[]

bu fikir sapıkça mı sizce?

ben dostlar arasında herhangi bir sınır olmaması taraftarıyım.
dostlarımın her şeyini keşfetmeyi isterim bu yüzden. mesela nelerden nefret eder, nelere bayılır, en hassas olduğu noktalar neler, manevi düşünceleri, sırları... aklınıza gelebilecek her şeyi paylaşmak, keşfetmek isterim.

bu arada, benim dostum olarak gördüğüm kişilerde muhakkak bende hayranlık uyandıracakları özellikleri vardır ve gözümde onları kendimden daha üstün kişiler gibi görürüm. işte dostlarıma ait bu "keşfetmeliyim" dediğim şeylerin arasında, onların en özel noktaları, herkesten sakladığı şeyleri de var: mesela mahremiyeti, mahrem bölgeleri gibi.

şahsen onun her şeyine vakıf olmam, "bak, gizli saklı her şeyi paylaşacak kadar yakınız" imajını yansıtıyor bende.

sapıkça mı cidden?

 
Sapikca gibi. Mesela anusunu neden merak edesin ki?


  • stavro  (04.09.15 22:25:52) 
oha! insanların kendine ait alanları olmalı ve mahremiyete saygı duyan dostları. kendi adıma sapkınca buldum bu düşünce tarzını.


  • devilred  (04.09.15 22:27:37) 
Normal degil bence. Arkadaslarim senin gibi davranmaya kalktigi zaman anında bitiriyorum iliskiyi.


  • rayde  (04.09.15 22:31:10) 
değil. sadece gereksiz.


  • shotgunwoman  (04.09.15 22:31:16) 
@devilred: zaten "ille de göreyim, zorlayayım" demiyorum.

@rayde: ya ben onun izni olmadan süzeyim, giyinirken gözetleyeyim de demiyorum.


dediğim gibi, çok sevidğim bir dostumun her şeyine tanıklık etme fikri (onun d arızası varsa) bende daha yakınmışız izlenimi verir diyorum.
  • m e b  (04.09.15 22:41:41) 
bırak arkadaşı dostu, insanın eşinden bile ayrı özel bir alanı, mahremiyeti olmalı. bu neymiş böyle vıcık vıcık. dostlarımın mahrem bölgelerinden banane la. ne işim olur.
kardeş, sen bir profesyonel yardımıyla bu duygularının üzerine git, altından neler çıkacak. zira hiç normal değil.

  • battal gemalmaz  (04.09.15 22:43:19) 
sapıkça değil de sağlıksız bence. bir insana bu kadar yakın olmayı istemek fikri sağlıksız geldi bana. bir insan her şeyini birileriyle paylaşabilir belki ama her şeyini tek bir insanla, belirli bir sebep de yokken paylaşması/paylaşmak istemesi benim için uygun bir şey değil. bazı sırlarımı arkadaşım, bazı sırlarımı sevgilim bilir; bazı arkadaşlarım götümü görür, bazısı görmez nhsfhsjkl. dost bellediğim birine her şeyimi açmam, ondan da öyle bir şey beklemem şahsen. sağlıksız ve gereksiz.

sapıksa da sapık ya boşver, kendine ve başkasına bu isteklerinle zarar vermediğin sürece ne önemi var. ben de ara sıra parkenin üzerine yatıyorum öyle kıyıya vurmuş balina gibi, hoşuma gidiyor. sapıksam sapığım, kime ne sonuçta, sktir et.
  • der meister  (04.09.15 22:46:36 ~ 22:47:31) 
sağlıksız. üzerine gitmeniz gereken bir durum bu. mutlaka altında yatan bir neden vardır, o nedeni bulmanız lazım ki sağlıklı ilişkiler yaşayabilesiniz.


  • whimsical  (04.09.15 22:50:14) 
evet sapıkça.
ama benim bir arkadaşım mesela 3 kişilik bi arkadaş grupları var ve birbirlerine fotoğraf falan atıyorlar böyle mahrem yerli. duyunca şok olmuştum çok sağlıksız bence.

  • anneboleyn  (04.09.15 22:52:23) 
kafayi yemissin sen.


  • chaotic good  (04.09.15 22:53:37) 
hocam mahremiyet, mahrem bölgeler falan bunları herkes merak eder, sadece çekinir, kişiliğine ahlak yapısına vs uygun değildir. öyle ahlaki takıntılarınız yoksa ve dostunuza zarar vermiyorsanız bunlara kimse sapıkça diyemez.

ama asıl psikolojik açıdan sorunlu kısım, sadece kendinizden üstün gördüğünüz ve hayran olduğunuz kişilerle dost olmak. bu pek dostluk gibi değil.
  • thenis  (04.09.15 22:56:21) 
sen bu gidişle adnan hoca olacaksın.


  • kupigometa  (04.09.15 22:59:40) 
@battal gemalmaz + @whimsical + @thenis: bu arada ben dostluğu mahremiyete indirgemiyorum. keşfedelecek şeyler arasında görüyorum.
ha, psikolojik durumumu merak ediyorsanız da şöyle diyebilirim: ben genelde hep kendimi başkalarıyla kıyaslarım, kendimde olmayan şeyleri başkasında gördüğümde kendime üzülürken, onlara hayranlığım artıyor. bu hep küçüklüğümden bu yana böyle. şu eski duyurumda da bahsetmiştim hatta: eksiduyu.ru

dolayısıyla, içimdeki bu istekten veya onları üstün gördüğüm için dost değilim, dostum oldukları için benden daha iyi yönlerini keşfediyorum sadece.
ve bu mahremiyet bölgesi de, hayranlık beslediğim kişilerin, dostlarımın en gizli yerlerine tanıklık ettiğim için beni mutlu edecek diye düşünüyorum-ki en yakın dostlarımdan biriyle bu anı yaşadım. hiçbir şey değişmedi, aksine mutlu oldum "onun belki de en özel saydığı şeyleri bile biliyorum" diye.

dediğim gibi sadece mahremiyete indirgemiyorum dostluğu.
  • m e b  (04.09.15 23:11:11) 
birkac cuk gormek icin fazla zahmet gibi...


  • e haliyle  (04.09.15 23:16:28) 
Bence sapikca


  • eksimeksi  (04.09.15 23:30:07) 
La cevap falan vermeyin, arkadaş olduk sanıp götünüze hallenebilir :(


  • scent of a pastrami  (04.09.15 23:33:51) 
evet


  • neseranni  (04.09.15 23:33:57) 
pek akıllıca değil


  • myblowingmind  (04.09.15 23:38:29) 
evet sapıkça. çok soğurdum öğ.


  • sayns  (04.09.15 23:40:54) 
@scent of a pastrami: skype versene? ;)


  • m e b  (04.09.15 23:53:19) 
düşünce tarzın olayı sapıklaştırıyor bence.. mahrem bölgeden kastettiğin neresi bu önemli. ha birde bu olay nasıl gelişiyor orası da var. eğer hadi bana memeni göster dostluğumuz pekişsin gibi bir koşullanman varsa, gereksiz ve saçma. I mean what's the point?

ha yok ben de mesela dostlarımla çok rahat ve geniş davranan biriyim. günlük yaşantımda asla mimik ve davranışlarımı kısıtlamam. yani bedenimi sergilemekten çekinmem. beden sergilemek deyince aklına manken geliyorsa o ayrı tabii. neyse ne diyordum, ben de arkadaşlarımla otururken popomun şurasında şu çıktı, mememin burasında bu var, baksana şuramı şöyle etsene, ya da ne bileyim karşılıklı olarak bedenlerimize dair ''mahrem'' yerlerimizi gösterdiğimiz oluyor birbirimize. ama şu kafa yok bizde ''aaaaa vesika burasını gösterdi bana'' demek ki çok değer veriyor bana. bu nasıl bir mantık lan?
  • vesika  (05.09.15 00:18:34) 
benim cevabım mahrem bölgelere yönelik değildi, onun altında yatan niyete ve diğer saplantılara yönelikti. kişilik bozukluğunuz olabilir. olup olmadığını öğrenmek için terapiye gitmekten bir zarar gelmez. hiç değilse bu durumun sapıkça olup olmadığını bir uzmandan öğrenirsiniz.


  • whimsical  (05.09.15 00:35:50) 
teşhisi koydum:eğer kızsan nemfomanyaksın erkeksen eşçinsel. bu kadar .


  • vay vay dunya vay  (05.09.15 00:53:14) 
@vay vay dunya vay: biseksüel de değil, doğrudan eşcinsel ha?
kendimi yeni çözdüm, tişikkirlir spirmin.

  • m e b  (05.09.15 01:03:37) 
@m e b cağnım, illaki bişeseksüel olmak çıkmaz bu durumdan. nemfomaniylen de ne alakası var ayrıca. belki beynindeki bağzı yapılar, bilinçaltında bir yer bedenin ''mahrem'' konumuyla samimiyeti eş anlam kodlamıştır. öyle şeyler de mümkün tabii. ez cümle rahatsızlık veriyor, zor anlar yaşatıyorsa bu durum sana bir psikiyatr'a görün (işin ehli değilse o da sapıksın diye tepkilerde bulunur sana ama biliyorsun das ist turkei)
ha yok, ben böyle iyiyim sadece ''normal mi'' kamuoyu yoklaması yaptım diyorsan cevaplar böyle.
dipnot: normal ne ya.
  • vesika  (05.09.15 08:12:09) 
@vesika: rahatsızlık vermiyor, hayatımı olumsuz da etkilemiyor.
sizlere anlamsız gelen bir mutluluk yaşıyorum böyle özel noktalarda :)

  • m e b  (05.09.15 12:52:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.