[]

Suriyeliler Avrupaya gitme isteği

Suriyeliler türkiyeyi neden beğenmiyor? Avrupaya neden gitmek istiyor?




 
sen beğeniyor musun türkiye'yi?


  • yazar yazmaz yazan yazar  (03.09.15 14:35:26) 
  • orijinal nick bulamadim  (03.09.15 14:36:26) 
Avrupada da her ülkeye gitmiyorlar ki, ekonomisi ve iş gücü sağlam ülkelere girmeye çalışıyorlar.


  • redeath  (03.09.15 14:39:23) 
avrupayı dreamland olarak görüyorlar. beleş barınak yemek maaş.


  • glamdr1ng  (03.09.15 14:39:59) 
Belki de birkaç seneye kalmaz buralarında bir Suriye olacağını düşünüyorlardır.


  • primetime  (03.09.15 14:42:56) 
kendilerini suriyeli diye yutturabileceklerini bilseler yunanistana giden bota en önden koşa koşa binecek bir sürü elitist türk tanıyorum :) ekşide falan mültecilerle dalga geçiyolar küçümsüyolar ama ab "gel" dese anasını babasını satar öyle gider. o sebepten gidiyolar onlar da.


  • littlejack  (03.09.15 14:59:38) 
Çekemiyorlar.


  • mistreated  (03.09.15 15:42:54) 
Avrupa'da krizde olan ulkeler olsa da durumu iyi olan ulkeler de var. Ornegin Turkiye'den Yunanistan'a gitmeye calisiyorlar ama amaclari orada kalmak degil Isvec'e Almanya'ya gitmek.


  • Traveller  (03.09.15 15:49:29) 
Avrupa değil; Almanya, İsveç ve İngiltere'ye gitmek istiyorlar.

Burada yani AB'de iltica hakkını elde ederlerde, üç veya beş yıl arası oturum izinleri var. Doğru mu bilmiyorum, ama İsveç'te devlet iyi bir miktar para yardımı yapıyor ve ev, iş gibi imkanlar sunuyor.

Almanya'da da devlet kalacak ev imkanı sunuyor, üç ay sonra çalışma izni veriyor, dil kursu imkanı yanı sıra, çocuklar okula yazılıyor ve İsveç kadar olmasa da, iyi bir yardım alıyorlar özelikle çocuklu olanlar.

Beş sene kaldıktan sonra çoğu muhtemelen geri dönmeyecek zaten, yani hem kendilerini hem ailerlerini kurtarmak için mühtiş bir fırsat. Türkiye'nin geleceği belli değil zaten üstelik iş imkanı yok, buraya gelen suriyeliler Türkler bizi zaten istemiyorlardı, diyorlar.

Öyle yani. Almanya 800 bin suriyeli alacak yıl sonuna kadar. :)
  • miljena  (03.09.15 16:02:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.