[]

iki gunluk kedi

Bu minigi ciyaklamasiyla apartmanin arka bahcesinde buldum. Asagida rastladigim cocuklardan aldigim bilgilere gore annesi iki gun once dogum yapmis. Yavrularini beslerken bu yavrunun otede durdugunu, annenin onunla ilgilenmedigini gormusler. Dun oglenden beri de anne ve yavrulari bulunduklari yerde degillermis. Bugun sesini duyup asagi indigimde yaninda sut ve siringa buldum. Cocuklar bir kadinin sabah gelip besledigini soylediler. Buyuk ihtimalle komsu. Ben de belki yine acikmistir ve ciyakliyordur diyerek sutle suyu karistirip vermeyi denedim ama iki yudum aldi ve pek ise yaramadi cunku ciyaklamasi devam ediyordu. Kucagimdayken biraz daha sakinlesti sustu falan ama hep arayis icinde hareketlilik halindeydi, sabit kalmadi. Sonra cocuklarla icinden cikamayacagi bir kutu bulduk, annesinin sesine gelip onu bulmasini umduk. Ama eger annesi gelmezse bu onu reddettigi anlamina mi gelir? Daha sonra yavru uykuya daldi. Benim de ayrilmam gerekti ve en son yavrucak oradaydi. Yarin sabah gidip tekrar bakacagim. Simdi bundan sonrasinda benim nasil bir yol izlemem gerek? Kedi konusunda tecrubeli degilim, ilgilenirken arkadasimdan telefonla destek almistim. Yavru daha yurumuyor bile, emekliyor ve gozleri kapali, her seye muhtac. Ilk basta anneye ama annesi gelmezse ben ne yapayim? Sahiplendirmek icin ilan mi verilmeli? Peki ama bu sirada bakimiyla ilgili neler yapilmasi gerek? Lutfen bilgilendirin. Benim tecrubem ve bilgim yok, sizin tavsiyelerinizle hareket edecegim. Tesekkurler.




 
Geçenlerde yazdığım yazıyı yapıştırıyorum buraya:

En iyi senaryo annenin kabul edip bakmaya başlaması. Kısa bir süre daha gözlemleyin. Siz mümkünse ellemeyin. En son kabul etmediğinden ve başka bir kedinin de bakmadığından emin olduğunuzda iş başa düşecek. Bu kadar küçük kedilerin devamlı beslenmeleri gerekir. Bulabiliyorsanız yavru kediler için süt tozu formülü alın. Petshoplarda ya da veterinerlerde bulunur. O kedi anne sütüne en yakın şey. Bulamazsanız "seyreltilmiş" inek/keçi sütü de oluyor sanırım ama çok da kesin konuşmayayım. Beslerken ya yavru kediler için biberon ya da şırınga kullanın. Yemekten sonra karın ve popo bölgesine masaj yapmanız lazım. Hem gazını çıkartacaksınz hem de kakasını yaptıracaksınız böylece. Eğer bunu yapmazsanız kakasını yapamaz. Bir de sıcak tutun. Tüyleri çok az ve ince. Bu yüzden üşüyüp hasta oluyorlar hemen.
  • sesee  (03.09.15 22:16:50) 
Bir an önce süt anne ve ya tecrübeli yavru kediden anlayan birinin alabilmesi için ilan verebilirsiniz. Anne bu yavruyu reddetmiş gibi gözüküyor.

2 saatte bir şırınga ve ya kedi biberonu ile beslenmeli, besleme yapıldıktan sonra karnından aşağıya doğru masajla çişinin yaptırılması gerekli.

Ayrıca daha çok küçük pet şişeye sıcak su koyup havluya sarıp yanına bırakabilirsiniz. Ancak dediğim gibi 2 saatte bir bakılması beslenmesi gerekli bebeğin.
  • nevsenev  (03.09.15 22:20:16) 
mümkünse 2 en geç 3-4 saatte bir biberonla (ilk 1 ay) sulandırılmış süt verilmesi gerekiyor. bu aşamada anne sütü içemediği için vitamin takviyesi de gerekir. bunu bir veterinere danışın.

1 kez sulandırılmış süt
1 kez milupa devam sütünü sulandırarak

besleyin. devam sütü de birçok vitaminini karşılar.

bu arada karnına masaj falan yapmayın. bir pamuk yardımıyla kakasını ve çişini yaptıracaksın. bir miktar pamuğu hafif ılık suyla nemlendirerek popo kısmına hafif hafif dokunduracaksın. annesi yalayarak yaptırıyor bu işi. annesinin dili senin elindeki pamuk olacak...

bu arada süte kalsiyum takviyesi de ilave edebilirsin günde 2-3 kez. veterinere danışın. ama kesin vermeniz lazım bunu da.

annesi çok net reddetmiş bu yavruyu. bunları yaparsan yaşar.....
  • 2 tostos turan  (04.09.15 00:28:03 ~ 00:30:52) 
Dostum, nedir kedinin durumu? Bakamayacaksan lütfen haber ver, okuduktan sonra bana dert oldu yeminle.


  • urthoalvar  (07.09.15 11:06:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.