[]

Hediyeyi geri versem mi

Olay şu ki, biraz zengin ve lüksü seven bi kız arkadaşım var. Doğum günüm için tutmuş 350 liralık bir yağmurluk almış. Böyle bişey yapmasın diye, doğum günümden öncede demiştim, sevmiyorum hediyeleri illa alıcaksan bi kitap bi bileklik falan al diye..
İlk hediyeyi açtığımda gözüme çok dandik gözüktü, dedim heralde ucuz, bişey demedim. Şimdi de üstünden 2-3 gün geçti. Konuşup desem mi böyle böyle fiyatına baktım biraz pahalı gibi, sen bunu kardeşine hediye et ya da iade edelim falan diye?

İlişkiye başlayalı 1-2 ay oldu ve bunun karşılığı olarak yakın zamanda benim de ona hediye almam lazım 300-500 liralık bişey. Durumum kötü değilde, almam lan o ne öyle 300-500 ?!
Eğer geri vermessem ya da ona hediye almassam da kendimi baskı altında hissederim hep:/

Napıyım sizce? Ne diyorsunuz

 
Hediyenin geri çevrilmesi kırıcı olur. Ama uzun uzun nasihat et, hatta senin ona öyle bir hediye almayacağını falan belli et.

Sonra beklemesin...
  • scent of a pastrami  (02.09.15 22:12:41) 
fiyatını nasıl öğrendin sen? üşenmeyip markanın ürünlerini filan mı inceledin? kızın içinden gelmiş, almış. raad ol bence.


  • snape i başından beri tanırım  (02.09.15 22:13:47) 
@acemi +1


  • rakidabalikolsa  (02.09.15 22:14:58) 
Geri falan verme sakin. Ama bir daha kabul etmeyecegini soyle. Yakin zamanda da hediye falan alma karsilik olarak.


  • stavro  (02.09.15 22:40:41) 
Ben de bir ilişkiye başladıktan birkaç ay sonra o zamanlar baya baya pahalı bir mp3 player hediye etmişti sevgilim, ki zengin vs de değildi. Annem falan hatta geri ver demişti, vermedim :) Ne yaptım, bolca teşekkür ve biraz azar üzerine her zaman en iyi ne hediye alabileceğimi düşündüm, her zaman da her özel günde on numara hediyeler aldım, durumuma göre pahalı veya ucuz. Bi 10 sene sonra da evlendik zaten :) Demem odur ki, kızın normali odur, senin normalin şudur, birbirinizi tanıdıkça zaten maddi güçlerinizi daha iyi öğrenirsiniz. Hediye alın, hediye vermek güzel şeydir ama illa en pahalısı en güzeli değildir. İlla bulursunuz görünce sevineceği şeyler.


  • whoosie  (03.09.15 09:40:09 ~ 09:40:46) 
uzerinden zaman gectigi icin artik geri cevirme bence de. hem evet kirici olur. ama konus gene de, luksu seven birinin hediye beklentisi de farkli olabilir. ama sana aldigi hediyeyle ilgisi yok, sana birsey almamis olsa da beklentisi ayni olurdu. yani iade etmen birseyi degistirmez bence.


  • jimicik  (03.09.15 09:47:41) 
cimri adam hep sizleri buluyor böyleleri *###+#+#+++#+#---


  • fleshbloodmore  (03.09.15 10:22:57) 
hediyeye geri falan verme...hediyenin değerine dair de bir atıfta bulunma, nasihat vs ne münasebet, çok yersiz.

Sıra sana geldiğinde kendi beğendiğin ve içine sinen hediyeyi al.ister daha pahalısı ister daha ucuzu olsun.bu arada özel günler haricinde buna karşılık bir hediye alman da şart değil.

birlikte dolaşırken begendigin bir eşyayı giysiyi dahi , bunu çok begendim ustunde vs görmek isterim şeklinde önermen ona fiyattan çok daha önemli şeyler hissetirecektir.


Bu kadar materyalist, ve karşılıklılık düşünmeyin.

Lüks olayı saplantı halindeyse de düzelmez, iflah olmaz.
  • eye  (03.09.15 11:38:17) 
whoosie +1545487465487


  • lcha  (03.09.15 20:33:21) 
Hediye geri verilmez, hele pahalı diye hiç geri verilmez kızdan direk ruhu fakir damgası yersin. Biraz ayak uydurucaksın, biraz değiştirmeye çalışıcaksın kızı. İyi yönetemezsen durumu o ilişki yakında biter. Ayrıca kendinden zengin kızlarla ilişkiyi ben önermem. baksana daha 1-2 ayda 1-0 geriye düşmüşsün nasıl toparlayacağını soruyosun.


  • victum  (03.09.15 21:02:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.