[]

Avrupa'ya olan suriyeli göçünü açıklayabilir misiniz ?

Selam,

21. yy kavimler göçünde anlamadığım bir sürü şey var.

Suriye'liler bunca zamandan sonra neden şimdi gidiyorlar ? Daha önce de topluca gidiyorlardı da haber mi olmuyordu ?

Acaba akp şürekası mı itelemeye çalıştı Avrupa'ya ve el altından yol verdi göçmeleri için ?

Bu gidenler yıllardır burada yaşayan mülteciler mi yoksa son zamanlarda ışid belasından kaçıp gelenler mi genellikle ?

Mesela Almanya'ya vardılar, ne yapıyorlar da mülteci olma hakkı kazanıyorlar ?

En saçma soruyu sona sakladım: Ben vizeyle gitsem mülteciyim desem neden bizi kabul etmiyor bunlar ?

 
savaştan kaçtıkları için avrupadaki yasalar gereğince mülteci olarak sığınma hakları var. ama ilk hangi ülkede kayıt altına alınırlarsa o ülkede kalmak zorundalar. o yüzden macaristan'da parmak izi vermemek için kendini protesto amaçlı trenin önüne atan suriyeli haberleri çıkmıştı birkaç gün önce. çoğunluğu kuzey ülkelerine kaçmak istiyor.

ışid de nedenlerden biri. türkiye'de kalanlar yine kalıyor. genellikle türkiye basamaklardan biri, yol üzerindeki rota olarak görüyorlar. tıpkı yunanistan gibi. yoksa türkiye'de olanların gittiklerini düşünmüyorum. çok küçük bir kısmıdır olsa olsa.

akp'nin özellikle bir şey yaptığını düşünmüyorum. daha hiç bu konuya geçmediler bile ve geçiçeklerini de sanmıyorum, bir yerde onlar için avantaj. ki gündemde başkanlık var şu an.


kesin olan şu ki bu konuda çok akademik çalışma yapılacak, ortadoğu çalışmalarında ayrı bir ders olarak üniversitelerde verilmeye başlanıcak. bir sürü etkileri olacak, toplumların dinamiklerini değiştirecek. biz yaşlılığımızda göreceğiz belki.
  • sayns  (05.09.15 19:40:29) 
Daha onceden de gidiyolardi sadece yeni haber oldular mainstream medyada

Almanya ciddi para veriyomus multecilere. O yuzden macaristandan almanyaha gitmek istiyolar. Cunku macaristanda sadece 86 euro veriliyo. Almanyada sanirim 200 kusurdu. Sosyal devlet anlayisinda egitim saglik hizmetleri de daha iyi

Sen vizeyle ya da vizesiz gidip kurdum devlet bize bohmiyir dediginde seni de kabul ediyolar
  • la noix  (05.09.15 19:41:52) 
ekleme: biz savaş ülkesi olmadığımız için kabul etmezler tabii. suriyeliyim dersen n'olur bilmiorum ama.


  • sayns  (05.09.15 19:42:07) 
Mal Avrupa ülkeleri çalışmayan ve hiçbir işe yaramayan insanlara bile para verdiği, çalışanlardan da çuvalla vergi aldığı ve bunların da çalışmamak istemesinden kaynaklanıyor tamamen.


  • i was made for you  (05.09.15 20:16:44 ~ 20:17:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.