[]

Yüklü miktarda paranızı nasıl tutuyorsunız bankada ?

örneğin 100 000 TL enpara yüzde 10 var aylık 900 civarında bi faiz geliri oljuyor .. Ama bazı arkadaslarda enayilik yaptğn git dolar al dolar her geçen gün yükseliyor bosa en aylili yapma diyoe ? Ne düsünüyorsunuz ?




 
Dolar olarak vadeli de koyabilirsin ama şu anda dolar almak mantıklı mı bilemeyeceğim. Mantıklı bir dönemde dolar alıp yine Enpara'da vadeli döviz hesabında tutulabilir; hem döviz olarak değer kazanır hem de ufak da olsa faiz alırsın. Ama ben hiç risk istemiyorum, paramın değeri de düşmesin diyorsan vadeli hesap mantıklı. Aldığın faiz de aslında kazançtan çok paranın değerini korumak oluyor ama. Risksiz para ile para kazanma yolu yok.

Tabi bunlar kişisel yorumlar, "ben olsam böyle yapardım" tipi yorumlar yani. Yüksek miktarlar için uzmanlar ne der bilemeyiz :).
  • osurdum  (03.09.15 13:46:40 ~ 13:47:36) 
100 bin'in hepsini vadelide tutmak yatırım değildir. çünkü enflasyona göre reel kazancın %1-2. yani kabaca değerini koruyorsun sadece. hepsiyle olmasa bile bir kısmıyla doviz alınabilirdi. bi bankaya gidip yatırım uzmanıyla görüşün. doların uzun vadede 3'ü geçeceği neredeyse kesin gibi.

not: doların artacağını ocak'ta yazmış ve kafasını duvarlara vuran biri tarafından yazılmıştır. bkz www.eksiduyuru.com
  • merhum  (03.09.15 13:54:58 ~ 13:55:47) 
Genelde bu kadar fazla parası olan yatırımcılar parayı çeşitli enstrumanlara dağıtıyorlar. Ama ne kadar oranda hisse, ne kadar oranda döviz vs. oluyor orası çok değişken tabii, ona dair bir fikrim yok.


  • sevgikusunkanadinda  (03.09.15 13:55:30) 
Tl durduğu yerde değer kaybeder. Döviz de uzun vadede değer kaybeder. Döviz sadece paranın kısa vadede değer kaybrtmesinin önüne geçer. Dünkü 100 dolar bugünkü 100 dolardan evladır derler. Parayı arge ile yatırıma dönüştürmek falan lazım ama bizim ülkede zor öyle şeyler. Neyse 100000 çok para değil. Dolara çevir koy kenara. En azından tl olarak kalmasın. Herkes dolar yükselecek diyor. Kaç aydır da bağıra bağıra yükseliyor zaten. Kazancın olmasa da paranı muhafaza etmiş olursun.


  • mistreated  (03.09.15 14:19:42) 
uzun vadede tl nin dolar veya euro karşısında değer kazanma olasılığı sıfır. o yuzen hiç bi zaman anlamamışımdır parasını tl de tutanları. euro al


  • kbsy  (03.09.15 14:38:54) 
bu tip paralarla kısa vade yerine orta-uzun vade yatırma geçilmesi gerekir. (kişisel fikir) ve vadeyi en son plan olarak yani hiç bir şey yapamıyorum bari değerini koruyayım şeklinde düşünmek mantıklı olur.

kısa vadede anlayamasan bir orta-uzun vadede daha çok kestirilebilir bir durum ekonomi.

örneğin 2014 sonu ile borsanın tavan yaptığı, 2015 itibarı ile seçimin olacağı yani siyasi istikrarsızlık ve bir kısmın ekonomik kriz bir kısmın ekonomik durgunluk dediği şey olacağı biliniyordu. bu da doların artışı demek ayrıca FED oldukça uzun süredir dolarda faiz arttıracağım diye bas bas bağırıyordu.

orta vadede yatırım ve finansman kuruluşlarının dolar tl yorumlarını inceleyebilirsin.
dolar yatırımı için
  • magoria  (03.09.15 14:44:29 ~ 14:45:00) 
Sepet yaparim.


  • stavro  (03.09.15 15:08:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.