[]

bu nafaka işleri hep erkegi mi baglıyor

diyelim zengin kız fakir oglan durumlarında noluyor?




 
  • insomni4c  (05.09.15 12:03:46) 
bunun için sanırım öncesinde evlilik sözlesmesi mi yapılması gerekiyor?


  • all girls dream  (05.09.15 12:06:38) 
Erkekte kadından nafaka isteyebiliyor. Aldatma durumunda tazminat bile talep edenler var.


  • teknikekip  (05.09.15 12:07:58) 
Buna göre daha önceden evlenmiş olan çiftler mal varlıkları için 2002 yılına kadar mal ayrılığı rejimine tabi iken 2002 yılından sonra herhangi bir şekilde seçimlik mal rejimlerinden birini seçmemişlerse edinilmiş mallara katılma rejimine tabi olmuşlardır. Görüldüğü üzere evlilik birliği içinde iki ayrı rejim olduğundan dolayı 2002 yılı öncesinde edinilmiş mallarda mal ayrılığı rejimi geçerli olacağından ötürü o mal sadece malikine ait sayılacaktır. Fakat 2002 yılından sonra edinilmiş mallarda ise, kanunca belirlenmiş özel durumlar yok ise bu mal karı kocanın ortak malı sayılacaktır."

www.senturkdundar.av.tr

2002den önce yapılmış evliliklerde herhangi bir rejim kararlaştırılmamışsa kazanılan her şey kimin üzerineyse onundu. Ancak 2002den sonraki evliliklerde evlilik içerisinde kazanılanlarda iki tarafın da hakkı var
  • okuyamıyom ben ya  (05.09.15 12:29:09) 
Anne babadan miras kalan mallar da dahil mi?


  • mistreated  (05.09.15 14:08:36) 
nafakayla mal rejimleri ayrı şeyler. boşanmada kusuru olan taraf, diğer taraf boşanma sonucu yoksulluğa düşecekse nafaka veriyor. tabi talep ve hakimin kabulü ile.


  • whimsical  (05.09.15 14:13:10 ~ 14:13:18) 
Nafaka değil ama halamla enistem boşandı, çocukların velayeti babada ve halam cocuklar icin nafaka ödüyor.


  • physcos physcos  (05.09.15 18:06:54) 
çocukların eğitimine ve ihtiyaçlarına taraflar gelirleri oranında katılmak durumundalar, o da ayrı bir nafaka.


  • whimsical  (05.09.15 18:08:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.