[]

eli erkeğin göğsüne koyarak fotoğraf çektirmek

ne düşünüyorsunuz, çok itici bir poz değil mi? sevgilimle fotoğraf çektirirken ben koysam elimi hopp napıyorsun der çeker. erkekler, siz izin verir misiniz? benimki fotoğraf çektirmeye karşı bir de bu poza geçsem :D

www.dailymail.co.uk


 
valla bana itici gelmedi. bi ceşit sahiplenme gibi. benim gogsüme elini koysa bişi demem.


  • all girls dream  (04.09.15 16:13:50) 
Kadınların ellerini koyabilecekleri başka bir yer yok, o yüzden yapıyorlar. Biz erkekler elimizi cebimize falan sokabiliyoruz, ya da kadının omzuna koyup beline sarılabiliyoruz. Seçeneğimiz çok. Kadınlar böyle bir şey yapamadıkları için içgüdüsel olarak böyle bir şey yapılıyorlar. Ben şahsen rahatsız olmam. Ha abartıp kolunu omzuma falan atmaya kalkarsa o zaman işler değişir.


  • angelus  (04.09.15 16:18:02) 
Nesi itici yahu, böyle her harekete kulp bula bula insanları bir rahat bırakmıyorsunuz :D. İnsan sevdiğine sarılır, öper, sırnaşır, dokunur, elini koyar, başını koyar, hiçbirisi de itici değil.


  • osurdum  (04.09.15 16:21:04) 
en itici kadın davranışlarından biri. güya "bu erkek benim, anladınız mı; benim!" demeye çalışıyor vücut diliyle.

kızlar/kadınlar, bunu sevgilisinin/kocasının dostlarının yanında özellikle siz sevgilisi veya eşiyle şakalaştığınızda yapıyor. bu ne kıskançlıktır yarabbim? sanki erkek olarak, erkek arkadaşıyla yatacağım da benden sakınıyor eşini.
  • m e b  (04.09.15 16:22:39) 
bu vücut dilinde sahiplik göstermek, belirtmek için yapılan bir harekettir.
www.milliyet.com.tr

mesela süleyman demirel ve turgut özal köşkte vatandaşlarla fotoğraf çektirdiği zaman hep elleri masada olurdu buranın sahibi benim der gibisinden ve vatandaşın elleri yanda veya arkasında olurdu.

bu bağlamda erkek üzerinde dışarı karşı olan sahiplik algısını pekiştirmek istiyorsan kesinlikle böyle bir fotoğraf çektirebilirsin, hatta çektirmelisin.
  • epistemofili  (04.09.15 16:28:28) 
Fotolarda erkek tarafının da kolunu öylece sallamadığını, kadının belini, omzunu tuttuğunu görebilirsin.Bu kadınlar bu hareketin bilinçsizce doğal karşılığını veriyor.
Kadın ne yapacak, o da arkadan atsa halay ekibi gibi görünür, ön taraftan konunu uzatıp sarılsa muhtemelen yetişmez, yetişse de acayip bir poz olur. Estetik görünmez.
En mantıklısı önden elini koymak.

Sonuç:Hayır itici değil bence. Çünkü kadın gereksiz sahiplenme yapmıyor. Karşılıklı ve eşit bir fiziksel anlaşma söz konusu.
  • afush  (04.09.15 16:40:10 ~ 16:41:21) 
Şöyle bir baktım da kendi fotograflarimiza 5 fotografimizdan ucunde ben de o sekilde koymusum elimi :)
Ve hatta onlar en sevdigim pozlar. Bana da sahiplenmeyi cagristiriyor. Aksine sempatik.

  • takilagimacanim  (04.09.15 16:40:42) 
angelus+1 Kolumuzu koyacak yerimizin olmadığı oluyor ve şık olduğunu düşünüyoruz.

Peki olayı neden diğer açıdan da değerlendirmiyorsunuz?
Eli kadının beline koyarak fotoğraf çektirmek?
Bu da sahiplenme belirtisidir eğer olayı sahipleme belirtisi olarak görürsek, öyle değil mi?

Benim gözlemlediğim ve deneyimlediğim şu:

1-Fotoğraf çekilirken erkek arkadaşın/eşin/flörtün/baban/danan kimse, elini senin beline veya omzuna koyunca -BİR TEMAS YARATINCA- sen de otomatikman temas yaratıyorsun.
2-Fotoğrafta yanda sallanan el garip duruyor, kadın elini kolunu nereye koyacağını bilmiyor.
3- Zaten bu tarz fotoğraflar genelde çift olarak katılınan etkinliklerde çekildiğinden, çift olduğunu belirten samimiyette oluyorsun ki bundan doğal bir şey yok.
4- Özellikle ünlü isen veya bir arkadaşının düğününde fotoğrafçı burnuna girdiyse karşıdan ''Sarılın, yanaşın, poz verin'' diye seslendiğinde, düşünmeden yapıveriyorsun.
  • kaymaktutmayansicaksut  (04.09.15 16:47:46 ~ 16:49:09) 
Bence çok sevimli ve hoş. Bence hepimiz yapalım.


  • teoridefeminist pratiktegeysa  (04.09.15 17:21:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.