[]

öss de derece yapan öğrenciye burs

arkadaşlar kardeşim bu sene öss 71 incisi oldu. bu başarı sayesinde aylık ücret olarak burs veren kurum kuruluş var mı? karşılıksız burstan bahsediyorum.. şartları vs. nelerdir. (özel okulların burslarını da hariç tutuyorum)




 
bazı okullar bile veriyor diğer olanakların yanında.. gazetede yazmıştı. başka türlü veren ya da verecek olan elbet çıkar.


  • ozdek  (18.07.07 21:41:09) 
iş bankası mı ne veriyordu sallıyor da olabilirim, araştıralı uzun zaman oldu.

ayrıca temel bilimleri seçerse tübitak veriyor diye biliyorum.
bunlar başarı bursu (yani gelire göre verilmiyor)
  • jesters cap  (18.07.07 21:49:22) 
www.atv.com.tr

bu da geçen yılki ilan, odtü'de ilk 100 sayısal için geçerli sanırım.
www.po.metu.edu.tr
  • lykos  (18.07.07 21:54:39) 
alakasız bi soru olabilir belki ama, kardeşiniz kaç puan aldı?


  • flawless victory  (18.07.07 22:04:55) 
hmm şu tübitak ın verdiği bursa benzer burslar varsa bildiğiniz onları öğrenmek isterim. yoksa koç ve sabancı da veriyor burs.. artı ücretsiz eğitim vs..

kardeşimin puanını bilmiyorum ama bütün sınavda boşu yok ve 8 yanlışı vardı, öss sonrası kontrol ettiğinde...
  • green green curly fries  (18.07.07 22:19:18) 
  • badseed  (18.07.07 22:48:00) 
hmm, Turkiye ilk 100'une basbakanlik bursu var karsiliksiz, gecen sene bir oda arkadasim aliyordu. Aylik 300 idi sanirim. Yine Tubitak ilk 5000'deki ogrencilere Molekuler Biyoloji ve Genetik, Fizik, Matematik vs. gibi bolumlerdeysen karsiliksiz yine 300 civarinda karsiliksiz verebiliyor. Rakamlar degismis olabilir, coktandir burs muhabbetinde bulunmamisim....


  • armish  (19.07.07 01:11:36) 
belediye ve kazanacağı okulun rektörlüğü verir garanti olarak.


  • nihilanth  (19.07.07 01:27:32) 
tübitak tarafından bu sene verilecek olan burs; matematik, fizik, kimya, biyoloji ve moleküler biyoloji ve genetik dallarında tercih yapıp kazanan ve ilk 7500'de bulunan öğrenciler için aylık 400ytl olmakta.


  • spinapubica  (19.07.07 01:50:09) 
haci omer sabanci vakfi da hatiri sayilir bir burs veriyordu zamaninda. ama karsiliksiz olup olmadigini hatirlamiyorum.


  • boshi  (19.07.07 03:24:15) 
TEV yani türk eğitim vakfı veriyordu sanırım benim zamanımda ama karşılıklı mı ben de bilmiyorum, bir de tercih ettiği okul verir büyük ihtimalle, başarı bursları falan vardı bizim okulda.


  • light beam  (19.07.07 04:02:12) 
odtü tercih ettiği bölümde ilk bilmem kaçta olan/girenlere burs veriyor. zaten tanitim brosurleri gelmistir coktan, yaziyor olmali orada.

bir de baskent'in vakiflarinin verdigi burslar var ama karsiliklidir muhtemelen onda. yine de bakmakta fayda var.

biraz da alakasız ama puana göre değil, seveceği konuya göre bölüm seçsin. yüksek uanlı diye elektroniğe makinaya vb. giren de bölümün azimsanmayacak bir kısmı "geleceğim böyle olsun istemiyorum" diye konuşuyorsa, farkli bir kariyere kaciyorsa, karar icin daha ince eleyip sik dokumak lazim gibi dusunuyorum.
  • s renovation  (19.07.07 13:39:35) 
Sabancı burslarında sadece dereceye bakılmıyor, ailenin maddi durumu da kriter oluyor. Biz de başvurduk vaktiyle, benden daha düşük derecesi olan arkadaşa çıktı, çünkü sıfır gelir beyan etti kendisi. Bi de bizim zamanımızda THY ilk 100'e girenlere 10 tane bilet veriyordu, hala var mıdır bilemem.

Ha bi de, konuyla çok alakalı değil ama duydum ki böyle ilk 100e yurtdışında okuma bursu veriliyormuş devlet tarafından, ama döndüğünüzde bi kaç sene devlete çalışmak gerekiyormuş. Böyle de bir şey var, bilginiz olsun.
  • sui  (19.07.07 15:32:13) 
ayhan sahenk vakfi

www.ayhansahenkvakfi.org.tr

masallah kardesimize,nazarlardan ırak
  • lavitaebella  (25.07.07 01:22:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.