[]

Spam mail

sorun şu ki şirketteki bilgisayarların birinden veya birkaçından spam mail gidiyor. exchange yok, outlook pop3 ile çalışıyor. yaklaşık 30 tane bilgisayar var, virüs programı olarak nod32 yi kullanıyorum, değiştirmeyi de düşünmüyorum. tüm bilgisayarları onunla taradım ama bi sonuca ulaşamadım, peşine Norman_Malware_Cleaner isimli program ile taradım, yine sonuç alamadım. güvenlik duvarı olarak fortigate kullanıyorum yalnız, analyzer olmadığını için bazı özellikleri kısıtlı resimde giden spam mailler ve konu başlıkları var ama, hangi ip den gittiği yazmıyor. dude isimli bir program kurdum, ağ trafiğini izliyormuş onunla da bir sonuç alamadım. şirket yapısı itibariyle makinalar etki alanında değil, çalışma grubunda. ne tavsiye edersiniz?

img89.imageshack.us

ekleme : uzun zamandır bu sorun var ve spamhaus.org tarafından kara listeye alınmıştık, servis sağlayıcımız 25 yerine 587 numaralı portu kullanının bir şey olmaz demişti. şimdi 25 numaralı port kapandı, yarın öbürgün 587 de spamhaus a etki ederse o zaman sakat işte.

 
malwarebytes ile taratın şirkette biz bunu kullanıyoruz arada bir. güzeldir sevdirir kendini.


  • vurursa gol olur  (01.11.09 01:56:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.