[]

Çift anadal ile hukuk okumak?

selamlar, kız arkadaşım şu an hukukla alakası olmayan bir bölüm okuyor, önünde hukuk çift anadalı yapmak gibi bir fırsat var fakat emin olamadık.

Çift anadal okuyunca normal diplomadan bir farkı oluyor mu? Bu diplomanın gerekli yerlerde itibar görmemesi gibi bir durum olabilir mi? Eğer bir işine yaramayacaksa boşuna zaman kaybetmek ve kendini bu konuda zorlamak istemiyor.

Bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim, teşekkürler. ^_^

 
çift anadalda iki diploma da birbirinden bağımsız olarak verilir. yani birini okudu bitirdi tekrar üniversite sınavına girdi diğer okulu okudu bitirdi gibi olur. dolayısı ile birebir hukuk okuyanla aynı diploması olur.


  • cek  (04.09.15 20:56:16) 
Lisans okurken benim de önümde çift anadal yapma fırsatı vardı o zamanlar araştırmıştım ama sonrasında yan dal yapmaya karar verip yan dal yapmıştım. Hatırladığım kadarıyla yazacağım o yüzden. Ama çift adanal yapan yazarsa ona güven.

Bildiğim kadarıyla çift anadal yapınca direk olarak alman gereken diplomayı alıyorsun. O yüzden yukarda bahsettiğin sorunlar olacağını sanmıyorum. Ama benim okulumda ve fakültemde çift anadalı öyle her bölüme açmıyorlardı. Sonuçta yine ders yükün yoğun ve çok oluyor ama birebir aynı dersleri toplamda vermediğin bazı derslerden muaf olduğun durumlar oluyor. O yüzden mezun olduktan sonraki saygınlığınudirek ilgili bölümden öğrenmesini tavsiye ederim hukuk olduğu için. Ancak bir sorun olacağını sanmıyorum bildiğin diploma alacaktır fakülte açıp uygun gördüyse.
  • qazaqwsx  (04.09.15 20:57:59 ~ 20:58:58) 
Çift anadalda her iki bölümün de diploması verilir.

Esas dalı nedir, onu merak ettim.
  • whimsical  (04.09.15 21:02:21) 
hukukla tipta cift anadal yapilmiyor sanirim.


  • ne istedigini bilmeden aglayan cocuk  (04.09.15 21:16:37) 
Universitenin kultur univ. olma ihtimaline gore detaylandirabilirim yazdiklarimj.
Ben de cift anadal yapiyorum. Benim yaptigim bolumler birbirine cok yakin ve ayni kampusteler ama ders yukum cok agir. Hukukla cap yapanlar *bilg. muh.den bile cap yapan var* bana gore daha rahatlar. Onun disinda ileride ne yapmak istedigi de cok onemli.
Kiz arkadasina gelecek olursab eger hukuk diplomasini kullanmayacaksa gereksiz caba ve yorgunluk olur. Ama hukuktan devam edecekse ya da okudugu anadal ve hukukla birlikte bir alanda uzmanlasmak istiyorsa baya iyi olur.
  • yaraticinick  (05.09.15 14:31:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.