[]

Çin'den gözlük camı almak

gözlüğü ucuza getireyim diyordum, aliexpress'te kesin vardır cam çerçeve dedim baktım cam satan bi tek şu satıcıyı bulabildim www.aliexpress.com

ama ürünlerden bişey anlamadım. şimdi mesela ben -2.50 numara miyop olarak hangi camı almalıyım?


 
göz ciddi bir şey ya çin malı falan alma bence.


  • elektr10  (02.09.15 18:49:53) 
Göz odaginin ölcülmesi gerekiyor. Bende farkli. Astigmat ve miyop bir arada, ona uygun ölcüm alinmasi gerekiyor. Gözün sulanmasi, isiga tepkisi vs gibi durumlarda cam tipi degisiyor. Eger inceltme istiyorsaniz o da degisiyor.

Eger cok fikriniz yoksa, ama illa ben internetten alacagim diyorsaniz, bir önceki gözlük caminizin ne oldugunu ögrenin, gözlükcü seve seve bir sürü sayi verecektir, eger iyi bir gözlükcüyse caminizdan degerleri okuyup odagi dahi bulabilecegi aletleri olacaktir. Ancak bunun alacaginiz siteyle ayni normda olmasini isteyin. Recetenizdeki sayilar ile avrupanin kullandigi norm farkli. S,c,a,va,pd. Aliexpress neyi aliyor bir bilgim yok.

Önermiyorum, odagim azicik degisti diye bir sene alismaya ugrastim yeni cama, cebinizde kalacak para bence degmez, ama israr edilirse tüm bu bilgileri edinmeniz ve ingilizce arayüzü olan satici bulmaniz lazim. Bir sey anlamadim, elimde tüm cam ve göz muayene bilgilerim varken eslestiremedim dahi ne neymis diye.
  • wiillii  (02.09.15 18:53:17) 
odak çok önemli, muhakkak ölçülmesi gerekiyor. bi kere çerçeveyi orda beğendim diye sikko bi optikten cam aldım. şerefsizler odak ölçmeden yaptılar. sırf o yüzden o gözlükle rahat göremedim bikaç ay sonra yeni gözlük aldım. ucuz olsun diye mahvetme gözlerini bence.


  • littlejack  (02.09.15 21:47:56) 
şu siteyi buldum cam çerçeve komple 20-30 dolara alıyorsun gözlüğü. müşterileri de epey memnun gibi.

www.zennioptical.com

göz odağı ne oluyor bilemedim, miyop için single vision'ı seçmek gerekiyormuş onu öğrendim sadece.

optikçiler hiç bişeyi ölçmüyor ki bildiğim kadarıyla, doktor yazıyor reçeteye numaraları optikçi yapıyor işte başka bişey yok. ya da bana hep öyle oldu
  • loser blueser  (02.09.15 22:00:59) 
30 dolara çerçeve + cam aldım geçen sene. Çok memnunum adama reçetemi gönderdim uygun camı onlar önerdi. Tavsiye ederim.


  • solert  (02.09.15 23:57:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.