[]

eskişehir

kardeşim bu yıl eskişehir'de üniversite kazandı. espark yakınlarında bir apartta kalacak. yarın gidiyor. nerde ne yesin ne içsin? fiyat performansı iyi yer tavsiyesi istiyoruz sizden.

şimdiden teşekkürler.


 
eskişehir yemek açısından vasat bir yer. kime göre f/p neye göre bu arada. yakınında donas var mesela. 4.5 tl'ye doyurucu dürüm yer ama hijyen leştir. üniversite caddesinde çok fazla yemek yenilebilecek yer var. köfte falan isterse köfteci yusuf f/p sayılabilir.
börekçiler biraz kazık bence. sağlık pide var yine yakında sayılabilecek. tadı fena değildir. fiyatlar da gömücü değil. tantuni severse her taraf tantunici. yemeksepetini açıp yorumlara baksın. kafaya göre söylesin bence fiyata göre. ne çok iyi ne çok kötü bir yer bulamaz :D ev yemeği yapan yerler de var. hepsini yazamam. haritadan bakması gerekicek :D

edit: esparktan tuttuğunuza göre anadolu'da okuyacak sanırım. şu anda değil ama okul açıldığında yemeklerimizi yesin. 1tl'ye dünya üzerinde yenilebilecek en iyi yemek eskişehirde :D
  • glamdr1ng  (05.09.15 17:36:11 ~ 17:38:15) 
osmangazi'de okuyacak merkezi yerde olsun diye espark tarafında tuttuk.


  • kuzey li  (05.09.15 17:47:42) 
Yarin isiniz yoksa iki turlatabilirim.


  • stevie  (05.09.15 17:49:58) 
Üstteki arkadaş çok güzel özetlemiş. Eskişehir'de fastfood + fastfood şeklinde beslenebilir anca. Anadolu Üniversitesi'nde okuyor olsa kesinlikle yemekhaneyi olabildiğince kullanmasını önerirdim ama öyle de değilmiş...


  • scent of a pastrami  (05.09.15 17:52:00) 
osmangazide okuyacaksa keşke büyükderede tutsaydınız hergün yarım saat yol gidip gelmek zor oluyor. yiyecek içecek konusunu ilk yorumdaki arkadaş iyi açıklamış


  • sanguine mcqaer  (05.09.15 18:44:38) 
Ustteki hic bir arkadasa inanma. Eskisehirde iki yildir yasiyorum. Fastfood tan hic hoslanmam. Ve bir suru uygun fiyatli yer var.

Simdi carsidaki bolu lokantasinda, iskembe, ciger, pilav, sutlac 6tl ye yiyecegim.

Normal fiyati 11 filan sanirim. Ki cigerci ahmetten bile lezzetli cigeri var. Indirim yapiyor genclere.
  • stevie  (05.09.15 19:21:31) 
Sabahta doyuran kahvalti salonuna gidip lezzetli lezzetli seyler yiyip, eskisehir ortalamasina gore nispeten uygun bir ucret odeyecegim.


  • stevie  (05.09.15 19:22:37) 
@stevie yarın geç saatte orada olacak ama teşekkürler. dediğin yerleri yazdım bir kenara.

@sanguine mcqaer dediğin yeri bilmiyorum odunpazarının orada bir kaç yere baktık, pek içimize sinmedi apartmandan bozmaydı gittiklerimiz, birde mesafe bize uzak gelmedi, sonuçta aktarma yapmadan gidecek.
  • kuzey li  (05.09.15 19:38:29 ~ 19:51:42) 
valla uzun süre, ankara izmirde yaşadıktan sonra 2 senedir eskişehirdeyim. lezzet konusunda f/p konusunda başarılı öyle çok iyi bir yerler aramaya çalışmanın bir anlamı yok.
Ankara ve İstanbul'a göre f/p konusunda iyidir, ama izmir'e göre düşük kalır, hakeza çoğu anadolu şehrine göre de fast food konusunda fena değil. ama esnaf lokantaları konusunda ciddi sıkıntı var. şehir öğrenci şehri.
Ama yeni açılan mekanlarda lezzetler hiç fena değil hatta ankara, istanbul'a göre f/p de bayağı iyi, ama öğrenciye tuzlu kaçar.
Sonuç olarak en iyisi kendisi yemek yapsın.

PS: Bir ara ben de turlamasına yardımcı olabilirim, yakınım sizin dediğiniz yerlere.
  • cursor  (05.09.15 20:07:16) 
Cinsiyeti erkekse bolulu olurda kizsa esnaf lokantasini begenmez, "pilavci" ya gitsin. 2tl fiyat farki var arada. Cok yakin kaldigi yere ama.


  • stevie  (05.09.15 20:37:49) 
Amk yalan söylüyoruz sanki. Yalan söylediğimi iddia eden elemanın bahsettiği yerler de ev yemeği yapmıyor. Sağlıksız kere sağlıksız.

Üniversite caddesinde bilmemnenin yeri vardı ora da aynı, benim yemeğe 1 hafta koyacağım yağı bir porsiyonda tükettiriyorlar.

Bi gezdirsin bakalım sağlıklı mekanları.
  • scent of a pastrami  (05.09.15 21:04:14) 
Kırmızı et ihtiyacı için Köfteci Yusuf. Bonfileyi kasaptan çiğ alınca aynı fiyat.

Pizza için haller gençlik merkezinde Mr. Ninos Pizza. En sağlıklı malzemeleri kullanan çok başarılı bir yer.

Döner için çarşı tramvay durağı ile belediye tramvay durağı arasında kalan taşbaşı çarşısının arkasında kalan Taşan Döner.

Kalbur üstü esnaf lokantası için haller gençlik merkezinin karşısındaki Pilavcı.

Hakiki esnaf lokantası için yıldız tramvay durağı tarafında Birlik Lokantası.

Ev yemekleri yapan aile işletmesi için kanatlı avm ile espark avm arasında kalan Kırıntı.

Arkadaşları ile kahvaltı veya otantik yemekler için adalarda Hot n Fun.

Tantuni için espark karşısında Turuncu Tantuni.

Lahmacun (diyarbakır usulü) ve pide için üniversite caddesindeki özbesinin yanındaki Bitat Lahmacun.

Çibörek için köprübaşında (çarşı tramvay durağı mevki) Bulvar Çibörek.

Öne çıkanlar bunlar. 2007den beri eskişehirdeyim. Bunların hepsi fiyat/performans +sağlıklı. Bir senesini güzel güzel beslenerek geçirsin, hangi pastanenin ekleri taze hangisinin acıbademi güzel sorularını da cevaplarız.
  • sylvan  (05.09.15 23:58:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.