[]

Anlaşılan firmanın 50.000 tllik teminat mektubu istemesi ?

selamlar

bir firmanın ürünlerini satmak için franchise yöntemiyle anlaşmak için gittik görüştük. adamlar 15.000 usd marka bedeli ve 50.000 tl teminat mektubu istediler.

teminat mektubuna gerekçe olarak ileride birşekilde markaya zarar verici bir harekette bulunursak tazminat olarak istiyorlar

makul tabi isteyebilirler. ama 50.000 de çok değil mi arkadaş ? birde ben yanlış bilmiyorsam banka teminat mektubu karşılığında bu 50.000 tlye bloke koyuyor kullanamıyorsun. Markada her sene bu teminat yenilenir diyor yani ben bu firmayla çalıştığım sürece o 50.000 tl bankada blokeli kalacak. açıkçası diğer hususları karşılasam bile 50.000 tl o şekilde blokeye bırakacak param yok. ama tabi doğru anladıysam.

teminat mektubu taşınmaz karşılığıda verilebiliyor tabi ama bizde araba yok evde zaten ipotekli.

sizce bu teminat olayı en azından rakam bazında fazla ve anlamsız değil mi ? (firma öyle çok ünlü bir firmada değil )

 
teminat mektubu mevzuunun detaylarını bilmeyerek blokaj ve her sene yenileme gibi teferruatlı işler gözüküyor.

iş hukukunca uygunmudur bilmeyerek belli koşullar altında senet yapılsa daha mantıklı geliyor. (sizin bloke edecek esnekliğim yok dediğiniz için)

rakam bazında az çok firmanın kimliğiyle alakalı.
adıyaman çiğköfte ise ütopik ama başka markalar için çerez bile sayılabilir.
  • qxgviper  (02.09.15 21:28:48 ~ 21:29:03) 
Bilemeyiz. Markaya göre aZ ya da çok OLDUĞUNU sen bilirsin. Teminatı kredi gibi verenler de var sürekli faiz veriyorsun ama


  • Frederick Co  (02.09.15 21:30:30) 
Blokaj yok. Sadece her sene komisyon oranına göre binde beş fln komisyon ödersin.


  • esenboga  (02.09.15 21:40:11) 
Banka ile iliskine bagli. Iyiyse bloke koymadan verir mektubu ki 50 binlik mektup cok bi sey degil banka icin. Sizin iliskinize bakar.

Isin icerini belirtmemissiniz ama 15 bin dolar isim hakki isteyen bir isletme icin 50 binlik teminat normaldir.
  • isott  (02.09.15 21:51:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.