Giriş
(2)

Edebiyat uzmanları, kitapseverler, literatür bilenler gelsin bir sorum var

nalayna
Arkadaşlar çok merak ettiğim ne kadar araştırdıysam da (ingilizce kaynaklar dahil) cevabını bulamadığım bir sorum var. Yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer.Şimdi edebiyatta özel bir roman tekniği var. Çok az örneği var. Aranızda belki böyle bir romanla karşılaşan çok az insan vardır.Teknik şö
Arkadaşlar çok merak ettiğim ne kadar araştırdıysam da (ingilizce kaynaklar dahil) cevabını bulamadığım bir sorum var. Yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer.

Şimdi edebiyatta özel bir roman tekniği var. Çok az örneği var. Aranızda belki böyle bir romanla karşılaşan çok az insan vardır.

Teknik şöyle: Romanda her bölümün bir numarası var. mesela birinci bölümü okudun. bölüm sonunda sana diyor ki istersen şu numarayı seç oradan devam et, istersen şu numarayı seç oradan devam et. yani romanı isterseniz baştan sona okuyorsunuz, isterseniz bölüm numaralarına göre okuyorsunuz. her okumada farklı farklı kendi içinde bütünlüğü olan bir hikaye ortaya çıkıyor.

şimdi sorum geliyor: Bu tekniğin bir adı var mı? Bu tekniğin adını bilen var mı? Tahminimce ingilizce'de buna bir terim verilmiştir; ama bulamadım işte.

Bir de bu teknikle yazılmış ilk roman hangisi, bilen var mı?

sorunun çok zor olduğunu biliyorum; ama zaten çok zor olmasa ben araştırır bulurdum. buraya hiç yazıp da sizleri de uğraştırmazdım.

yardımcı olabilecek herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.
0
nalayna
(04.09.15)
en.wikipedia.org

Edit: Sadece çocuklar için değil tabi. Örnek: www.goodreads.com
0
fotrsapka
(04.09.15)
üstteki cevaba artı olaraktan;

interactive novel/story
0
neseranni
(04.09.15)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.