[]

Fotoğraf makinesi en ucuz nereden alınır ki?

Uzun zamandır bir DSLR makine almak istiyordum. Hala da istiyorum. Şimdiye kadar kompakt makine kullanan ve iso miso vs.. hiçbir terimden anlamayan bir insan evladı olarak alacağım makineyi kulaktan duyma yorumlarla belirledim ve bir adet Canon EOS 450D almaya karar verdim. Sanırım üzerinde gelen 18-55mm lenste en azından acemiliği atıncaya kadar beni idare eder. Bende o zamana kadar iso yu fln öğrenmiş olurum herhal :)

Her neyse makineyi almaya karar verdim ama en zoru en sona kaldı. Nereden alacağım? Şimdi sorarım size ey Ekşi Duyuru ahalisi.. Bu meret en ucuz/en güvenli nereden alınır? Ebay? Hepsi Burada? Yalçınlar? Teknosa ya da diğerleri? Bi buldurun be abiler :)


 
istanbul'daysan ve peşin alırım diyorsan, sirkeci'de hayyam pasajından veya civarındaki dükkanlardan alırsın.. başka yer bilmem... peşinde güzel bi indirim yaptırabilirsin. kredi kartına taksiti zaten heryer yapıyor ancak işin doğası gereği çok bi indirim yapmazlar.

istanbul'da değilsen, bi gidiş-dönüş bileti, 1 öğle yemeği parası ayırıp, istanbul'a gitmeni öneririm.

İlla Canon alacaksan Türkiye distribütörüne gitme, fiyatta yardımcı olmuyorlar. Perakende satış yapan noktalar kendi kârlarından kısıp mal satabilmek için uygun indirimler yapabiliyor.

link'te civardaki dükkanların adresleri var:
www.haber34.com
  • asil baykara  (29.09.09 02:50:41) 
bence hayyam işe yaramaz ben oraları full gezdim dolaştım ordakilerin altında bulabilme şansın var ben bulmuştum

mesela 2.el sahibinden gittigidiyor vs.. forumlar fotokritik vs.. ondan sonra yurtdışından getirip satanlar var bu işi artık yok eminönü yok fatih miş yok sirkeci felan yalan oldular bunlar la beraber tabiki doğubank'da yaramaz içerisi bomboş be artık böyle işler bireyselleşti sen sanal alemde araştır bulursun
  • tuncaycafer  (29.09.09 03:35:21) 
0 ise amazon, ikinci el için ebay.

Türkie'deki fiyatlara bakmak bile zaman kaybı. burada 450d fiyatına amazondan çok daha yeni bir şey alabilirsin.
  • rygard  (29.09.09 03:52:27) 
pesin alacaksan gittigidiyor ve sahibinden de uygun fiyatli birseyler bulabiliyorsun, yurtdisindan getirilmis az kullanılmıs. ama o durumda bile yurtdisi fiyatinin iki katini vermeye hazir olman lazim.


  • atmacaged  (29.09.09 10:06:58) 
yurtdışından istediğin makineyi çok uygun fiyata getirtebilirim. kendim sony a200 aldım. sıfır orjinal. buradakinden tek farkı garantisi burda geçmeyebilir (araştırmadım..)

buradkai 1200 TL lik makineyi ben 720 TL ye aldım.

uyarsa konuşalım

dobbamca gmail.com
  • cirkinkizyokturazvotkavardir  (29.09.09 11:14:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.