[]

karakterimi nasıl değiştirebilirim (gavatlaşmadan)

şimdi efendiler.

-ben kıskanç biriyim. hiç bir şey yasaklamam yanlış anlaşılmasın. ama dekolte mekolte hoşlanmam. hiç hoşlanmadığımı bile söylemedim. neyi isterse giyer.. ama yinede içimi kemirir.
"bence pek yakışmadı ama sen bilirsin" (yakıştı efenim)

-ben kız arkadaşımın çevresinde erkek olunca çok pis kıllanırım. belli etmemeye çalışsam da sanırım belli de oluyor.
"ya yemek güzel ama konusu açılmışken ahmet kimdi bu arada bahsetmişmiydin?"

-ben rahat gibi gözüksemde kendimi sikerim bazen.
"tabi kuzum mehmetle çıkın siz, takılın.. gelince görüşürüz bende şimdi bende selinle çıkayım"

-tam güvenemem, ne bileyim özgüven mi eksiktir neyim bilmiyorum.
"kuzum sana güveniyorum tabi"

-rahatlığa pek gelemiyorum
"eheheh mehmet mi anlattı demiştin bu fıkrayı, içinde mi gezdirmiş namık kemal, yaa demek o kadar sert sikmiş ki kadın şey olmuş mehehmeheheh komikmiş (hmnskym)"

-bazı şeylere takılmasamda takılıyorum.
"fotoğrafında öpücük dolmuş mehmetten baban yanlış anlamasın"

-bazen yapamadıklarıma kıskanıyorum
"ne mehmet taşıdı demek valizini. çok mu yorulmuş."

-olurya kırkyılda bir olurda tercih edilmezsem kendimi sikiyorum içten içe
"nys cnm mşglsn sn glba. ne mehmet'in morali mi bozulmuş. bu saatte mi gideceksin yanına"

ayrıldık zaten 2 sene sonra.

ama ne bileyim, gözüm kapalı güvenemiyorum insanlara. bu da karşı taraf için çok yıkıcı durum. gözü kapalı güvensem.. ne bileyim, rahat olsam nasıl olurum ben? bırak ya. aldatırsa kendi pisliği. şimdi kıllansamda kendime zararım diyorum da.. olmuyor

ED:T
(başka sebepten ayrıldık. ben haklı taraftım.sadece gelecek için kendimi şekillendirmem lazım gibi)

 
Bence tatli bir karakterin varmis bi de kiskanir insan ya illa degiscem diosan da saklamayi ogrenmelisin hislerini


  • lithu  (04.09.15 19:43:14) 
bence karakterini değil de yaklaşımını değiştirip olaylara/durumlara şu şekillerde yaklaşabilirsin:

- dekolte sana çok yakışıyor, ama dekolteyi ben yanında yokken giyme lütfen, başkalarının bu yüzden seni rahatsız etmesini istemiyorum. burası türkiye.

- erkek arkadaşlarını da kız arkadaşlarını da tanımak isterim, hep beraber bir yemeğe çıkalım, tanışalım.

- siz çıkın mehmet'le, belki ben de katılırım size daha sonra.

- sen iyi niyetli olduğun için herkesi kendin gibi iyi niyetli sanıyorsun. ahmet'in / mehmet'in sana ilgisi olmadığından nasıl emin olabilirsin ki?

- mehmet'e bir fıkra kitabı alalım.

- fıkralardan çok hoşlanan bir arkadaş var, mehmet'le çok iyi anlaşabileceklerini düşünüyorum. tanıştıralım onları bir.

- sana çekecekli valizlerden almamızın vakti geldi. mehmet'e de yazık, yorulmaz o da, sen de üzülmezsin.

- dur ben de geleyim seninle, bu saatte yalnız gitme. hem belki benim de bir yardımım dokunur.
  • whimsical  (04.09.15 20:53:04 ~ 21:03:04) 
Öncelikle değişmek zorunda değilsin, kendini olduğun gibi kabul et başkaları da seni öyle kabul etsin. Sen beni kıskanmıyorsun diye sevgilisini terk eden bu tarz durumları sevgiyle karıştıran da çok kadın var. Özellikle Türk kadınlarının çoğunun genetiğine kodlanmış. Senin onun kıyafetine karışman, Ahmet kim onla görüşme demen çok hoşuna gidecek bir sürü kadın var. İlla ki birini bulursun. Ha bana kalırsa bu kadınlar birey olmaktan biraz uzaklar ama konumuz bu değil. Kadınlara şirin gözükmek için değişmek zorunda değilsin, ama bu paranoya durumu yani her an aldatılıcam ya da birisi sevgilimi gözleriyle yiyecek durumu seni rahatsız ediyorsa ki ediyordur o zaman değişmelisin.
Güvenilecek insan var güvenilmeyecek insan var güven yoksa ortada ilişki de yok zaten. Bir kadın örneğin seni aldatacaksa zaten açık açık Ahmet'le buluşuyorum demez en basitinden öyle bir yapar ki senelerce ruhun duymaz. Baskı yapıp insanları bunaltma, bu özgüvensiz bir imaj çizer. Kendine ve başkalarına güven herkes bir değildir. Belki önceki sevgilin seni aldattı ama bu kadın çok güvenilir biridir.

  • limoncello  (04.09.15 20:53:05) 
Ya gavatsindir ya degilsindir. Benim gibi icinden gele gele gavat olmazsan icin icini kemirir kendini olmadigin biri gibi davranmaya zorlama kendine zarar verirsin anca seni oldugun gibi kabul edecek birini bulabilirsin.


  • floydian  (04.09.15 21:13:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.