[]

Ptt kargo ve yurtdışı alışveriş

Merhaba. Bundan 2 ay hatta belki daha önce çin menşeili bir siteden alışveriş yaptım. 15 dolar civarında. Kafamı keseyim ki takipsiz kargo seçtim sırf 2 dolar az ödemek için. Benim bu kargom bana ulaşmadı. 1.5 ay sonra bir e-mail yazdım durumu anlattım. Bana kargo ofisime sormamı, zamanında gönderdiklerini söylediler. Ben de beklemeye devam ettim. Bu sırada ben başka bir siteden gene alışveril yapmıştım, o da gelmemişti. Onlar da bana 65 güne kadar uzayabiliyor, bekle kanka demişleri üstüne düşmedim. Her neyse bu ilk siteye tekrar yazdım kargom gelmedi, sanırım kargom kayboldu ne yapmalıyım gibisinden. Bana eklediğim cevabı yazdılar. Anladığım kadarıyla, kontrol edicez kargo kaybolduysa paranı ödicez, eğer sana ulaştıysa para ödeyeceksin ptt ye diyor. Sorum şu: bu it ptt bu arkadaş kargoyu aldı almadım diyor der mi? Veya ben geldim yoktu geri yolladım falan gibi bi şey? Bana para sokarlar mı yani? 15 dolar para ödedim daha fazla araştırma parası girecek diye korktum şimdi ben. İhbar kağıdı gelmedi kapıma da zaten gelmedi ama içime kurt düştü taahütlü olduğu için 1 hafta sonra geri gönderiyolarmış çünkü. Fikri olan varsa yazsın nolur




 
Takipsiz kargo böyle kardeş. Tamamen bunların insafına kalıyor.


  • Simrug  (03.09.15 01:39:30) 
Daha önce aynı sitelerden 20 defa alışveriş yaptım, ilk defa oldu bu. Kesinlikle ptt ile alakalı bir şey. Ordan biri alsa kargomu evine götürse kimsenin ruhu duymayacak sonuçta.


  • vivalaaj  (03.09.15 01:41:00) 
takipsiz alma bi daha.

sana parayı geri verirler, aldı ama almadım diyo demezler.
  • nucleon  (03.09.15 01:51:58) 
takipsiz kargoysa atmışlardır kapının önüne gitmişlerdir. takip kodu olmadığı için sorumlulukları yok. imza falan istemiyorlar teslim ederken. ufak da olsa bi ihtimal şehrin merkez postanesinin yurtdışı gelen ürünler kısmında olabilir ürününüz. ben bir iki kere yakalamıştım böyle benimkileri. ama 2 ay geçtiyse şansınız az. yüksek ihtimalle attılar bir yere gittiler. faturaların atıldığı yerlere iyi bakın.


  • victum  (03.09.15 01:52:23) 
takipsiz alma kardeş. 2$ ver. bazı siteler 20$-30$ üstüne bedava takipli kargo veriyorlar. onlardan yap alışverişini
araştırma parası sana girmez.

  • ceycey e  (03.09.15 10:17:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.