[]

eve kedi aldik pireliymis (acil)

Eve bahveden bulduğumuz yavru kediyi getirdik, severken farkettim ki uzerinde minik bir pire var, nasil temizlenir? Bize gecer mi? Yikasak mi?


Bir de su anda kum yok evde, bu geceyi nasil gecirecek? Banyoya koysam yapar mi cisini? Teşekkür ederim simdiden herkese.

 
yıkayarak temizlenmez, veterinerden enseye damlatılan pire ilaçlarından alacaksın 2-3 saat sonra pırıl pırıl bir kedin olacak.


  • kuzey li  (05.09.15 21:44:34) 
Pire için tozlar var onlardan almanız lazım veterinerden. Gerçi onu kullanmak için kedinin belli bir yaşa gelmesi gerekiyordu ama onu veteriner söyler zaten size.
Size geçmez çünkü kedideki periler sizin üzerinizde yaşayamaz ama eve yayılma ihtimali var pirelerin.

Geniş bir kap (leğen, kum kabı vs) içine gazete parçaları koyarsanız tuvaletini içgüdüsel olarak oraya yapabilir. Siz kediyi gazete parçalarının üzerinde gezdirip patileriyle eşeletin.
  • sesee  (05.09.15 21:45:52) 
kopeklerinki geciyor ama kedileri bilmiyorum.
kedimde pire sorunu yasamadim cunku.
yikayarak gecmez onu biliyorum sadece.
asagida bahce varsa biraz toprak alin isemesin saga sola :)
  • chaotic good  (05.09.15 21:46:05 ~ 21:46:36) 
kediyi yeni aldıysanız bir veterinere götürmeniz lazım zaten. dış paraziti, keneyi pireyi görebilirsiniz, ancak iç paraziti fark edemezsiniz ve insanlar için tehlikeli olan iç parazittir. onun piresi insana geçmez, insanı ısırmaz, yıkamakla da geçmez ve yavru kediyi yıkamak risklidir.
kum konusunda en mantıklısı bir ayakkabı kutusu/kutu/vs. çevresine poşet geçirip içine gazete kağıtlarını ince ince şeritler halinde parçalayıp koymak. zira ancak çok sıkıştığında yapar aksi halde, ve banyoya bir kere işedi mi, lan ben buraya işeyebiliyorum demek ki der.
lütfen ilk veteriner ziyaretini ihmal etmeyin, ilk karma aşısı çok önemli, fiv, fip gibi hastalıklar gelişip yavru kediniz aniden ölebiliyor. karma aşısı 2 kez yapılıyor onu ve iç dış paraziti yaptırın. iç parazit de hayvanın tüy köklerinde parazit tutunuyor, bu tüyleri döküldükçe ağzınıza burnunuza girdiğinde, bu parazitler insanda da iç organlara tutunabiliyor. o yüzden ilk parazit ilaçları yapılana kadar kediyi öpmeyin yastığınıza koymayın mümkünse.
  • alice practice  (05.09.15 21:49:33) 
en.wikipedia.org

bulaşmaz diyenler okursa özellikle.
  • floydian  (05.09.15 21:53:37) 
okmadım kardeş,

bulaşmaz!!!!
  • 2 tostos turan  (05.09.15 21:59:35) 
Üzgünüm ama kedi piresi insanı ısırmaz diyen arkadaşlar yanlış biliyor. Sizin gibi sokaktan aldığım kedi yavrusunun pireleri birkaç gün içinde bütün eve yerleşmişti, ev tamamen pireden temizlenene kadar üç kere evi ilaçlatmak zorunda kaldık. Ve evet, kedi piresi insanı ısırır, halıya yerleşen pireler insanın ayağına bacağına atlayıp çatır çatır ısırıyorlardı. En kısa zamanda önleminizi alın.


  • green knight  (05.09.15 22:12:35) 
yıllarca kedilerin her türlüsüne bakmış biri olarak, içlerinde pire torbası sokak kedileri de dahil olarak pireler hiç bir şekilde kedi dışın yaşamıyor. kısa sürede ölüyorlar kendi kendilerine. öyle hassas bi olayları var, sadece kedilerin yüksek sıcaklıklarında yaşayabiliyorlar.

üstelik öğrenci evi zamanlarında tozlu leş gibi evlerde bile bulaşmamış bi durumdan bahsediyoruz. için rahat olsun.

+üstteki evine bulaştığını söyleyen arkadaş büyük olasılıkla gözden kaçırdığı bir şeyler vardır. ya evde başka tür pirelerin yaşamasına olanak verecek bi ortam oluşmuştur, ya da gözden kaçırdığı farklı koşullar vardır.
çözümü de çok kolay, ararsan bulabilirsin zaten.
  • parody  (05.09.15 22:19:00 ~ 22:20:44) 
1. kum yoksa acil olarak sesee'nin dediği gibi gazete olayını deneyin. kendiniz elinizle eşeleme hareketi yapın. sonra kediye de yaptırın.
2. bu saatte şansınıza açık pet shop bulursanız kalın taneli bentonit alın bir torba, bir hayli uzun süre gider.
3. pire olayı için kedinin belli bir olgunluğa gemesi gerekiyor. yanlış hatırlamıyorsam bu süre 3 ay olmalı. o yüzden pire olayını çözmeniz için veterinerinize danışın ki o da ilaç vermeyecektir şimdiden (3 aylıktan küçük olduğunu varsayıyorum)

düzeltme: alice in practise için +1
  • rakicandir  (05.09.15 22:44:25 ~ 22:45:42) 
kedilerdeki pireler insanlara geçer. insanları ısırabilir, rahatsız eder

ANCAK

bu pireler insan üzerinde yaşayamazlar. anatomileri kedilere göre olduğu için insan vücudunda yaşayamazlar. zararı 1-2 ısırıkla kalır. sonra kaçar gider.

oysa misal başka birisinden size bit gelse o bit gayet güzel sizin vücudunuza yerleşir, sizin kanınızla beslenir, semirir ve mutlu mesut yaşar.
  • mea maxima culpa  (05.09.15 23:28:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.