[]

1 ayligina yurtdisi dil egitimine gidilebiliyor mu?

Yoksa 3ay-6ay gibi belli periyodlarla mi var? Boyle 15gunlu ya da 1 aylik dil kapmlari falan var mi? Dil ingilizce, yani ingilizce konusulan ulkelerden birinde olacak. Halizarida ingilizce seviyesi upper intermediate falan.
Bir de oluyorsa 1 aylik bir sey (yeme icme ozel masraflar haric) ortalama kaca malolur? Yani hangi ulkede kaca malolur, bildiginizi yazabilirsiniz ulkesine gore.
Simdi en az bilmemkac ay gitmek lazim diyeceksiniz ama hicbir sekilde 1 aydan fazla isi gucu birakip biryerlere gitme sansimiz mevcut degil.


 
İngiltere için yapayım size;

1 ay kurs için ben kuzenimi yazdırdım callan'a 500 gbp verdik
1 ay kalmalı yer çok değişir yurtlarda günlük 10-20 pounda kalırsınız.
1 ay yemek 10x3'ten 900 gbp eder.
Ekstralara da 300 eklesek.

uçak bileti vize falan 1000 lira ediyor sanırım.

Size aşağı yukarı 10bin türk lirasına mal olur.
  • Mcfly  (02.09.15 20:57:26) 
10 bin abartılı bir rakam bana kalırsa. londra'ya gitmezseniz, brighton ya da bournemouth gibi şehirlere giderseniz haftalık ortalama en fazla 80-90 pounds kalacak yer, kursa da en fazla 350 400 pounds deseniz. onun haricinde diğer önemli bir kalem olarak yemek mevzusu ise sürekli dışarıda yenilirse pahalıya patlar ama eğer market alışverisi yapıp kendiniz hazırlarsanız, ki büyük marketlerde hazır gıda ürünleri çok fazla var, pizza, hamburger, lazanya, makarna, tavuk, patates gibi gıdalarla haftayı en fazla 50 pounds yemek harcaması ile kapatabilirsiniz. onun dışında bi 50 pounds daha harcasanız etti 100. kısacası 1200 pounds civarı bir masrafınız olacaktır, uçak ve ekstra turistik gezi masraflarınız haricinde. pound ne kadar bilmiyorum ama toplamda masrafınız maksimum 6000 tl olabilir, daha fazlası sizin keyfinize kalmış tabii.

Edit: amerika bir ay için çok manasız geliyor bana. hem dil okulana amerika'ya giden de pek duymadım açıkçası. ha gidicem derseniz de o zaman 10 bin lirayı aşarsınız diye düşünüyorum. ve verim açısından bir ay dil gelişiminize hatrı sayılır bir katkı sağlamayacaktır inanın, o nedenle yakın bir yerlere gitmek dhha makul görünüyor bu zmaan zarfında.
  • bosver nicki  (02.09.15 22:33:20 ~ 22:49:59) 
Peki USa?


  • stavro  (02.09.15 22:41:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.