[]

Yilan fare ve kaplumbaga ve bir kac soru

Selamlar.yazliktayim.bu sene yilan cikti burada epey.simdiye kadar pek denk gelmemisti kimse. Arkamizda dag var seyrek agacli. Onumuz ise göl. Bahceler var yesillik bostanlar ve meyve agaclari falan.

Kisaca tanittiktan sonra soruma geciyorum. Benim odam alt balkonun catisina denk geliyor. Yani ben pencereyi actigimda alt kattaki balkonun catisinin yarisi benim onumde. Ve uzum asmasi var epey genisce. Tek bir uzum agaci ama yeni yeni ilgunlasmaya basladi meyve. Bugun ben kitap okurken bi kuyruk gordum pencerede. En basta sincap zannettim cunku gecen sene epey sincaplar yuva yapmisti catiya. Ancak bu sene cok az sincap var. Neyse ben pencereye yaklastim yilan vardi. Allahtan sineklik takiliydi da iceri giremedi. Cok kalin degildi iki parmak genisligindeydi en fazla. Ancak uzundu, 1.5-2 metre kadar. Rengi siyahti yogunlukta ama yesil benekleri de vardi. Simsiyah degildi yani.
Neyse bi sekilde kayboldu gozden yilan. Annen uzum yemis dedi bi kac tane. Komsular da zararsizdir yavru o yilan dedi.
Bende cok dert etmedim ancak korkmadim da degil. Demin yatmaya niyetlendim bi baktim takur tukur sesler geliyo yine uyuz olup kalktim. Yilanin bu kadar ses yapmayacagini biliyorum ancak uyuz oldum bi kere. Sessizce bekledim. Ufacik avuc ici kadar fare gordum. Cami falan kapattim simdi ama o da uzumlerin etrafindaydi.
Simdi sorularima geciyorum.

1-civarda gecen sene kirpi sayisi fazlaydi. Onlarda bu sene seyrek cikti ortaya gecen sene fink atiyolardi. Kirpi ile yilan iliskisi nasil? Biri birini yer mi veya yasam alanini daraltir mi?
2-yilan sincap yer mi? Yavrularini falan yani. Bu sene catida bi sincap cigligi duyduk. Inanilmazdi. Bu ikili birbirne karsin nasil?
3-koca kaplumbaga var buralarda. Onu tutup bizim bahceye getirsem acaba yilani yer mi veya korur mu bizi?
4-yilanlar uzum yiyor mu?
5-etrafi sulak tutmak yilani uzak tutar mi?
6-ilk kez bu kadar yilan olmasi neye delalettir? Yani sizce neden dagda veya golde besin bulmak yerine yerlesim yerine bu kadar yakinlaar?
7-tarif ettigim yilan zehirli olabilir mi?

Bu sorulardan bir veya bir kacina cevap verebilen cikarsa cok sevinirim. Mobil oldugum icin yazim hatalari icin ozur

 
1- evet yer
2- evet yer
3- Yok haci yemez,
  • baldur2  (05.09.15 02:08:20) 
Ya yan komsumuz her sene kedisini getirirdi. Bu sene getirmedi. Hatta ortada kedi kopek dolanirdi bi kac tane burda ama zannedersem ilerdeki balikevi zehirlemis onlari musteriler rahatsiz olmasib diye. Bekcinin kopegi 7 24 bagli halde duruyo.

Kediler yilani yiyor mu yoksa yasam alanini mi daraltiyor?
Bir de kukurt tozu dokmek bir ise yarar mi?
  • ekonometri okuyan adam  (05.09.15 02:14:37) 
Bahceli evde buyudugum için kucukken bu tur hayvanları bahcede görürdük. hatırladığım kadarıyla yılan görüldüğünde babam bu işlerden anlayan komşularla beraber duvar diplerine sarı kükürt tozu dökerdi. bence sen de böyle bir şey yapmalısın.
bir de kedi alıştırmaya bak krem peynirin dediği gibi. bu tür durumlarda gercekten insan dostudurlar:)

  • desktopu  (05.09.15 02:36:01) 
@desktopu

Ya kukurt tozunu cok dusunduk ama bekci, eger kukurt tozu dokulen alanin icinde kaldiysa cikamaz dedi. Korkup dokmedik biz de.
Mutlaka kedi getirecegim ya seneye gelince. Bu gece bir uyuyabileyimde :)
  • ekonometri okuyan adam  (05.09.15 02:46:50) 
@acemi
Ben elazig da hazar golundeyim. Buradakilerin zehirli olma olasiligi nedir acaba? :/

  • ekonometri okuyan adam  (05.09.15 02:47:47) 
anladım evet düşününce bekçinin dediği mantıklı. o zaman dökmemekte fayda var, ters tepebilir.


  • desktopu  (05.09.15 02:54:32) 
İnternet'e Türkiye'deki yolan türleri yazıp senin gördüğüne benzer yılanı tespit edebilirsin.


  • sen git ben geliyorum  (05.09.15 07:38:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.