, ithalat ihracaatla alakalı bişeyler yaparsan, komisyon alırsan, böyle böyle şeylerle daha fazla kazanabilrsin.

zaten ülkede istemediğin kadar ucuza çalışan rusça bilen işgücü var, malum. onlar genelde ingilizce de biliyor oluyorlar. yine genelde rusça ve fransızca ortak olarak gerekmiyor.

ama ticari kafan vardır, iyi yere tezgah açarsın istersen 0.5 dil bil, tarzanca anlaş zengin olabilirsin.
  • niye ama  (06.09.15 01:42:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.